Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekem valamiért az ember előbbre való, mint a magyar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vadvirágos, madárfüttyös, ködös, esős, hűvös szép estét! Lehet válogatni, ki mit kér belőle.

Miután a kormány már napok óta október 23.-át tart, nagy meglepetésre holnap sem számíthatunk.

A 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Szentesen.  Az ország megítélésének ékköve a mai napig, hogy 1956-ban a forradalmárok hősiességről bizonyítékot adva szembeszálltak a világ akkor legerősebb hadseregével – mondta Gulyás Gergely az évforduló alkalmából rendezett megemlékezés előtt tartott sajtótájékoztatóján.  Hozzátette: éppen ezért a magyarság számára kiemelt feladat, hogy méltóképpen emlékezzen meg a forradalom évfordulójáról. (MTI)

Ezt mondjuk nem ártana jelezni Schmidt Máriának is, mert a méltóképp magyarázatát boncolgató tanóráról ő pont hiányzott valamiért. Aztán ő meg elmagyarázhatná mindenki másnak maga körül, mert komoly hiányosságok vannak.

Boross Péter is megszólamlott, mégpedig Hódmezővásárhelyen. Talán Lázár János nem ért rá. Fene tudja, talán ilyenkor munka van a szőlőben. Azt mondta ő – mármint Boross Péter -, hogy:

 A Szabadságharcosokért Közalapítvány, valamint a Nemzeti Emlékhely- és Kegyeleti Bizottság elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy 1703-ban, 1848-49-ben és 1956-ban ugyanaz az “indulat és harci kedv” jellemezte a magyarokat, mindháromszor “kirobbant a szabadságvágy a nemzet lelkéből”.
Az az óriási akarat, hogy szabad magyarokként akarunk élni, biztató a jövőre nézve. Ha ugyanis minden generáció érzi a kötelezettséget, hogy ezt az üzenetet átadja az utána jövőknek, “akkor nincs veszve a hon, a haza” – mondta Boross Péter.

(MTI)

Nekem például kifejezetten ambícióm, hogy szabad emberként – nekem valamiért az ember előbbre való, mint a magyar – éljek. Ha sokan vagyunk így ezzel, az nem feltétlenül jó hír a kormánypártoknak. De lehet, hogy sok ellenzéki pártnak sem.

A nap kommentje Attilától:

dajcstomika alias “énsosemkábszereztemmagamtólvigyorgokennyirehülyén”, a prágai “hős” és megélhetési twitterhuszár véleménye még felülelti karcolást sem okoz soha. Minek is vele ennyit foglalkozni, hacsak nem, mint a cikkben is, fideszes állatorvosi ló gyanánt, jellemezve azt a kört, amelyik képes volt kitermelni magából az illiberális eszementség, kisebbségi érzésekből táplálkozó, zsebébe szorult kezű lego-Hortyt…

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!