Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez az igazán megdöbbentő, drága uraim a lánctalpas jajveszékelésben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Soros-migráns-Brüsszel-mindmeghalunk napi eledel mellett nincs még egy olyan ügy, amiről annyi bőrt képes lehúzni a kormány- és állampárt, mint amennyit az úgynevezett Czeglédy-botrányról (értsd: az MSZP, a DK és külön Gyurcsány Ferenc károsultjainak ügye).

Budai Gyulától Hollik Istvánig, Németh Szilárdtól Pócs Jánosig, Deutsch Tamástól Lázár Jánosig alig van élő ember a Fideszben, aki ne óbégatta volna tele a hont lehetőleg naponta többször is – a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő – Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s önkormányzati képviselő  büntetőügyével.

A törékeny magyar demokrácia történetében először, a még meg nem született bírósági ítéletet magasról letojva, a totális elmebaj és kormányzati pofátlanság legmagasabb csúcsát is túlszárnyalva már-már ítéletet hirdettek az urak egymás között. Az igazságszolgáltatás, valamint a nép feje fölött.

Vitrin nincs, de a Fidesz már felolvasta az ítéletet

Keserves hónapok óta naponta tolják ki az ügyeletes papagájokat a mikrofon és a függöny által körbehatárolt térbe, hogy felmondják a mantrát. Ma történetesen, a változatosság jegyében Halász János fideszes frakciószóvivőn volt a sor, aki Debrecenben adott a közvélemény pofájára:

Nyugdíjasok is áldozatai Gyurcsány és a baloldal korrupciós botrányának. Halász János szerint hétről hétre újabb megdöbbentő fejlemények látnak napvilágot a Czeglédy-botrányban. A legfrissebb hírek szerint nemcsak diákokat, hanem idős embereket is becsaptak: nyugdíjasokat is dolgoztattak, majd nem fizették ki őket.

Ez az ügy nem akkor hágott a könnyfakasztó hányingerkeltés tetőfokára, amikor a kormánypárt válogatott államférfijai egymás (lúd)talpára és tyúkszemére taposva a baloldal strómanjának nevezték a Gyurcsány pénzelte Czeglédyt.

Akkor sem, amikor kiderült: Lázár János nemzeti stand-up-os az Európai Bizottsághoz, Deutsch Ennyike Bulika Tamás pedig az OLAF-hoz fordult, hogy tegyen igazságot ebben a baloldalra kollektíve rátolt gyalázatban.

Akkor viszont nyeltünk egyet, amikor Gulyás Gergely minden jogászok gyöngye, a Fidesz jogtudományi szaktekintélye is felvette (nem, nem Edgar szamócamintás játszóruháját) a mindenféle demokratikus gátlások levetkőzésének kiteljesedéséhez vezető úton a többszörhasználatos kesztyűt, és  kézjegyével látta el „A Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről” című parlamenti határozati javaslatot. A jogász-üstökös úrtól hatalmas bravúr, hogy úgy mondta ki Czeglédy bűnösségét, hogy annak ügyében még vádemelésig sem jutott az igazságszolgáltatás.

„Tekintettel a legkiszolgáltatottabbak közé tartozó mintegy ezer fiatal munkavállalóra, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak”

– konkrétan ez szeperel a kormánypárti javaslat szövegében, amely természetesen már átment a parlament gazdasági bizottságán. És miközben nyilvánvalóan fontos lenne, hogy ebben az ügyben a jelenleg is tartó nyomozás, majd a bíróság ítélete segítsen tisztán látni, a bűnösök kerüljenek oda ahová valók, érdemes jól megjegyezni: miután a hatalmi ágak szétválasztása minden demokratikus berendezkedés alapja, a Fidesz demokratikusan megválasztott törvényhozói a törvényhozó hatalom nevében bírói hatalmat játszanak.

Egy összetrágyázott, másnaposan lehányt, faluvégi köpködővé silányult ez az ország

Jó. Akkor ha már Halász János ma nem/sem bírt csendben maradni és azért csapdosta magát a földhöz, mert hétről hétre újabb megdöbbentő fejlemények látnak napvilágot a, kiegészíteném a fentieket az eddigi, Gulyás Gergelyen és a kormányzati  kártalanításra feltekeredett populista, illiberális szemforgatáson is túlmutató megdöbbentő fejleménnyel. Ez pedig nem más, mint az ifjabb Matolcsy homokozójaként futó, Origo nevű szennylap kultúra rovatában eldugott helyreigazítás.

Na, ez az igazán sokkoló, drága uraim a lánctalpas jajveszékelésben! Az a rengeteg valótlan állítás és híresztelés, aminek alapján önök nem csupán pofán hazudják a közvéleményt, de jogot formálnak arra is, hogy hatáskörüket túllépve bíróságot játsszanak a bíróság helyett. Ha van döbbenetes, pofárajtő fordulata ennek az ügynek, akkor az pont ez.

Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot. Ezzel szemben a valóság az, hogy (…) a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.

Az összes többi mellett ez az ügy is pontosan megmutatja a Fidesz igazi természetét, amit az egyik hivatásos tányér-, talp- és segnyaló ekként fogalmazott meg a Czeglédy Csaba a fideszes kétharmadért című remekművében:

(…) ha a kormányoldal efféle politikai ajándékot kap, érthetően lecsapja a magas labdát. Hát persze hogy azt mondja: Czeglédy ügyeiért az egész magyar baloldalt politikai felelősség terheli. A kormány eközben beleérző módon tárgyal a fiatalkorú kárvallottak érdekvédelmi szervezetével, a Fidesz meg kártalanítást javasol. A jobboldal próbálja helyrehozni azt az anyagi és erkölcsi kárt, amit már megint a baloldal okozott. A választópolgár pedig joggal vonja le a konzekvenciát: ezek ott nyolcévnyi ellenzéki lét után sem változtak szemernyit sem.

Pontosan erről van szó. Olyan jól sikerült lecsapni a magas labdát, hogy megint ordas hazugságok alapján hurcolják meg látványosan a közvélemény, a totál idiótának nézett válsztópolgár előtt a baloldal egyik alakját, a komplett baloldal bűnének bélyegezve egy olyan esetet, amellyel kapcsolatban már most tudható, hogy nem stimmelnek a kockák, számok, nagyságrendek. Ha a választópolgár nem lenne olyan hülye, mint amilyennek a Fidesz tartja, akkor minimum feltenné magának az alábbi kérdéseket:

– Attól, hogy naponta ötször felhörren a Fidesz, hogy mikor kártalanítják a sok árvert diákot, változni fog a tényállás, miszerint Czeglédyék cégének számláit zárolta a NAV?

– Aki ezernek hazudja a tizenegyet és 100 milliónak a 800 ezret, az nem egy hazug aljas manipulátor, aki valószínűleg ennek az ügynek minden elemét képes átírni a Párt érdekei szerint?

– Aki politikai bunkósbotként használ igazságszolgáltatási ügyeket és ítéleteket hoz azelőtt, hogy a magyar bíróság ítéletet hirdetett volna, az miféle erkölcsi károkat próbál helyrehozni azon túl, hogy mindent a hatalomban maradásnak rendel alá?

– A nagyságrendektől függetlenül, milyen alapon kártalanít a kormány az adófizetők pénzéből olyan ügyletekben részt vevő szereplőket, amely ügyletekhez az államnak semmi köze?

– Ha a mindenkori kormány politikai érdekből kártalaníthatja a károsultak tetszőleges csoportjait, ugyanilyen alapon például a Quaestor-károsultakkal miért nem tárgyalt a sztárjogász Gulyás Gergely? Mert abban nem a politikai ellenfelek voltak sárosak, hanem az a jobboldali, beleérző csürhe, amelyik a csőd előtt egy nappal vette ki a közpénzt az államilag asszisztált gazemberség tarsolyából? És mivan a Brókermarcsika által átvert szerencsétlenekkel? És a Matolcsy György által megsegített, utcára került devizahitelesekkel?

Nincs több kérdésem. Hazugék jogászkormánya elhantolta a jogállamot. Nem most, de legalább beláthatatlan időre.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.