Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lenne, ha nem folytatnátok?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lázár János üzent a makóiaknak. Mégpedig levélben, mert biztosan elfoglalt volt és amúgy is ronda idő van. Az embernek a házból sincs kedve kilépni, nem hogy Makóra zarándokolni. Bezzeg Kósa Lajos, minden idők legokosabb minisztere Amerikában haknizik. Csak úgy mondom.

Tehát Lázár János levélben szónokolt egyet. Elmesélte, hogy mekkora hősök is vagyunk mi – persze nem mindenki, hanem inkább csak azok, akik már akkor is illeszkedtek a NER csodás rendszerébe, amikor az még nem is létezett -, de mindig voltak árulók, akik keresztbe tettek a Nagy Magyar Csodának.

Szerencsére – legalábbis Lázár soraiból ez derül ki – külső körülmények soha nem pancsoltak bele a dolgokba. Tehát sem világháború, sem a szocialista blokk létrehozása, sem a Szovjetunió, sem egyéb oka lényegében nem volt annak, hogy nem lettünk egy konzervatív-keresztény-jobboldali-marhagazdag ország, kizárólag csak azért lóg ki jelenleg is a fenekünk a rongyos gatyából, mert a multinacionális nagytőke és az elmúltnyolcév.

„mi lett volna, ha…” kezdetű történelmi eszmefuttatást Kádár tiltotta be, de most a Fidesz és külön Lázár János visszahelyezi az őt megillető posztra. És mindjárt fel is teszi. Mármint a kérdést. Sőt, meg is válaszolja. Mert mostantól kezdve ez a jövőről gondolkodás kulcskérdése. Mi lett volna, ha… ?

Ha 1956-ban győz a forradalom – vagy a Fidesz veszi át a kormányzást, mert ezen a síkon ez is simán lehetséges – akkor ma már jobban élnénk, mint az osztrákok. Mi lennénk Svájc. De nem lettünk, mert a Fidesz ugyan embertelenül sokat tett az elmúlt nyolc évben, de az még nem elég. Így zárul az ünnepi levél:

De a helyzet az, hogy 8 év alatt nem lehet több mint 40 év hibáit és bűneit kijavítani. A megtorpanások és irányváltások okozta károkat csak akkor lehet kijavítani, Magyarország csak akkor tud visszatérni arra a pályára, amire ’56 hősei októberben visszakormányozták és amelyről a szovjet tankok a magyar kollaboránsaikkal együtt novemberben letérítették, ha felhatalmazást kapunk a folytatásra. Ha a „Márciusban újrakezdjük” jelszavát jövőre úgy aktualizálhatjuk, hogy „Májusban tovább visszük!”, „Jövő tavasszal folytatjuk!”.

Egyszóval megvan a következő kormányprogram. Folytatják. Ameddig még van egy talpalatnyi föld, egy szálloda, kastély, borászat, kaszinó, kemping, szőlőbirtok, bank, piaci szektor, ami nem az uralkodó családok (nem lehetnek többen egy tucatnyinál), vagy azok valamelyik strómanja kezére nem kerül, addig folytatják.

Ameddig van egy független portál, független bíróság, be nem kebelezett önkormányzat, addig folytatják. Ameddig nem sikerül tökéletesen megosztani a hatalmat és a vagyont az egyházzal, ameddig be nem vezetik az inkvizíciót, ameddig egyetlen ember is merészel önálló gondolatokat megfogalmazni, addig folytatják.

Ameddig teljesen le nem pusztítják a civil szférát, ameddig nem sikerül teljesen kiirtani az öregeket, betegeket, nincsteleneket, addig folytatják. Nagy léptekkel, nagy pofával, nagy hazugságokkal, eszelős pusztítással folytatják.

Ha már bevezetjük a „mi lett volna, ha…” kezdetű tényfeltárást, talán célszerű lenne ezt akár úgy folytatni, hogy: … nem tűrtük volna az ország kifosztását…, nem hittük volna el, hogy egy gázszerelő néhány év alatt zsenivé válhat…, az Unióval közösen gondolkodtunk volna Európa, benne Magyarország sorsáról…, ha nem engedtük volna lábbal tiporni a jogainkat…, ha átlátható, szakértő, becsületes kormányt választottunk volna.

De akár változtathatunk is a kérdésen. Mi lett volna, ha helyett: mi lenne, ha. A történelem ugyanis még nem zárult le.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!