Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mától pedig Orbán Viktor maga a kereszténység

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dolgoznak a fiúk, meg kell nyerni a választást. Bármi áron. Semmi más nem számít, kizárólag ez. Most ért körbe a történet és némi képzavarral élve ki merem jelenteni: Orbán Viktor most harapott a saját farkába.

Volt régebben egy felmérés a Republicon Intézet jóvoltából – voltak ezt megelőzően is ilyen típusú vizsgálatok, például a Policysolutions készített hasonlót néhány évvel ezelőtt -, amiből nagyon egyértelműen az derül ki, hogy a Fidesz szavazók többsége vallásos. A Fidesz egyik legnépesebb táborát a falusi munkásnők adják. Alacsony iskolai végzettségű, tévénéző, bulvár lapokat olvasó, férjezett, alacsony keresetű, vallásos nőkről van szó, akik leginkább a férjük jövedelmétől függnek.

A következő – jóval kisebb csoportba – jellemzően városban élő, felsőfokú végzettséggel rendelkező idősebb férfiak tartoznak. Ők konzervatív középosztályhoz tartozónak vallják magukat, jellemzően szintén vallásosak.

Az előzőnél is kisebb csoport, a jómódú vidéki misejárók tagjai elsősorban férfiak, és jellemzően a 45 év feletti korosztályokat képviselik. A megyeszékhelyek és más vidéki városok egyaránt a tipikus lakhelyei a csoportnak. A jómódú vidéki misejárók közül szinte mindenki házas, esetleg élettársi kapcsolatban él együtt partnerével.

Az egyik legnagyobb szavazóbázist a vallásos falusi asszonyok adják. Ők az első női csoporthoz képest az idősebb generációt képviselik. Nagymama-korú, erősen vallásos, alacsonyan iskolázott nőkről van szó.

Összesítve: a kormánypárt szavazóbázisának gerincét a vallásos, nem túl fiatal, jellemzően alacsony végzettségű emberek (ezen belül is nők) jelentik.

És most megint ott tartunk, hogy a választást meg kell nyerni. Nincs más alternatíva, az ellenzéki lét nem megoldás. Túl sokat, túl mohón markoltak ahhoz, hogy el lehessen sompolyogni a zsákmánnyal következmények nélkül. Ha bukik a mutatvány, ugrik a mentelmi jog, elkezdődnek a leváltások (Polt Péterrel az élen), az nem biztosít békés visszavonulást senkinek, aki kivette a részét a rendszer kiépítéséből és persze hasznából.

Új szavazókat nem tud megszólítani a Fidesz, meg kell tartani a régieket. Bármi áron. Ezért a kormánypárt összefeküdt a magyarországi keresztény egyházzal, jut is, marad is alapon. A néhány – kormányszolgálatból kilógó, erkölcsi aggályokat megfogalmazó – egyházi embert leszámítva a keresztény egyház örömmel csapott le az egyre komolyabb támogatásokra, ingó és ingatlan vagyonokra. Cserében a gazdagodásért és a politikai befolyásért segítenek megtartani a kormánypártnak a támogatói bázist. Ezt a miséken könnyedén megtehetik.

Teljesen azért nem bízza az egyházra a Fidesz a hatalom megtartását. Orbán Viktor kulcsfigurája a történetnek, nélküle nincs Fidesz és nincsenek azok a szavazók sem, akik leginkább nem a párthoz, hanem az ő személyéhez hűségesek. Nem hinném, hogy véletlen műve Orbán Gáspár újkeletű vallási fanatizmusa és az a tény, hogy a hitét nem elég Istennek megvallania, hanem tudatosítani kell az emberekben (Felház nevű imaközösség, amely inkább egy szekta képét mutatja) és nem véletlen az sem, hogy Orbán Viktor mostanában már nem is beszédeket tart, hanem vallási rituálékat.

Van tehát a kormánypárt, vagy inkább a miniszterelnöknek egy idősebb, vallásos, jellemzően alacsony iskolázottságú, döntően nőkből álló bázisa.

Van továbbá a miniszterelnöknek egy erősen és zajosan vallásos fia. És van egy ember – nem is akármilyen, hanem egy nagyon gazdag és nagyon zsidó ember -, aki Orbán Viktort akarja megbuktatni. Nem elég, hogy ez az ember gazdag és zsidó, de még be is akarja telepíteni az országot muszlimokkal, akik köztudottan nem keresztények. Mindezek mellett már az is köztudott (hiszen a Fidesz bármelyik szabadon választott tagjának minden megszólalásában benne van), hogy üldözik a keresztényeket. Európában is. Márpedig ha egy csoportot üldöznek, az összekovácsolja azt a csoportot.

És most jutottunk el a konkrét mába. Orbán Viktor eszelős beszédeihez a reformáció ötszázadik évfordulóján és Lánczi Tamás tegnapi kijelentéséhez, amely kijelentést Matolcsy György fiának Origó című portálja haladéktalanul le is hozott. Így kezdődik a cikk:

Tudatosan hazudott több ellenzéki propagandaoldal és sorosista blog Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről, amit a kormányfő a reformáció 500. évfordulóján mondott. Lánczi Tamás szerint az érintett oldalak a miniszterelnökön keresztül a kerszténységet támadják.

Összefoglalom, nem olyan bonyolult ez: Kedves vallásos hölgyek és urak! Fogjatok össze, mert élethalál harc van! Támadnak a zsidók és a muszlimok. Orbán Viktor maga a kereszténység. Ha továbbra is meg akarjátok tartani a vallásotokat, akkor szavazzatok Orbán Viktorra, különben mindmeghalunk.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.