Nekem valamiért az ember előbbre való, mint a magyar

Fotó: sarangib Fotó: sarangib

Vadvirágos, madárfüttyös, ködös, esős, hűvös szép estét! Lehet válogatni, ki mit kér belőle.

Miután a kormány már napok óta október 23.-át tart, nagy meglepetésre holnap sem számíthatunk.

A 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Szentesen.  Az ország megítélésének ékköve a mai napig, hogy 1956-ban a forradalmárok hősiességről bizonyítékot adva szembeszálltak a világ akkor legerősebb hadseregével – mondta Gulyás Gergely az évforduló alkalmából rendezett megemlékezés előtt tartott sajtótájékoztatóján.  Hozzátette: éppen ezért a magyarság számára kiemelt feladat, hogy méltóképpen emlékezzen meg a forradalom évfordulójáról. (MTI)

Ezt mondjuk nem ártana jelezni Schmidt Máriának is, mert a méltóképp magyarázatát boncolgató tanóráról ő pont hiányzott valamiért. Aztán ő meg elmagyarázhatná mindenki másnak maga körül, mert komoly hiányosságok vannak.

Boross Péter is megszólamlott, mégpedig Hódmezővásárhelyen. Talán Lázár János nem ért rá. Fene tudja, talán ilyenkor munka van a szőlőben. Azt mondta ő – mármint Boross Péter -, hogy:

 A Szabadságharcosokért Közalapítvány, valamint a Nemzeti Emlékhely- és Kegyeleti Bizottság elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy 1703-ban, 1848-49-ben és 1956-ban ugyanaz az “indulat és harci kedv” jellemezte a magyarokat, mindháromszor “kirobbant a szabadságvágy a nemzet lelkéből”.
Az az óriási akarat, hogy szabad magyarokként akarunk élni, biztató a jövőre nézve. Ha ugyanis minden generáció érzi a kötelezettséget, hogy ezt az üzenetet átadja az utána jövőknek, “akkor nincs veszve a hon, a haza” – mondta Boross Péter.

(MTI)

Nekem például kifejezetten ambícióm, hogy szabad emberként – nekem valamiért az ember előbbre való, mint a magyar – éljek. Ha sokan vagyunk így ezzel, az nem feltétlenül jó hír a kormánypártoknak. De lehet, hogy sok ellenzéki pártnak sem.

A nap kommentje Attilától:

dajcstomika alias “énsosemkábszereztemmagamtólvigyorgokennyirehülyén”, a prágai “hős” és megélhetési twitterhuszár véleménye még felülelti karcolást sem okoz soha. Minek is vele ennyit foglalkozni, hacsak nem, mint a cikkben is, fideszes állatorvosi ló gyanánt, jellemezve azt a kört, amelyik képes volt kitermelni magából az illiberális eszementség, kisebbségi érzésekből táplálkozó, zsebébe szorult kezű lego-Hortyt…

adomany-1