Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Polgári, nemzeti, keresztény, demokrata: nyaktiló és húsos fazék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlök mindenkit, jóreggelt! Még nem szombat, csak péntek. De ahhoz képest, hogy most mennyire borongós a minden, állítólag mindenütt lesz napsütés, ha kivárjuk. Sőt, lesz ahol akár 16 foknak örülhetnek a szerencsésebbek, de este sem lesz 4 foknál kevesebb. Azért a 16 fokos november az már valami.

Úgy láttam, hogy a kolléga esti posztjában kiderült, a népnemzeti kívánságkosár keretében elhangzott Edgar kirúgása, ami szerintem igazságtalan lenne, szerintem velem kéne kezdeni, én sokkal jobban rászolgáltam a minap, amikor magam ellen fordítottam Gyurcsány Ferenc rajongótáborát. Mondjuk, véletlenül Edgar is Gyurcsányt vette a billentyűzetére, sebaj, lesz ez még így se. Azonban ha már itt tartunk, szeretnék reflektálni és tisztázni egy ordas félreértést.

Két napja megemlékeztem a Medián legfrissebb felméréséről, amelyből kiderült, hogy az utóbbi hat hónapban nemcsak a Fidesz népszerűsége, hanem a kormány teljesítményének megítélése és a lakosság általános közhangulata is javult. Októberben a válaszadók 48 százaléka adott jó osztályzatot az Orbán-kormánynak, míg 44 százalék szerint az országban jó irányba mennek a dolgok. Sőt, és pláne: a Fideszre a választani tudók 56, a választani tudó biztos szavazók 61 százaléka szavazna.

Erre érkezett az alábbi komment:

Érdekes számítások ezek. Hogy lehet kijelenteni ilyet, hogy a szavazóképes lakosság bárhány százaléka?! A MEGKÉRDEZETTEKé legfeljebb. És az nagyon nem ugyanaz….

A kedves olvasónak természetesen mindig igaza van, meg annak is, aki nem hiszi el ezeket a számokat, mert szerinte egyszerűen nem lehetnek igazak. Mondok mást: a Republikon Intézet által készített felmérés szerint a Fidesz népszerűsége a pártválasztók körében 54 százalékon állt októberben. És miután a pártot választani nem tudók/nem akarók aránya még mindig eléri a 40 százalékot, a teljes választókorú lakosságra vetítve az LMP-t, a DK-t, a Momentumot, az Együttet, a Párbeszédet mind a parlamenti küszöb alatt mérték.

Persze senkinek nem ajánlom, hogy kritikátlanul fogadja azokat a felméréseket, amelyeket nem ő hamisított (via Churchill), de azért van itt egy fogalom, ami így hangzik: országos reprezentatív felmérés. Le lehet persze nullázni egy mondattal is a szociológia nevű tudományt, ám ezeknek az érdekes számításoknak pont az a lényegük, hogy úgy mondanak valamit a pillanatnyi – jelen esetben – pártpreferenciákról, hogy bizonyos mintavételi eljárásokkal választják ki a megkérdezetteket, és e válaszok alapján következtetnek az országos trendekre.

Vagyis attól, hogy se engem, se anyukámat, se a szomszéd bácsit, se a haverokat, se a kedves olvasót nem kérdezték meg történetesen – amennyiben módszertanilag helyes volt a kutatás -, igenis lehet szignifikáns következtetéseket levonni arra nézve, hogy ha mondjuk jövő vasárnap választások lennének, hogyan voksolna Magyarország. Egy közvéleménykutatásnak éppen az a lényege, hogy nem kell mindenkit megkédezni, mert azt már népszámlálásnak hívják. Lehet azt is mondani, hogy ezeket a felméréseket egytől egyig az összkomfortos konyha-, vagy kocsmaasztal mellett hamisítják, és mindenkit a Fidesz fizet azért, hogy ilyen eredményeket hozzon ki, ám véleményem szerint ez buta önáltatás. Az, hogy az ember inkább a vágyainak hisz, mint több, egy irányba mutató tudományos mérésnek, az nem vall túl nagy bölcsességre.

Az más kérdés, hogy egy annyi pusztítást, rombolást tető alá hozó párt, mint a Fidesz miért nem a parlamenti bejutásért küzd, de áltatni nem kellene magunkat azzal, hogy ezek a számok mind hülyeségek. Ezek a számok nem kizárólag a Fidesz teljesítményéről mondanak valamit ugyanis, ha a világ olyan egyszerűen működne, hogy Orbán a rosszfiú és a többiek mind jófiúk, akkor a lakosság 40 százaléka nem a bizonytalanokat erősítené. Ezzel tisztában lenni szerintem nem árthat akkor sem, ha valaki elkötelezett híve valamelyik bírálhatatlan ellenzéki pártnak/pártvezetőnek.

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy a propaganda működik és felzabálja az agyakat, lelkeket. Ehhez elég Kömlő példáját idecitálni, ahol migránsnak nézték a mindenszentekre látogatóba érkező magyarokat. Általános hisztéria tört ki, a polgármestert telefonon hívták tömegesen a rettegésre kondicionált helyi lakosok, akik migránsinváziót vizionáltak a szeretteik sírjához látogató emberek láttán. Mit lehet erre mondani? Szerintem semmit.

Mint ahogy arra is elég nehéz bármit is mondani, hogy egy fideszes politikus (ezúttal Putnok derék polgármestere, Tamás Barnabás, aki 1994 óta látja el ezt a funkciót) október 23-ai ünnepi beszédében – Soros és a karvalytőke mellett – guillotine alá való politikusokról elmélkedik. Jó, mondjuk egy olyan országban, ahol a miniszterek elnöke mácrcius 15-én elhangzó beszédében leparazitázza a vele egyet nem értő magyarokat, ott a nyaktiló kilátásba helyezése a polgári, nemzeti, keresztény értékrend része.

Választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és enged esetleg olyan embereket a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.

Jellemző, hogy sem a Fidesznek, sem a derék polgármester úrnak nincs mondanivalója, megmagyaráznivalója a fenti okádással kapcsolatban, ám ami ennél is sokatmondóbb, hogy a polgármester úr fazekat vizionál a választási győzelemmel összefüggésben. Számára tehát egyértelmű a kérdés: az a választópolgár gondolkodik helyesen, aki a (húsos) fazékhoz juttatja őt, meg a Fideszt. Mert a választás megnyerése=húsos fazék. No, nem mintha ez valami mellbevágó meglepetés volna, mert nem. Ezt látjuk évek óta.

És veszem is a búcsúmat, csak még elmondom gyorsan, hogy terrorátvilágításon megbukott, az Orbán-famíliával és a külüggyel üzletelő Zaid Naffa nevű jordán konzul a toporzékolásügy szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Nem. Mert nemzetbiztonsági kockázatot itt kizárólag Soros és békés civilek és háború elől menekülők és a Fidesz kitalált démonai jelentenek. Mindenki, aki a húsos fazék melletti dagonyázást veszélyezteti. Hát ez van. Ennek tudatában kívánok további szép napot mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.