Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor már a spájzban van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint kis túlzással Soros György világuralomra tör, mert a világ számos pontján aktív politikailag. (MTI)

Soros György milliárdos filantróp, Magyarország kormányának, Izrael kormányának és a republikánusoknak is ellensége. Véleményük szerint legalábbis maga a megtestesült Sátán. Ha egy ország támadást indít a milliárdos üzletember Open Society Foundation nevezetű szervezete ellen, önmagában aggodalomra ad okot. Ugyanis a listát olyan országok fémjelzik, melyek már maguk mögött hagyták mindenféle demokráciának még a látszatát is. Törökország, Türkmenisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, a lista pedig még bőven folytatható.

Soros György – Schwartz György néven – 1930. augusztusában Budapesten született. A két világháború közötti időszak gyermekeként megtapasztalta milyen is az, ha valakit származása miatt ítélnek el. Apja, Schwartz Tivadar az első világháborút szibériai rabságban töltötte, ahonnan a háború után visszatért családjához Budapestre. A rabságban töltött évek alatt elsajátította az eszperantó nyelvet, melyet hazatérve megtanított fiának, ez később kiutat jelentett számára a kommunista elnyomás alatt lévő Magyarországról.

Nem sokkal a második világháború kirobbanása előtt megváltoztatták családnevüket Sorosra, megpróbálva elkerülni, hogy a nevük miatt atrocitások érjék őket. A világháború kirobbanásával – látva, milyen sors vár rájuk zsidó származásuk miatt – a család kereszténységüket igazoló papírok hamisításába kezdett, mely nagy valószínűséggel az életüket mentette meg. A család segítőkészsége már ekkor megmutatkozott, ugyanis nem csak maguknak, de sorstársaiknak is gyártottak hasonló iratokat. A gazdagoknak pénzért, a szegényeknek pedig sokszor ingyen állították ki a hamis papírokat, ezzel megmentve több tucat családot.

A háborút követően apja elvitte előbb Svájcba, majd Londonba eszperantó konferenciákra, ami végül a fiú életét gyökeresen megváltoztatta. Soros György e konferenciákon megismert barátok segítségével diákvízumot kapott, majd Londonban telepedett le. Egyetemi évei alatt vasúti portásként, majd felszolgálóként kereste meg a pénzt tanulmányaira. Az egyetem elvégzését követően, 1956-ban New York felé vette az irányt, ahol megalapozta későbbi jövőjét.

Először Angliában, majd később az Egyesült Államokban bizonyította be, a kemény munkának megvan az eredménye. Átélte milyen az, ha náci, majd kommunista elnyomás alatt kell élnie mindennapjait. Átélte azt is, milyen az, ha bevándorlóként mindent a nulláról kell felépítenie. Ezek az életét meghatározó tényezők voltak azok, amelyek előbb a Soros Foundation, majd az Open Society Foundation megalapítására ösztönözték.

Ezek a szervezetek – mondjon bármit is a magyar kormány – az elnyomás elleni küzdelem, az egyenjogúság, az oktatás fejlesztése, valamint több fontos szociális probléma megoldására nyújtanak anyagi támogatást. Hátrányos helyzetű, nemi, vallási, vagy épp faji megkülönböztetésnek kitett emberek százezreinek nyújtott és nyújt a mai napig pénzügyi segítséget.

Álljon itt egy rövid lista a Soros György által támogatott ügyekről:

  • 2.9 milliárd dollár az emberi jogok védelmére
  • 2.1 milliárd dollár oktatásra
  • 1.6 milliárd dollár a keleti blokk demokráciáinak megerősítésére
  • 737 millió dollár egészségügyre
  • 214 millió dollár a cigányság felzárkóztatására Európa területén
  • 1 millió dollár a szíriai háború áldozatainak
  • 1 millió dollár a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére (Orbán Viktor kérésére!)

A lista valószínűleg órákig folytatható lenne. Soros György személyét azok ítélik el, akik úgy érzik, hatalmukat veszélybe sodorta. Olyan országok vezetői ezek, akik nem kérnek egy milliárdos véleményéből, nem kérnek abból, hogy segítséget nyújtson a sokszor elnyomás alatt élő társadalmaknak. Ahogy tette ezt az apartheid idején az elnyomott fekete társadalom megsegítésével, vagy tette ezt azzal, hogy nyomtatókat biztosított a szovjet elnyomás alatt élő országoknak, ezzel segítve az ellenállásukat. Trump és hívei azért gyűlölik, mert Clinton mellé állt, ahelyett hogy őket segítette volna. Az izraeli elnök pedig azért, mert küzd a zsidó állam illegális terjeszkedése ellen.

Az, hogy Orbán Viktor személyes ellenségének tekinti őt, egy jel arra, hogy rossz irányba tartunk. Jele annak, hogy az elnyomás időszaka ismét az ajtónkon kopogtat. Ezúttal nem az oroszok, hanem maga Orbán Viktor van a spájzban.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.