Tállai, a nyugdíjasok védőszentje

Fotó: Cimberley Fotó: Cimberley

Szépséges szombat reggelt! A Závecz Research friss felmérése szerint némileg nőtt a Fidesz támogatottsága. Mégpedig – és ez meglehetősen szemebtűnő – a 60 év felettiek között. 17-ről 32 százalékra ugrott a kormánypárt híveinek aránya a nyugdíjas korúak körében. Tehát – írja az Index – minden harmadik nyugdíjas korú Fidesz szavazó. Ez nem annyira jó hír, de legalább biztos: a félelemkeltés és a nyugdíjprémium+Erzsébet utalvány bizony működik. Tetszik, vagy sem.

Hogy azért mégse kelljen a véletlenre és a nyugdíjasok belátására bízni a dolgot, szorgos munka folyik. Tállai András például éjt nappallá téve trappol körbe és köszönti a szépkorúakat, ahogy mostanság nevezni kel az idős embereket.

Tállai András/Facebook
Tállai András/Facebook

t2

t3

És mindez mindössze négy óra leforgása alatt.

Más.

Százkét biztostól duzzadt idén a magyar bürökrácia. Soha ennyi fontos ember nem dolgozott a magyar kormányzatban. Mindennek a számláját a magyar adófizetők fizetik, a bürokráciacsökkentés pedig a kormány üres ígéret marad. A HírTv Célpont című műsora összeszámolta: idén minden eddiginél nagyobbra duzzadt a minisztériumi fejesek csoportja.

– Káder-keringő, el kell helyezni embereket – kommentálta a számot Ceglédi Zoltán politikai elemző. Szerinte a kormányzati hálózat terebélyesedésének másik oka, hogy a rosszul kialakított rendszerben egy csomó dolognak nincs gazdája.

  A miniszteri biztosok, a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak kinevezésében idén élen járt a kormány. Néhányuknak már lejárt a megbízatása, így most „csak” 97-en kapnak valamilyen biztosi fizetést az államtól.

Hogy melyik minisztérium mennyivel honorálja ezt a „munkát”, az tárcánként változó, de a HírTv megkeresésére csak a Belügyminisztérium reagált érdemben, két miniszteri biztosuk csaknem 750 ezer forintot kap.

A legtöbb biztos, szám szerint 27, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen fejt ki valamilyen munkának látszó aktivitást. De 11 biztost számlál a Külügyi és Külgazdasági minisztérium állománya és miniszterelnöki megbízottból is fizetnek 16-ot a magyar állampolgárok.

A miniszteri biztosokból, miniszterelnöki megbízottakból, miniszterekből, államtitkárokból és helyettes államtitkárokból összesen 297 főt számolt össze a Célpont.

A Duna-limes magyarországi szakaszának éppúgy van miniszteri biztosa, mint a nemzeti ásványvagyon hasznosításának. Igen, 2017-ben. A Célpont megkereste a legfurcsább feladatokkal felruházott biztosokat, hogy megkérdezzék, mivel is foglalkoznak valójában.

Válaszok a Célpontban péntek este 20.30-kor és szombaton 19.30-kor a HírTv műsorán.

Csapjunk bele a mai lecsóba.
adomany-1