Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belőled volt elég, Viktor, nem Brüsszelből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig Orbán Viktor tegnap, állítólag 10 000 – noha sokadszorra is buszokkal ideutaztatott – ember előtt mondta el beszédét, addig az ellenzék egymást alulmúlva, az esőtől megrémülve kávézókba és más szoba méretű helyiségekbe menekült. Beszédeiket pár tucat ember hallgatta meg csupán, teljes mértékben értelmetlenné téve az egészet. A Közös Ország Mozgalom által szervezett Kossuth téri megemlékezés eső miatt elmaradt. A közösként beharangozott megmozdulás már hetekkel ezelőtt csődöt mondott, amikor minden komolyabb párt lemondta szereplését, hogy aztán egyenként 10-20 fős csoportoknak adják elő világmegváltó gondolataikat. A mai nappal ismét bebizonyosodott: az ellenzék beszari, gyenge és töketlen.

Változás nem azért nincs idehaza mert nem akarjuk, hanem azért, mert nincs olyan aki képviselné ezeknek az embereknek a véleményét. Az eső elől rettegve a kávéházak lágy csendjébe menekülők nem azok, akik a változást elhozzák. Itt már annak az ideje rég elmúlt, hogy hosszasan merengve, egy forró kávés és tea fölött nagy mélán megtervezzék az esetleges kormányváltást. Nincs idő. Nincs idő a mélázásra, a töketlenségre és a nagy konszenzusra jutásokra. Vagy felmutatnak valamit és cselekednek, vagy asszisztálnak egy újabb Fidesz-KDNP ciklushoz.

Ameddig Orbán Viktor jóformán egymaga, lassan, de biztosan kivezeti az országot az Európai Unióból, addig az elvileg magát ellenzékinek valló pártok egymás tökét vakargatják. Mindenki el van foglalva a saját kis kampányával és listaállításával, miközben ezzel a felfogással nemhogy választást nem fognak nyerni, hanem még a parlamenti küszöböt sem érik el. Mi a cél, kedves ellenzék? Mert ha számotokra ez a szavazóitok képviselete, akkor nagyon eltévedtetek. Hangoztatja itt minden ellenzéki, hogy számukra mindennél fontosabb az, hogy leváltsák a mostani hatalmat, mégis ennek pontosan az ellenkezőjéről tesznek tanúbizonyságot.

Miközben megemlékezünk 56 hőseiről, némán tűrjük, ahogy egy újabb elnyomó uralkodjon felettünk. Az eső elől megrémülve, otthonaink lágy melegében várjuk a csodát. Várjuk azt, hogy valaki helyettünk is kimenjen az utcákra és azt ordítsa: elég volt! Hát nem fogja. Úgy látszik, így fél évvel a választások előtt kiderült, az ellenzék nem képes az elégedetlenek hangján megszólalni. Legyen az bármelyik, a nagy babérokra törő kismillió párt közül. Magunkra maradtunk.

Ha Orbán Viktor és kormánya újabb négy évet kap, – márpedig nagyon úgy néz ki, hogy kap – akkor búcsút inthetünk a jövőnknek. Fél évünk van arra, hogy megalapozzuk, vagy épp leromboljuk gyermekeink és unokáink jövőjét. Fél évünk arra, hogy eldöntsük, egy gyáva, megalkuvó, vagy pedig egy az igazáért  megharcoló generációként vonulunk be a történelemkönyvekbe.  Ideje megmutatni, Orbán Viktor nem a magyarság nagy többségének, hanem az elvakult kisebbség egészének véleményét nyilatkoztatja ki évről évre. Európával nem a magyarságnak, hanem magának Orbán Viktornak van problémája.

Ne hagyjuk, hogy egy a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott, megalomániás vezető tönkretegye országunkat. Mutassuk meg, létezik egy komoly ellenzéki többség, még ha jobb híján nem is pártok mögé tömörülve. Ne fogadjuk el, hogy magunkra hagytak bennünket mind egyik, mind másik oldalról. A többség továbbra is mi vagyunk, mi akik változást akarunk. Ideje hát kilépni az árnyékból.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.