Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánizmus: a legpusztítóbb vallás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor a Fidesz szavazói számára nem a miniszterelnök, mégcsak nem is egy politikus. Ő egyszemélyben az Isten, ő a vallásuk vezetője, a Megváltó. Van egy olyan – igen népes – tábor, akik számára a Fidesz – mint párt – jelentéktelen, számukra csakis Orbán Viktor van, akinek minden szava arany, mondjon bármit is. Az orbánizmus egy több ezer főt számláló, évről évre egyre csak növekvő vallás, melynek alapja a megrendíthetetlen, vak hit. A Viktor tegyen bármit, azt követni, terjeszteni és isteníteni kell. Egy olyan réteg ez, mely a szó legszorosabb értelmében is életét adná Viktorért.

Legyen az az Orbán beszéde alatt örömtől könnyező Marika néni, a „nemezti ünnepünket meggyalázókat” arcon köpő, majd esernyőjével pofánverő Józsi bácsi, vagy az omladozó, penészes vályogház sarkában az Orbán Viktor oltár előtt minden este imádkozó Ilona néni. Számukra semmi sem fontosabb, mint hogy láthassák a Viktort. Éhezés? Nyomor? Külföldre menekült unokák? Majd a Viktor megoldja! Gondolják és valóban hiszik is sokan.

Ezzel a csoporttal minden vita teljes mértékben értelmetlen, ugyanis az észérvek és tények számukra csak kitalált, hazug ellenzéki szólamok. Árulók vagyunk, nemzetgyilkosok, mi mindannyian. A baj nem azzal van, hogy léteznek ilyen emberek. Mert mindig is léteztek, ez nem egy újkeletű dolog. A probléma ott kezdődik, hogy ez a réteg nem a templomban rója le kegyeletét az ő egyistenének, a társadalom többi részét nem zavarva, életüket nem befolyásolva. Ez egy olyan vallás, mely nem következmények nélküli, nem ártatlan.

Az Orbán-rezsim pedig erre épít. Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy egy komoly réteg hasonlóan gondolkozik. Az idősek lekenyerezésével és befolyásolásával újabb hívőket szereznek maguknak, bővítve vallási felekezetük létszámát. Orbán Viktor és kormánya gusztustalan, undorító módon veri át és használja ki az idős lakosság nagy részét. Ha valakinek valóban bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól, az maga Orbán Viktor és kormánya. Hülyének néznek több millió embert.

Fotó: Faceook

Fotó: Faceook

Pázmándon sincs lehetetlen. Polgármester asszonyt 15:00 kor egy idős lakos riasztotta. “Elment a tévém segítsen! 86. évemben járok, de látni szeretném Orbán Viktor beszédét!”

Ez a kép végtelenül szomorú. A korábban felvázolt vallásosság tökéletes példája, ahogy az évek alatt elkopott abrosszal díszített asztal közepén, a sötét szobába mintegy a reményt szimbolizáló Orbán Viktor arcképe villan fel. Az, hogy az idős asszonynak semmi sem fontosabb, mint hogy láthassa A Viktort beszélni. Addig a 10 percig, ameddig szeretett Viktorja beszél, minden hirtelen a múlt homályába vész. Arra a 10 percre nincsenek kifizetetlen számlák, nincs napok óta korgó gyomor, nincs a kezelés hiányában elhatalmasodó halálos kór miatti fájdalom.

Csakis Viktor van. Nincs semmi más.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!