Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kezd beérni a gyümölcs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Aki reggel olvassa, annak pedig jó reggelt. Bár valószínűleg nem ez volt a célja az MTI-nek, de remek kis hírt hozott le arról, hogy a nemzeti-keresztény-nagyszerű magyar kormány mekkora rombolást végzett már eddig is a külhoni magyarok körében.

„Romániában szalonképessé vált a magyarellenesség és általában a kisebbségellenesség – véli Horváth István szociológus, a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója. 

A kisebbségkutatóval a román közszolgálati rádió bukaresti magyar adása készített interjút, melynek szerkesztett változatát a Maszol.ro portál is közölte csütörtökön. 
A szociológus elmondta, korábban általában 20-25 százalékon mérték azoknak a romániai arányát, akik kirekesztő módon viszonyulnak a kisebbségekhez, egy friss felmérés szerint azonban ez az arány nőtt az utóbbi időben.
Horváth István szerint az 1990-es években és a 2000-es évek elején a magyarellenesség a szélsőséges, és a román társadalom által is marginálisnak tartott pártokhoz kötődött. Az utóbbi években azonban a magyarellenesség már valamennyi politikai alakulatnál fellelhető, és általános politikai jelenséggé vált a magyarok beállítása valamiféle fenyegetésként. Általánossá vált az a vélekedés, hogy a magyarok eltúlzott követeléseket hangoztatnak, zsarolják a román politikai elitet, és mert ez a vélemény pártok fölötti, nagyobb hatással van a közéletre.
A szociológus szerint Romániában nemcsak a politikai pártok vádolják meg egymást azzal, hogy engednek a magyar zsarolásnak, hanem az állami hatóságok is ráerősítenek a magyarellenességre, pedig nekik semmilyen hasznuk nem származik ebből. Példaként a külügyminisztérium vagy a fogyasztóvédelmi hatóság egyes megnyilvánulásait említette.
A magyarellenesség harmadik szintjeként említette, hogy a sajtóban „mintha kötelező rovattá vált volna, hogy mit követtek el újabban a magyarok”. Példaként hozta fel azt a hírt, hogy a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó csapat játékosai nem énekelték a román himnuszt. „Korábban is voltak olyan esetek, amikor a közbeszédben nem föltétlenül pozitívan jelentek meg a magyarok, de nem volt jellemző, hogy ezt folyamatosan napirenden tartsa a média” – állapította meg Horváth István, a romániai Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója”.

Normálisabb emberek már mondogatják egy ideje, hogy nem kellene a magyar kormánynak túlzottan vagdalkozni a homogén nemzetállamosdival és nem kellene beleugatni más országok belpolitikájába sem az ottani pártok manipulálásával, sem az emberek egymás ellen hergelésével. Annyi történt, hogy kezd beérni a gyümölcs.

A nap kommentje Edittől:

De jó nekem, hogy mostan csak keresztény, fajmagyar férfiak zaklathatnak és erőszakolhatnak meg családon kívül és belül, de büntetlenül! Mért nem vagyok mégse boldog?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.