Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem meg nem a pártok fizetik egymást, drága Lázár úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Aki nem kilencre megy dolgozni, az máris elkésett! Már amennyiben otthon olvasgatja a jóreggelt-posztot és nem a dolgozóban.

Már teljes erőből dübörög a nemzeti inzultáció. Jönnek a levelek. Elsőbbségivel, mert úgy mégis drágább és amúgy is mi fizetjük. A kormány minden hadrafogható embert elzavart lakossági fórumot tartani, nehogy ne tudja a kéményen dolgozó kisember, mit kell csinálnia.

Kálmán Olgánál volt tegnap Atyánszky György, kisgazda politikus. Én ilyet még nem láttam élő adásban. Nem ismerem az urat, de vagy sakálrészegen ment be a stúdióba, vagy nem kellene szerepelnie nyilvánosan. Mondjuk egyik esetben sem, akár ivott, akár gyárilag ilyen. És nem azért, mert Simicska Lajost akarják miniszterelnöknek, hanem mert van az az állapot, amikor többet árt az ember a pártjának (és önmagának), ha nyilvános szereplést vállal, mint ha nem. Ez az az eset szerintem.

Itt jegyezném meg – nem, mintha rám tartozna, de nézőként véleményem attól még lehet – itt lenne az ideje, hogy Kálmán Olga elmenjen egy kis szabira, mert kezd fárasztó lenni. Konkrétan az – bár lehetséges, hogy csak rossz napom volt -, hogy erővel a vendégek szájába akar olyasmiket adni, amiket azok nem akarnak kimondani.

Lázár János és társa kormányinfót tartott, mert csak úgy teljes a hét, ha megkapjuk az eligazítást és a miheztartást. Volt persze Soros György és Lázár elmesélte, hogy a gonosz tőzsdespekuláns újságírókat és újságokat vásárolt meg. Ezért van az, hogy 2010 óta bizonyos portálokon és lapokban túl sok kormánykritikus cikk jelenik meg. Aha, szerintem sem az az oka, hogy okkal-joggal kritizálja a sajtó a kormányt, mert mondjuk van mit kritizálni. Fenéket! Meg van véve mindenki! De majd vizsgálni fogja a titkosszolgálat ezt is.

Fordítom magyarra: kinyírnak mindenkit, akit csak lehet. Válogatás és lelkifurdalás nélkül. Aki a választásig talpon marad, az nagyon ügyes. Aki nem marad talpon, az meg úgy járt.

Sok egyéb hülyeség mellett szó esett arról is, hogy már lehet népszavazást tartani a képviselők vagyonnyilatkozatáról. Erről azt mondta Lázár, hogy baromira demagóg dolog ezzel hergelni a polgárokat. Ez a parlamenti pártokra tartozik, majd ők megegyeznek, nem tartozik ez a kisemberekre.

Szerintem meg nem a pártok fizetik egymást, drága Lázár úr, hanem mi, hülye kisemberek fizetjük a pártokat is, a képviselőket is. Még egyszerűbben: mi vagyunk a munkáltató. Az egyetlen munkahelyen sem úgy van, hogy az alkalmazottak megdumálják egymás között a munkabérüket, a cég tulajának meg coki. Ez pontosan az a helyzet.

Ritkán szoktam szívből röhögni bármin, ami a nálunk politikának nevezett pöcegödör a felszínre hány, de most sikerült. A kormánypárt azt találta ki, hogy új taktikát alkalmaz a legnagyobb riválisa, a valamikor dédelgetett sarjhajtás, a Jobbik ellen. Ezért – én már meg nem mondom, honnan indult a szokásos riadólánc, ki vett át kitől mit és ki kire hivatkozott – az MTI lehozta és a propagandamédia felkapta, vagy fordítva: a Jobbik nagyon örül(ne) a melegek szavazatának is. Erre most Dúró Dóra kénytelen volt kiadni egy nyilatkozatot, hogy ez nem is igaz, ő ilyet nem mondott, sőt – nem így fogalmazott, de az értelme ez – ő utálja a buzikat és minden jogot megvonna tőlük, amit a Fidesz biztosít nekik. Erre szokták mondani, hogy ügyes.

Csapjunk is bele a mai napba, hátha találunk valami említésre méltót ma is.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.