Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt nem menő antirasszistának lenni és szóvá tenni, hogy nem erre kaptátok a pénzt, seggfejek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyat mesélt a Hír Tv Célpont című műsora, hogy Farkas Flórián, a romák védőszentje, meg az ő becsülete és tisztessége adja a másikat. Az történt, hogy Seszták Miklós nevű fejlesztési miniszter városában virágzik a pártokon és politikai lövészárkokon átívelő geciség. Már amennyiben a költségvetési csalás elsunnyogásának Fidesz-MSZP-Jobbik szentháromságon túlmutató kísérlete az én olvasatomban változatlanul nem a világ legtermészetesebb dolga.

Lehetőleg minél rövidebben, azok kedvéért, akik nem látták a műsort: Seszták Miklós kiskirály Kisvárda nevű városa 700 millió forintos uniós forrást kapott egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központ létrehozására. A pénzből kurvára nem épült semmilyen oktatási központ annak ellenére sem, hogy most is tábla jelzi: ez itt a romák integrációját szolgáló intézmény. Hát nem az. Valójában a helyi kézilabda csaptoknak építettek edzőtermet, ahova cigány nem teheti be  lábát. Konkrétan két éve, mióta a fejlesztési miniszterek fejedelme, a bűnözőgyanús Seszták átadta az épületet.

Két dolog van, amitől minden intellektuálisan még el nem zsibbadt ember eldobja az agyát:

– A romákat nem hogy a konditerembe nem engedik be, nem hogy az integrációjukat elősegíteni hivatott program nem zajlik a környéken, de egyenesen kitelepítési programot futtatnak: cigány családoknak pénzt fizet – a kamerák elé állni egyelőre nem hajlandó, bátor vezetők által irányított – önkormányzat, ha elköltöznek a városból.

–  A körzet ellenzéki képviselői – úgy, mint MSZP, Jobbik – nem mertek ujjat húzni a miniszter úrral, inkább kussoltak. Annak ellenére kussoltak, hogy a fideszes városvezetés bűncselekményeiről pontosan tudtak. A kussolás magyarázata a hon választott atyái szerint az, hogy a többség helyesli, hogy a romák felzárkóztatására adott pénzt nem a romákra költötték, és ha ők ezt megbolygatják, szavazókat fognak veszíteni a közelgő választáson. Vagyis Kisvárdán rasszistának lenni és részt venni egy bűncselekmény elkenésében a politikusok szerint kifizetődő.

Amikor azért tépjük a szánkat, hogy a mindenkori magyar kormány által fényesre nyalt seggű Farkas Flórián nevű köztörvényes díszcigány egyszemélyben elsikkasztja a magyarországi roma közösség jelenét-jövőjét és enyves mancsával, gátlástalan, cigányságával takarózó egész személyével fekszik keresztbe a cigányok integrációjának útjában, akkor az csak a valóság egy szelete.

Az igazság az, hogy ebben az országban senkinek, a büdös életben senkinek nem volt érdeke a cigányok felzárkóztatásának aprómunkáját elvégezni (az elmúlt nyolc év is nyugodtan magára veheti). A fejlemény az, hogy a jelenlegi kormány ráadásul melldöngetve ki is jelentette, hogy büszke rá, hogy egy köztörvényes maffiózóval lépett szövetségre a cigányság úgynevezett érdekeinek úgynevezett érvényesítése okán. A nem mellékszál pedig az, hogy ezt a leginkább szegregált nemzetiségi, társadalmi csoportot az ellenzéki pártok csendes asszisztálása mellett fosztják meg a reményétől is annak, hogy egyszer talán valamikor majd nekik is esélyük lesz megállni a saját lábukon.

Önmagában az, hogy a fideszes városvezetés Seszták kiskirály akaratából baszott rá roma oktatási központot építeni, helyette vadonatúj kondigépekkel telekúrt edzőteremre fordította az európai uniós támogatást, már ömagában is vérlázító. Akkor is vérlázító, ha a terhelt gyerekkorú kétisten meg kisvasutat álmodott a stadionja árnyékába. Az, hogy a rasszizmusra, antiszemitizmusra vonatkozó vádakra oly érzékeny kormánypárt kisvárdai leányvállalata integráció helyett a szegregáció hímes mezején tapos és fene tudja mibű (mibű, mibű? közpénzbű!) fizet azért, hogy cigánymentes övezetté váljon a település, egy új fokozata a Fidesszel fémjelzett gyalázatos pusztításnak.

Ettől függetlenül és nem függetlenül számomra mégis az ellenzéki pártok cinkos, tájbasimuló, gyáva, sunyi, alattomos meghunyászkodása az elsőszámú hírérték ebben. Hogy az ellenzéki pártok nem csupán a törvénytelenséghez asszisztálnak, hanem a fideszes rasszizmusra rímelő, puhatestű üzemmódra kapcsolva nézik végig, hogy ellopják, másra fordítják egy közösség felzárkóztatásának uniós forrásait. És azért nem pofáznak, mert nem menő antirasszistának, kirekesztés-ellenesnek lenni, és szóvá tenni, hogy nem erről volt szó, nem erre kaptátok a pénz, seggfejek.

Gyalázat, hogy ellenzéki képviselők szánalmas magyarázkodásba kezdenek és elmondják, tartanak a fényességes Seszták miniszter úrtól, akivel nem jó ötlet ujjat húzni. Ez a Fidesz ellenzéke? Ezek akarnak kormányt váltani? Minek? Hát ha így is jól van, akkor nem mindegy, hogy ki a góré? Mi az, hogy nem éri meg politikailag kiállni a törvénytelenség és a kirekesztés, megalázás ellen? Akkor nem mindegy, hogy fideszesek, emeszpések, jobbikosok, vagy papírral rendelkező köztörvényes bűnözők ülnek vezető pozícióban mindenfelé?

Jó, persze, tudom, ne általánosítsak. Nem is általánosítok, csak el tudom képzelni, hogy ugyanilyen alapon hány hasonló helyzet lehet országszerte, ami soha nem derül ki. Nem hallom üvölteni Farkas Flóriánt és kebelbarátját, Balog Zoltánt, hogy mégis hogy fordulhatott elő ilyen? Hol vannak a cigányság védőszentjei ilyenkor? Ja, hogy sehol nincsenek. De majd lehet azzal hergelni a mindenféle gyűlöletre kondicionált magyar polgárokat, hogy a cigányok képtelenek a normális együttélésre, hogy ezek nem is emberek, ezekkel nincs mit kezdeni.

Nem baj, így szeretjük mi ebben a migránsmentes, cigánymentes homogén magyar övezetben. Oktatási központ helyett edzőteremmel, integráció helyett kitelepítéssel és cigánygyűlölettel, becsület, tisztesség és építő jellegű intézkedések helyett költségvetési csalással, törvénytelenséggel, politikailag kifizetődő rasszizmussal. Mire észbe kapunk, hogy mi folyik itt, már kő kövön nem marad. És bármennyire kézenfekvő lesz ráfogni a Fideszre, ehhez a Fidesz egyedül nem lett volna elég. Ehhez kellett minden gyáva, megélhetési politikus és cinkos gazember, aki a pusztítás megfékezése helyett asszisztált a pusztításhoz és nem mert ujjat húzni a tekintetes nagyurakkal. Hányinger, tömény hányinger.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.