Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A féligazságok mögül kilógó méretes lólábak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Sokkos állapotba kerültem attól, hogy megint hétfő van, brrr. Ami persze semmiben nem különbözik bármely más naptól, de akkor is. Meg még jön a hózápor is, mert jövő hét van, és én múlt héten olvastam, hogy ez jövő héten lesz, tehát az orkánerejű vihar után itt vagyunk. Miután több településen elment az áram, fák dőltek autókra, oszlopokat csavart ki a természet haragja, most jön a hózápor? Erre még nem voltam lelkileg felkészülve, nade. Az is lehet, hogy közben már nem érvényes a riogatás.

Mondjuk azt nem értem, hogy a kurvaéletben lehetséges, hogy egy vadonatújnak minősülő MTK-stadion tetejét megbontotta a szél? Hát így. A ponyvatető kurvajó, csak éppen nem bírja a rossz időt (kiemelten az esőt és a szelet). Hogy a havat bírja-e, azt nem tudom, de szerencsére nem az MTK stadionja az egyedüli, ahol a textil tetőt preferálják. Úgy is kell. Hogy mekkora a kár, azt nem tudni, de majd jól felmérik, és akkor kiderül. Mondjuk ezeket a vihar okozta károkat össze lehet adni nyugodtan a stadion megépítésére fordított összeggel. Az én fejemben sajnos ezek a milliárdok egyáltalán nem a haszon oszlopban foglalnak helyet.

A NER legmarkánsabb ideológusának viszont legalább többnyire nettó haszon az élete. Schmidt Mária asszonyság családi cége végre a Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt. egyedüli tulajdonosa lett. Ehhez az kellett első körben, hogy Spéder Zoltánnal leszámoljon a kormány, aki ezt követően alacsony áron eladta a részvényeit, amiket megvett a kormányközeli Horváth László, a LAC Holding tulajdonosa. És miután Schmidt cége júliusban megszerezte a svájci BFIN Asset Management AG részvénycsomagját is, most nem maradt más hátra, mint Horváth László, azaz Spéder egykori részvényeit (3 millió részvényt) behúzni. Ezzel Mariska néni és gyerekei családi cégét már semmilyen részvénytársak nem zavarják a boldogulásban. Éljen!

Közben megint kiderült az, amit a kormány sufnijogászai rendre tagadnak, midőn közgazdászoknak képzelve magukat a magyar gazdaság száguldásával és semmihez, senkihez nem hasonlítható sikereivel zsibbasztják a tájékozatlan híveiket: a magyar gazdaságot márpedig az uniós pénzek húzzák, vagyis uniós pénzek nélkül messze szarabb lenne a helyzet, mint most, amikor szintén nem túl fényes a jelen. Ezért baj, hogy a kormánykommunikáció alappillérét a féligazságok képezik. Mert az például tény, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme nagyobb az uniós átlagnál, ám régiós viszonylatban (éljenek a V4-ek) ez picsagyenge teljesítmény. Vagyis az, hogy Orbánék felfuttatták az uniós támogatásokat, megelőlegezték azokat költségvetésileg és választási kampánycélzatú élénkítő politikát folytatnak, az 3,8%-os növekedési ütemet generált, de ezzel sehol nem vagyunk a régióban – ezt nem én mondom, hanem a GKI Gazdaságkutató Zrt. közölte az MTI-vel. A pozitív trendek mellett azonban van egy igen aggasztó körülmény: amennyiben az Eurostat álláspontjának megfelelően az Eximbankot és Matolcsy Rómeó alapítványait az államháztartáson belülre kell sorolni, az tovább fékezheti a javulást.

A határokon átívelő baromságok szellemében, a helyi lakosok, az önkormányzat tiltakozása ellenére is felavatták a legalábbis vitatott történelmi szerepéről elhíresült Horthy Miklós kormányzó mellszobrát a felvidéki Nemeshodoson. Mégpedig a református templom lelkészi hivatalának erre a célra kialakított különtermében, noha az eredeti tervek szerint a templomkertben került volna felállításra. Nem tudok erről sok mindent elmondani, ha a Nemeshodosi Református Egyházközségnek már csak ez hiányzott az életéből, akkor ez van. A hülyeség tényleg nem ismeri a határokat, az országhatárokat se, az már biztos.

Mivel túl korán van és túl hétfő van ahhoz, hogy a kormánymédia sötét bugyraiban kapirgáljak, ezért inkább még iderakom Földi László, Tarlós migránsügyi tanácsadója munkaköri leírásának tanulságait, amely munkaköri leírást a Magyar Nemzet szerzett meg. A pártállam, majd a rendszerváltozást követő időszak hírszerzője felsőfokú végzettségű hírszerzőként 2017. január elseje óta a Főpolgármesteri Iroda önkormányzati főtanácsadója, illetve közigazgatási és biztonsági szakreferense, aki természetesen a kormány egyik kedvenc álszakértőjeként haknizik mindenféle fideszes/elfideszesített médiacsatornákon. A csávó munkaköri leírásában szerepel, hogy

stratégiai tanácsadást nyújt a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről, felel ezek szakszerűségéért; tanácsadási feladatokat lát el Budapest közbiztonsága érdekében.

Szintén Földi feladata kidolgozni a

a fővárost érintő illegális bevándorlás következményire vonatkozó stratégiát, mely tartalmazza a Budapesten elkerülendő no-go zónák kialakulását is, és képes kezelni a nem kívánt jelenséget a közbiztonság és Budapest élhetőségének fenntartása érdekében.

Most akkor egyrészt az van, hogy miközben a fővároson 2015 óta nemigen trappoltak át menekülthordák, hogy Budapest főpolgármestere egyáltalán nem bízik a kormány migrációellenes politikájában. Másrészt meg az is van, hogy miután emberünk az Echo Tv-ben a menekülteket és a migránsokat segítő civilek likvidálásáról elmélkedett, Tarlós Pityu megtiltotta neki, hogy migránsügyben nyilatkozzon:

neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata és nem ezért kapja a fizetését sem.

Drága Tarlós úr, akkor Földi egyáltalán miért kap fizetést még mindig, ha nem azért? Á, mindegy is, teszek valami olyan muzsikát, amit nem is szoktam, de hátha jó. Kezdődjön a hét, jövünk vissza később, csókpuszi mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.