Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a jobbikos balra szavazna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pezsgés van és harc, egy pillanat nyugta nincs a kéményen dolgozó magyar kisembernek. A franc aki megeszi, hogy mások meg elvannak maguknak. Brexit ide, katalán-spanyol viszály oda, valahogy élik az életüket és nem akarnak feszt kirohanni a világból. Nálunk meg háború van, támadnak minket, itt ülünk nyakig fegyverben nyolcadik éve és ki sem látunk az összeszorított seggünkből.

Nem lehetne már békében élni? Harci trombitát fújdogáló idióta politikai élősködők, Soros-tervek, hordában támadó fantom-migránsok, áskálódás, uszítás, hazugságok nélkül? Legalább egy kicsit. Egy hétig. Próbából.

És esetleg Trianon, édeserdély, keresztény gyökerek, nemzeti konzultációnak nevezett baromságok, hirdetések, plakátok, napi szinten szétlopott milliárdok nélkül. Annyira jó lenne, ha minden különösebb cécó nélkül működne ez az ország. Mármint normálisan működne.

De nem működik normálisan (az én életemben már valószínűleg nem is fog, pedig még nem készülök mostanában halni) és ez csak romlani fog, ahogy közeledik a választás. Már csak azért is, mert ugyan vannak olyan felmérések, melyek szerint csökken az MSZP támogatottsága és szárnyal a Fidesz, más felmérés szerint gyűlnek a viharfelhők, de legalábbis egyáltalán nem dőlhet hátra a kormánypárt.

A Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet végzett egy felmérést. Ez azt mutatja, hogy egyre nagyobb a szavazási kedv az országban. Az pedig nem jó hír a Fidesznek, mivel a saját szavazóbázisát nem tudja bővíteni. A kormánypárt érdeke az, hogy kevesen menjenek el szavazni és a kevésen belül a saját szavazóik feltétlenül járuljanak az urnákhoz. Az eddigi – apolitikus, úgysem lehet semmit tenni, semmi nem változik, nem rajtam múlik – hangulat látványosan megfordult és egyre többen gondolják úgy, hogy bizony rajtuk múlik és ezért hajlandóak elmenni szavazni. Márpedig ők nem a Fideszre szavaznak, ugyanis sokkal többen akarják a jelenlegi kormány leváltását, mint ahányan hatalomban tartanák őket.

Érdekes és feltétlenül figyelmeztető jel, hogy amennyiben lenne egy olyan baloldali összefogás, amely képes leváltani a jelenlegi kormányt, a biztos pártpreferenciával rendelkezők elsöprő többsége, a bizonytalanok (szavazni akar, de még nem tudja, kire) 53 százaléka, de még az elkötelezett jobbikos szavazók 47 százaléka is hajlandó lenne erre a baloldali együttműködésre voksolni.

Kevésnek tűnik a választásig hátralévő idő, de a közhangulat igen gyorsan meg tud változni. Úgy tűnik, lassan kezdenek szivárogni a súlyosabb információk – például az Indexen megjelent adatok arról, hogy mennyire beépült Moszkva a szép magyar mindennapokba -, másrészt a sorozatos bénázás és balfaszkodás ellenére akár még egy működőképes egység is összejöhet.

A kormánypárt feladata a hátralévő időben ennek a megakadályozása. Persze megoldás lenne az is, ha sikerülne növelni a szavazóbázist, de miután kifejezetten egyetlen réteget céloztak meg és az a réteg (mindannyiunk szerencséjére) nem bővül, hanem – mint minden társadalomban, így nálunk is – viszonylag állandó, ez az út már nem járható.

Marad a potenciális ellenfelek – nem fizikai – lemészárlása. Bármi áron. És lehetőleg a polgárok távol tartása a szavazástól. A Fideszre jellemző geci, sunyi módszerek mindegyikét be fogják vetni, hogy elérjék a céljukat. Ez egy pillanatig nem kérdéses. Gátlásaik nincsenek, soha nem is voltak. Azonban az eszközeik végesek – miután totális diktatúrát uniós kereteken belül nem lehet kiépíteni – és ezt ők is pontosan tudják.

Erőszakkal a szavazóurnáktól senkit nem tudnak távol tartani. Ha elég sokan megértjük, hogy rajtunk múlik, akkor egy újabb – immár valódi – fülkeforradalom is bekövetkezhet. Abból pedig nem Orbán Viktor fog hősként kikerülni.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.