Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A derék polgár pedig már lassan a saját családtagjaiban is migránst lát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig Fekete-Győr András megmagyarázza, hogy miért lesz jó, ha ugyanabban a belvárosi egyéni választókerületben indul, ahol Juhász Péter, és miért elkerülhetetlen, hogy a senkivel összefogni nem hajlandó Momentum politikai ambícióival keresztbe tegyen az Együtt elnökének, aki az elmúlt években rengeteget dolgozott a Rogán Nembűnöző Antalról elhíresült belvárosi kerület fideszes vezetése korrupciós ügyeinek feltárásán, a vidéki Magyarország hozza a formáját és beváltja a politikai vezetés által hozzá fűzött reményeket.

A semmi jóval nem kecsegtető közvéleménykutatási adatok, a reggeltől estig zúgó Soros-migráns-megvédjük-mindmeghalunk-csakaFidesz mantra a népzsibbasztásra fordított milliárdokkal arányosan szedi áldozatait. Őcsény után Kömlőt is elnyelte a primitív hergelés fekete lyuka: a helyi lakosok hisztérikus pánikba zuhantak, ugyanis a helyi temetőket mindenszentek, hallottak napja tájékán felkereső embereket migránsnak nézték. Az már csak hab a tortán, hogy a településtől nem messze lángra kapott tarló felgyújtását is nekik tulajdonították, és a migránsinvázió rémhírével feküdtek rá a telefonvonalakra értesíteni a polgármestert a katasztrófáról.

Az most természetesen nem mellékszál, hogy – mint nagyon hamar kiderült – aggodalomra nem volt ok, az elterjedt információk valóságtartalma a büdös nagy nullával egyenértékű: a Holtak serege megkegyelmezett Kömlőnek.

A legegyszerűbb persze megint az lenne, hogy legyintsünk egyet, hát végül is semmi nem történt, legfeljebb annyi, hogy a zombikkal, vérszívó, erőszakoló, munkánkat, kultúránkat felzabáló, kártékony embercsoportokkal riogató kormányzati kommunikáció útjából félreállni képtelen kömlőieket sötét, tudatlan, büdöstahóknak minősítsük. Akik reális veszélynek tartják, hogy az Európát ellepő, kereszténységünkre undorral köpő, idegen kultúrájú emberek az ő 2000 főt sem számláló településük temetőjét akarják megszállni.

Sokszor esett szó erről, de nem unom újra leírni: miközben őfelsége ellenzéke kényelmes fotelekből, légkondicionált, vagy éppen kellemes szobahőmérsékletű zárt terekből, mikrofonok és kamerák kereszttüzéből orbánoznak, szemet forgatnak, megrökönyödnek, és felháborodva kikérik maguknak, a vidéki Magyarország a közpénzmédia, a Mészárosok és Vajnák zsebéből kilógó, kilóra felvásárolt, kormányzati propagandát nyomató szennykanálisok súlya alatt dől bele a szellemi nyomorba.

Bár a tudósításból nem derült ki, hogy egészen pontosan hány ember szarta össze magát és magyarázta be magának, hogy az Európa leigázása miatt ide tóduló büdösmuszlim nyomorultak éppen a keresztény kömlői temetőt akarták lerohanni az estébe hajló nap derekán, de a jelenség ijesztő, félelmetes.

Örkény, Kaffka, Monty Python. Más nem jut eszembe. Ja, de. Talán a puszták népe. Meg az, hogy ha nem a tágabb, csak a szűkebb időkontextust vesszük figyelembe, akkor is igaznak tűnik: bő két év elegendő volt ahhoz, hogy erre a szintre butuljon az egyébként is súlyos információdeficittel küzdő vidéki Magyarország. Nem most kezdődött, de most hágott a tetőfokára a sötétség. Hogy egyesek véresen komolyan gondolják: Kömlő és egész Heves megye valójában a migrációs útvonalak és az embercsempészek fennforgásának fellegvára, csomópontja és vonatkoztatási alappillére.

És most sem az történt, hogy az önkormányzat, élén a polgármester úrral megnyugtatja a tömegpszichózisba hajló paranoiával küzdő alul- és félretájékoztatott polgárokat, hogy nincs migráns, Hevesben meg pláne nincs migráns, hanem a rettegéstől párás közhangulatra felülve nyomatja az agybajt: a nem teljesen megalapozott információk miatt nincs ok aggodalomra. De a megerősített polgárőrség azért járőrözik, és ha bárki szokatlant tapasztal, ragadjon telefont. Mi az, hogy nem teljesen megalapozott információk? Hát hiszen egy darab migráns nem akarta felgyújtani a keresztény temetőt, mind bennszülöttek, őshonos magyarok voltak gyertyát gyújtani szeretteik sírjánál, mit kell ezen habosítani?

Nem felejtettem el, hogy fent azt javasoltam, nem kellene büdösbunkózni a kömlőieket (és választott vezetőiket sem), de azért a tényszerűség kedvéért meg kell állapítanom, hogy ez az ország Jókai, Mikszáth, Móricz óta csak annyit változott, hogy mostmár foltokban, nyomokban lapostévén keresztül zabálja a – jelen esetben a Fidesz propagandagépezete által – elé hányt moslékot. A szellemi sötétségből, a tájékozatlanságból való kiemelkedésért tett látványos erőfeszítésekkel nem feltétlenül lehet megvádolni a lakosság nagy részét. Nem általánosítottam, de nem is lenne jó, ha az ellenkezőjét állítanám.

Arról már szintén írtunk itt, hogy ez a felvilágosító munka miért nem állt érdekében egyetlen kormánynak sem, és ez mennyire nagy baj, de e felismerés nem igazán változtat a lényegen: itt legfeljebb akkor van viszonylagos világosság, ha gyertyát, lámpát gyújtunk. Néha már hajlok arra is, hogy a küszöbön álló választás kimenetelét az sem befolyásolhatja érdemben, ha valami csoda folytán összekovácsolódik az ellenzéki oldalon valami komolyan vehető alternatíva.

Ameddig a vidéki szavazók kizárólag az einstandolt médián keresztül tájékozódnak,  ameddig Orbán gyalázatos hergelése egyre mélyebb és mélyebb intellektuális mocsárba taszítja az országot, itt nem hogy nyugati típusú demokrácia nem lesz, de a suttyó igénytelenség mocsarából se nagyon fogunk tudni kimászni.

Igenis, súlya lesz annak jövő tavasszal, hogy a Fidesz felzabálta a szabad médiát, hogy az őcsényi, kömlői derék polgár már lassan a saját családtagjaiban is migránst lát. Az agyhalál alattosomosan átvette a józan ész helyét. A gyertyafény pedig sok mindenre jó, de hogy világosságot gyújtani nem fog az agyakban, az egészen biztos.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.