Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Forradalmi ezmegaz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Máris letelt egy nap a hétből (ezt mondjuk Edgar kolléga nem tudta, mert szerinte egész nap szombat volt), így csak négy szorgos munkanap áll azok előtt a szerencsések előtt, akiknek öt munkanapból és két nap házimunkából áll a hét.

A házimunka pedig forradalmi cselekedet – a főzés legalábbis, a mosásról és takarításról még nem nyilatkozott az M1 kanális -, úgyhogy igazán hősies nép vagyunk.

Orbán Viktor ma gyakorlatilag megfogalmazta és kimondta, amit eddig is tudtunk. Nem érzi ő jól magát az Európai Unióban, ezt az ünnepi gyűlöletbeszédében egészen jól érthetően meg is fogalmazta. Márpedig ha ő nem érzi jól magát, akkor gondoskodik róla, hogy más se érezze jól magát. Azt gondolja, ez a szolidaritás. Szerintem meg csak geciség, de ez az én magánvéleményem.

A nemzeti ünnep nyújtotta lehetőségeket nem csak Orbán Viktor használta ki, hanem Gulyás Gergely (és mindenki más) is. Gulyás Mezőkövesden szónokolt és szőtte bele ünnepileg a beszédébe Szanyi Tibort. Azon évődnek ők ketten, hogy Szanyi az ávósokat siratja – Gulyás szerint -, vagy Gulyás teljesen síkidom. Ez így nem is gond, csak talán nem az ünnepinek csúfolt beszédben kellene lerendezni. Szerintem.

Úgy tűnik, hogy győzött az Eurostat a kormány nagyívű ötleteivel szemben, így Eximbankot, az MNB-alapítványokat és a garanciaalapokat is állami intézményekhez kell majd sorolni. Ez azért érdekes, mert ha a jogász- és könyvelőkormány nem tud trükközni ezekkel az adatokkal, akkor igen sebesen kiderülhet, hogy az államadósság nemhogy nem csökkent, de akár még növekedett is a Fidesz-kormány áldásos tevékenysége következtében. De nem kell izgulni, azt sikerült kibulizni, hogy csak a választás után kelljen átsorolni. Tehát majd a negyedik koronázás után értesülünk róla, akkor meg már oly mindegy lesz. Bár a híveknek most is mindegy.

Miután lesz még szó bőven kormánypárti, ellenzéki és ál-ellenzéki megnyilatkozásokról, én most megyek inkább kutyázni. Jó éjt, holnap innen folytatjuk.

A nap kommentje Évától:

Ma én is forradalmár voltam. Ja, tegnap is. Főztem.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.