Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már egyszer bebaszott a Fidesznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, mi van, Kövér kijózanodott, oszt’ bement dolgozni? Vagy csak bement dolgozni? – ezt bírta kipréselni magából Edgar kolléga arra a mai, meglehetősen mínuszos hírre, hogy kitiltották a Parlamentből (najó, legyen nagy betű) az Echo TV, azaz Mészáros Lölö tévéjének három darab munkatársát. Ha jól értem, az őszi ülésszak végéig lesz érvényben a tiltás, miután az ebadták a házelnök vonatkozó rendelkezéseit telibe hányva grasszáltak és forgattak az Országgyűlés Irodaházának folyosóin és éttermében, a sajtónak nem engedélyezett területen (!), ezáltal zavarták a munkában a tisztelt frakciókat.

Igen, valóban jó hír, hogy Kövér László immár mindenféle zavaró részrehajlásoktól mentesen tesz keresztbe, ahol tud a sajtó munkájának (még ha az Echo TV nem is feltétlenül nevezhető sajtónak), de ennél jóval súlyosabb dolgok történnek annak az építészetileg méltán elismert, ellenben egyre inkább hanyatló presztízsű intézménynek a falai között.

Elsikkadnak a napi fennforgásban olyan jelentéktelen történések, amelyeknek esélyük nincs egyébként sem eljutni a széles nyilvánossághoz, hiszen a kormányzatilag uralt közpénznyelő médiacsatornák nem fognak beszámolni arról, hogy az ország választott képviselőinek közérdeklődésre számot tartó kérdéseit hogyan söpri le az asztalról okádék személyeskedések kíséretében a minden jogos felvetés bagatellizálásának kormánya.

A saját személye, pereputtya és holdudvara vagyonosodását és messziről bűzlő korrupciós ügyeit firtató kérdéseket csicskázással, más férfiak szoknyájával, szemöldökcsipeszes buzizással, átmeneti halláskárosodásra hivatkozással és úgy általában a témához semmilyen módon nem kapcsolódó személyeskedésekkel megkerülő, függöny mögé bújó, bátor miniszterelnökhöz hasonlóan a katonái is ugyanolyan gyalázatos szereptévesztésben élnek.

Meggyőződésük, hogy ők nem azért veszik fel a közpénzből finanszírozott fizetésüket, hogy az ellenzéki képviselők azonnali/írásbeli kérdéseire tények felsorakoztatásával válaszoljanak, hanem hogy politikai nyilatkozatokat tegyenek és az ellenfelet rugdossák. Nem ez az első, nem is az utolsó, de van olyan kemény, mint a 135 milliárdból megrendezett vizes világbajnokság, vagy a tao=közpénz ipari talicskázása.

Demeter Márta (LMP) kérdései a kormány tagjaihoz, az összeshez:

  • Mit szólnak ahhoz, hogy a letelepedési kötvényes üzleten a – szerinte – Rogán Antalhoz is köthető offshore cégek 180 milliárd forintot nyertek?
  • Mit szólnak ahhoz, hogy mára közel 13 milliárd forint veszteséget okozott a program a magyar államnak (a  magyar adófizetőknek)?
  • Mit szólnak ahhoz, hogy az így Magyarországra beengedett mintegy 20 ezer ember mindössze 300 ezer euróért kapott szabad mozgási lehetőséget a schengeni övezetbe?

A megkérdezettek nevében válaszol hülyét csinál a kérdezőből és mindazokból, akik Demeter Mártát demokratikusan megválasztották Dömötör Csaba, a Rogán Bűnöző Antal seggéből kilógó államtitkár:

Egy olyan reménytelen helyzetben lévő párt, mint az LMP kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk.

Zárójel: csak azért említem meg Rétvári tegnapi produkcióját is e helyütt, mert ő szokta újabban az LMP képviselőinek szakpolitikai kérdéseit egy-egy gennyes RonWerberezéssel elintézni. Tegnap Dúró Dóra a tanári életpályát illető be nem tartott kormányzati ígéretekről kérdezte, Rétvári válasza pedig hozta a Fidesz-KDNP szokásos színvonalát, amellyel mindent elkövetnek azért, hogy az országnak tisztelt házát egy zsákfalu kocsmájának szintjére züllesszék:

„Amikor olvastam kérdése címét, Pinokkió pironkodna, elképzeltem Simicska Dzsepettó Lajost, amint farigcsálja a kis Pinokkióit a Jobbik tagjaiból, akik nagy orruktól már be se férnének az ajtón, annyi mindent és annyi mindennek az ellenkezőjét is mondták, köszönhetően a Jobbik Dzsepettójának, aki olyan frakciót farigcsál a Jobbikból, amilyet akar.”

Zárójel bezárva. És most akkor ebből a szóra sem érdemes kis hírből olvassuk ki a nyilvánvaló tanulságokat. Amelyek túlmutatnak azon, hogy keserű szájízzel ugyan, de jó iránynak tartom, ha egy párt ennyire nyilvánvaló módon alábecsüli az ellenfeleit. Ez már egyszer nagyon bebaszott a Fidesznek és remélhetőleg nem az volt az utolsó.

Másfelől viszont ez a pökhendi arrogancia, ez a nyegle, nagypofájú személyeskedés és mellébeszélés egyáltalán nem csak Demeter Mártára, vagy Dúró Dórára, vagy bármelyik lesajnált kérdezősködni merészelő képviselőre nézve méltatlan és megalázó: ezek a nemválaszok és penetráns beszólások azoknak a polgároknak szólnak, akik őket parlamentbe juttatták, és akiknek az érdekeit ott képviselniük kellene.

Az LMP (akárcsak a Jobbik) törvényesen és demokratikusan megválasztott parlamenti párt, amelyiknek az a dolga, hogy felelősségre vonja a kormányt (ha ők lennének kormányon, akkor őket lehetne és kellene felelősségre vonni). Márpedig itt azon túl, hogy társadalmi csoportokkal szórakozik a kormány (pl. a pedagógusokkal), amihez pont semmi köze annak, hogy Simicska és Orbán barátsága megromlott, minden idők legnagyobb korrupciós disznóságáról van szó, amivel a Rogán-féle elvtelen bűnbanda megkárosította az adófizetőket, gennyesre kereste magát és tízezerszámra engedett be Európába pénzes, idegen kultúrájú nem tudjuk kiket.

Tehát amikor bármelyik párt képviselője arról kérdezi a kormányt, hogy mi a helyzet ezekkel a milliárdokkal, akkor Dömötör Senkiházi Csabának nem az a dolga, hogy az illető párt politikai súlyát és választási esélyeit elemezgesse, hogy beleszarjon a megkárosított magyar állampolgárok szájába, hanem hogy cáfolja az elhangzott állításokat, adatokkal, dokumentumokkal bizonyítsa, miért nem igaz az, amit a képviselő állít.

Csakhát ebben az ügyben nemigen van mit cáfolni, már a sima tagadás is nevetéges lenne, úgyhogy a legjobb agyonhallgatni az egészet és rúgni még egyet a jogállam hullájába. Félreértés ne essék: ez itt nem sima bunkóság, amivel a kormánypártok semmibe veszik ellenfeleiket.

Az ilyen akciók pontosan mutatják, hogy mennyire kiüresítették a demokrácia fogalmát, mennyire feleslegessé tették a törvényhozást, a parlamenti műfajokat. Itt a demokráciának már csak egyfajta jelentése van: érvénytelen népszavazásokra és kirakat-konzultációkra hivatkozva hörögni, hogy ők mindenben kikérik a választók véleményét. A faszt. Mert ha már egy képviselői kérdésre sem hajlandóak válaszolni, aminek a hírértéke nulla, akkor mit fognak tenni, amikor a megválasztásukról lesz szó? Ha ezeket az apró játékszabályokat sem hajlandóak betartani, akkor valaki még elhiszi, hogy demokratikus választáson esélyt adnak bárkinek, hogy leváltsa őket?

A letelepedési kötvényes sunnyogásból világraszóló botrány kerekedett volna bárhol a világon, ahol nem Orbán lánctalpas diktátor haverjai uralkodnak életük végéig. Itt Polt Péter a tökei vakargatása közben nem talál bűncselekményre utaló jeleket, a parlamentben feltett kérdésekre meg rendre az a válasz, hogy elmúltnyolcév, Soros, balliberális provokáció, szemenszedett hazugság, mert csak. Ja, és újabban az, hogy az ellenfél annyira súlytalan, hogy már válaszra sem méltatjuk.

Jó étvágyat ehhez minden demokratának, aki még mindig ellenzéki ellenfeleivel rendez faszméregetési és miniszterelnökjelölt-állítási casting-okat, és változatlanul nem érzik a súlyát annak, hogy mit szabadítanak az országra. Mi meg majd reménykedünk abban, hogy ahogy a Fidesz már egyszer rábaszott, hátha majd megint. Egyszer. Valamikor.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.