Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszesek és szélsőségesek a csalitosban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minő csodák esnek meg ebben a kissé üzemzavaros országban! Miközben mást sem hallani kormányoldalról, mint a legitim módon megválasztott kormány sérthetetlenségét, a kormány megdöntésére szerveződő aljas nemzetárulók ócsárlását, a háttérben – hogy ne mondja: suttyomban – más történik.

Miközben a kormánypárt páros lábbal ugrál a szélsőjobbon, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz oszlopos tagja Budaházy György és társai szabadságáért küzd nagy erőkkel. Ami a jelenlegi ellenzék részéről és a jelenlegi kormánypárt szemében gyakorlatilag hazaárulásnak minősül a jelenben, az bocsánatos bűn, de még inkább hősies cselekedet volt néhány évvel ezelőtt. Mindez a kormánypárt szerint.

Van egyrészt egy petíciókat gyűjtő oldal. EZ. Itt tudják a népek világgá kiáltani fájdalmukat, aztán ha elég aláírás összegyűlik, akkor vagy történik valami, vagy nem. Itt indult aláírásgyűjtés Budaházy György és társainak ügyében. Idézek a petíció szövegéből:

Az 1956-os forradalom 60., míg a megtévesztett választópolgárok által a hatalmát bevallottan hazugsággal megőrző kormány elleni 2006. évi októberi általános tüntetések erőszakos elnyomásának 10. évfordulója megfelelő alkalmat adhattak volna arra, hogy közkegyelmi törvényt fogadjon el a magyar Országgyűlés azok vonatkozásában, akik a hatalom erőszakos gyakorlása, vagy megtartása elleni politikai ellenállásként olyan cselekményeket követtek el, amelyek a törvény szerint joghátránnyal járnak.

Ehhez a petícióhoz csatlakozott Kocsis Máté önkormányzata, mégpedig eléggé agyafúrt módon. A Józsefváros Önkormányzat lényegében kiveszi a közkegyelemre javasolt személyek köréből Budaházyt és társait.

kocsis

Így aztán semmi értelme nem volt a csatlakozásnak, de mégis volt valami. És azt véleményem szerint a petíció szövegéből idézett részben találjuk meg. Nagyon egyszerűen: amennyiben nem a Fidesz van éppen kormányon, úgy az aktuális kormány erőszakosan tartja meg és gyakorolja a hatalmat, az ellene fellépő állampolgárok pedig lényegében hősök.

Amennyiben azonban a Fidesz van kormányon, úgy az esetleg ellenük tüntető, vagy polgári engedetlenséget folytató polgárok lesznek azok, akik erőszakosan meg akarják dönteni a legitim kormány hatalmát.

Azt gondolom, ehhez a gondolathoz csatlakozott Kocsis Máté önkormányzata. Félő, hogy hamarosan élesben is megtapasztalhatjuk ezt a hajánál fogva előrángatott gondolatmenetet.

Nem baj. Hátha Kocsis Máté, vagy más fideszes honatya majd indít egy petíciót a mi érdekünkben is, ha úgy alakul.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.