Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megugrott a szülési kedv az Orbán kormány hatalomra kerülésekor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nini, már megint este van és már megint péntek. Ez milyen unalmas, hogy összesen csak hét nap van egy héten és teljesen kiszámítható módon van reggel, dél és este. Meg kéne kicsit kavarni az állóvizet. Például sorsolással lehetne eldönteni, másnap milyen nap legyen és milyen sorrendben kövessék egymást a napszakok. Addig is, ameddig ez bekövetkezik, nézzük, mit tojt nekünk a rézfaszú bagoly mostanság.

A magyarországi német vállalatok ilyen nagy arányban még soha nem tervezték beruházásaik növelését, újabb magyar emberek felvételét – jelentette ki pénteken az MTI-nek telefonon nyilatkozva a bulgáriai látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Jól van, Petike! Ezért érdemes volt Bulgáriából hazanyilatkozni, mint legfőbb illetékesnek.

Nini, micsoda fontos adat született!ovi

Több minden kiolvasható ebből a grafikonból. Elsősorban az, hogy folyamatosan csökken a gyermekek száma, bár ez senkinek nem újdonság, esetleg csak Novák Katalin tud rácsodálkozni a dologra. Mielőtt még nagy boldogan bejelentené (ő, vagy bármelyik tetszőleges fideszes), hogy ímelám, hogy megugrott a szülési kedv az Orbán kormány hatalomra kerülésekor, szeretném jelezni: azok a gyerekek három évvel korábban születtek és közel négy évvel korábban fogantak. Az szemmel látható, hogy jóval több az óvodai férőhely, mint ahány gyerek van, de ezt sem kellene sikerként elkönyvelni. Ugyanis hiába van Kiskunhalason szabad óvodai férőhely, ha mondjuk Kakucson meg nincs. Vagy fordítva. Azt kellene valahogy megoldani, hogy ott legyen a férőhely, ahol a gyerek.

A nap kommentje Évától:

A terrortámadásokat megélt francia, spanyol, német stb. emberek azt mondják, hogy nem hajlandóak rettegni, félni, nem engedik, hogy a terroristák elérjék a céljukat.Magyarországon menekültek, migránsok és terroristák nélkül a hatalom elérte azt, amit náluk a terroristák sem tudtak. Félelem, rettegés uralkodik ott, ahol az emberekhez csak a kormány által terjesztett uszító plakátok és a médiákban folyamatosan hallható „rémmesék” jutnak el. Mindez azért, hogy a hatalmukat megtarthassák, és eltereljék a figyelmet mindazokról a dolgokról, amiket a lakosság érdekében meg kellett volna tenniük. És az nem a rémületkeltés!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.