Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tállai, a nyugdíjasok védőszentje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépséges szombat reggelt! A Závecz Research friss felmérése szerint némileg nőtt a Fidesz támogatottsága. Mégpedig – és ez meglehetősen szemebtűnő – a 60 év felettiek között. 17-ről 32 százalékra ugrott a kormánypárt híveinek aránya a nyugdíjas korúak körében. Tehát – írja az Index – minden harmadik nyugdíjas korú Fidesz szavazó. Ez nem annyira jó hír, de legalább biztos: a félelemkeltés és a nyugdíjprémium+Erzsébet utalvány bizony működik. Tetszik, vagy sem.

Hogy azért mégse kelljen a véletlenre és a nyugdíjasok belátására bízni a dolgot, szorgos munka folyik. Tállai András például éjt nappallá téve trappol körbe és köszönti a szépkorúakat, ahogy mostanság nevezni kel az idős embereket.

Tállai András/Facebook

Tállai András/Facebook

t2

t3

És mindez mindössze négy óra leforgása alatt.

Más.

Százkét biztostól duzzadt idén a magyar bürökrácia. Soha ennyi fontos ember nem dolgozott a magyar kormányzatban. Mindennek a számláját a magyar adófizetők fizetik, a bürokráciacsökkentés pedig a kormány üres ígéret marad. A HírTv Célpont című műsora összeszámolta: idén minden eddiginél nagyobbra duzzadt a minisztériumi fejesek csoportja.

– Káder-keringő, el kell helyezni embereket – kommentálta a számot Ceglédi Zoltán politikai elemző. Szerinte a kormányzati hálózat terebélyesedésének másik oka, hogy a rosszul kialakított rendszerben egy csomó dolognak nincs gazdája.

  A miniszteri biztosok, a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak kinevezésében idén élen járt a kormány. Néhányuknak már lejárt a megbízatása, így most „csak” 97-en kapnak valamilyen biztosi fizetést az államtól.

Hogy melyik minisztérium mennyivel honorálja ezt a „munkát”, az tárcánként változó, de a HírTv megkeresésére csak a Belügyminisztérium reagált érdemben, két miniszteri biztosuk csaknem 750 ezer forintot kap.

A legtöbb biztos, szám szerint 27, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen fejt ki valamilyen munkának látszó aktivitást. De 11 biztost számlál a Külügyi és Külgazdasági minisztérium állománya és miniszterelnöki megbízottból is fizetnek 16-ot a magyar állampolgárok.

A miniszteri biztosokból, miniszterelnöki megbízottakból, miniszterekből, államtitkárokból és helyettes államtitkárokból összesen 297 főt számolt össze a Célpont.

A Duna-limes magyarországi szakaszának éppúgy van miniszteri biztosa, mint a nemzeti ásványvagyon hasznosításának. Igen, 2017-ben. A Célpont megkereste a legfurcsább feladatokkal felruházott biztosokat, hogy megkérdezzék, mivel is foglalkoznak valójában.

Válaszok a Célpontban péntek este 20.30-kor és szombaton 19.30-kor a HírTv műsorán.

Csapjunk bele a mai lecsóba.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.