Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


70 milliárd, ismét a mi zsebünkből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma érkezett az a nagyszerű hír – a Magyar Nemzetnek köszönhetően – mely szerint az MTVA költségvetése a jövő évben emelkedni fog, így meghaladva a több mint 80 milliárd forintot. Ez azért is egy nagyszerű hír, mert az MTVA bevétele közben mindössze 8.5 milliárd forint körül várható, így akik valóban finanszírozni fogják ezt az egészet, azok véletlenül pont mi, adófizetők leszünk. Mintegy 72 milliárd forinttal járulunk hozzá a közpénzszolgálat szárnyalásához, ami éves szinten fejenként több mint 16 ezer forint. Ez az az összeg, amivel támogatjuk a közmédiának csúfolt kormánymédiát.

Csak a precizitás kedvéért: többe kerül ennek a vízfejű félretájékoztató szervnek a fenntartása, mint amennyit a kormány az egészégügy fejlesztésére költött az idei évben. Pontosabban kétszer annyiba kerül az, hogy a Soros elleni uszítókampány videóit nézhessük, akár akarjuk, akár nem. Havi több mint ezer forintba kerül nekünk az, hogy esténként a migránshíradóból tájékozódjunk a világ dolgairól. Ezer forintba az, hogy belehazudjanak a képünkbe és elhitessék: amit ők mondanak, az megfelel a valóságnak.

Újságíróknak és riportereknek nevezett, a kormány valagából élő médiamunkások fogják napról napra elhozni a „megerőszakolnak mindenkit aki él és mozog” felhangú tudósításaikat minden háztartásba. A megemelt költségvetés megemelt fizetéseket is jelent, ugyanis kijár ez az ott dolgozó, emberfeletti munkát végző, világszínvonalú szakembereknek. Hogy mi ehhez nem járulnk hozzá? Állambácsit ez nem érdekli, ők tudják mi az, ami fontos, és mi az ami nem. Az egészségügy például nem az, ellenben egy nem létező terv elleni uszítás, az fontos. Mindenkinek tudnia kell róla, Ludányhalásztól Tapolcáig.

Fontos szócsövei ők a kormánynak, így a választások közeledtével szükségét érzik annak, hogy a mi pénzünkből fizetett kampányok tucatjait juttassák el otthonainkba. Az ellenzéki politikusok lejáratását célzó műsoroktól kezdve a kamubejelentkezésekig, felkészülhetünk a legrosszabbra. Ez az összeg pontosan megegyezik a gyermekétkeztetés éves költségvetésével. Így hát ne izguljunk, Hegedűs Zsuzsának biztosan jut elegendő pénz, hogy egyszerre két állami autóval furikázzon egyik faluból a másikba. Talán egymilliós – természetesen megérdemelt – fizetéséről sem kell lemondania.

Az, hogy az egykori királyi televíziónak évről évre zuhan a színvonala, ezzel együtt pedig a nézettsége, nem fontos. A szakmai teljesítmény nem befolyásol semmit, el ne felejtsük, a legfontosabb mérce: a pártbizalom. Ebből pedig évről évre kiválóra vizsgáznak az MTVA médiamunkásai. Pénzt nem kímélve számolnak be teljes mértékben egyoldalúan a hazai politikáról.

Ne sajnáljuk tehát azt a 16 ezer forintot, jó esetben a 10 kg csirkemell helyett kapunk érte Soros-tervet, mindenkit megerőszakoló migránsokat, Gyurcsányt, valamint – ha elég szerencsések leszünk – talán még egy kis elmúltnyolcévet is. Na jó: lehet, hogy majd jövőre, ha már nem szárnyal ilyen szinten a már amúgy is világszínvonalú gazdaságunk, akkor talán csökkentik az MTVA költségvetését. Azonban ameddig ezt megtehetjük – mert robog az ország, mint a csehszlovák Bzmot – addig minden rendben ven. Örüljünk hát közösen ennek a nagyszerű hírnek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.