Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább nem csak minket ijesztgetnek a fiúk, hanem egymást is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jövök az esti mesével, hátha érdekel valakit. Vagy nem. Az Origo becslést készített – igen, ehhez is profi módon értenek – miszerint a Fidesz több, mint kétharmaddal nyerne, ha holnap lenne a választás. Matolcsy fiának lapjának nagyjából egyetlen munkatársa – mármint egyetlen olyan, akinek van neve is – megírta, hogy lényegében kár is elmenni szavazni, mert ötharmaddal úgyis a kormánypárt fog győzni. A profizmus a cikk elején azonnal tetten érhető, amikor a költő választásokról beszél. Vagy én maradtam le és ismét több fordulós lesz a választás? Akkor jó.

Miközben semennyi pénz sem túl sok azért, hogy Franciaországból ide hurcoljunk egy szobor tetejéről leszedni kívánt kőkeresztet – sőt, én azon sem lepődnék meg, ha más kontinensekről is elkezdené a kormány begyűjteni a kereszteket, szobrokat és akármiket – és miközben a hospice ház pontosan ott tart most, ahol tavaly a Dóri-ház (gyermek hospice ház), Hollik István, a Fidesz hétvégi sajtótjékoztató-tartó szakembere úgy érzi, hogy a Soros-hálózat célkeresztjébe került. Vagyis nem tudom, hogy érzi-e, de ezt olvasta. A PestiSrácokon. Jó ez így szerintem. Legalább nem csak minket ijesztgetnek a fiúk, hanem egymást is.

Van egy gyönyörű hír az MTI-n. Mutatom.

Vizsgálja a minisztérium a Magyar Hospice Alapítvány újabb támogatási kérelmét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága csütörtök este az MTI-vel.

Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.
Az egészségügyi államtitkárság csütörtök esti közleményében azt írta: az Emmi “elismeri a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány”.

Hát de nagyon rendes ez az EMMI. Komolyan. Vizsgálják. Mert már 25 milliót kaptak három év alatt. Hogy összesen, vagy évente, az gyakorlatilag tök mindegy. Jelzem: ez nagyjából két haver fizetése, akiket valamelyik nagy formátumú államférfi betolt valamelyik minisztériumba kamu-melóra, valami hangzatos körítéssel.

Mindeközben rengeteg kerítéselemet szállítottak a Városligetbe és az eddig ismertnél is jóval nagyobb terület elkerítésébe kezdtek a Liget Projekt munkatársai. Mindenki nyugodjon meg! Azt mondták ők, hogy ma nem kezdenek fakivágásba. Majd holnap, gondolom.

A nap kommentje Beától:

nem tom ki írta ezt a cikket, de öööö……baj van! edgar cikkeket nem kérnénk ha lehet!

Rendben, Edgar ki van rúgva.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!