Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Többgenerációs nyomorban gondolkodunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De nagyon remek! Már látszik is az eredmény, mert az építkezés nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt.

Forrás: KSH

Forrás: KSH

A fejlődés robbanásszerű. Az első oszlopsor a kormányváltáskor érvényes adatokat tartalmazza. Talán többen emlékeznek a gazdasági világválság című jelenségre és hogy a görögök szintjén volt az ország, majdnemmár csődbe mentünk, de a drága miniszterelnök úr kirántott minket onnan. Na, az első adatsor arra az időszakra vonatkozik, az utolsó adatsor pedig a tavalyi évre. Szépen emelkednek a számok.

Na de majd az oktatás! Az kihúz minket a csávából, mert azt mindenki jól tudja, hogy abban van a jövő!

 

Forrás: KSH

Forrás: KSH

Pontosítok. Mindenhol máshol az oktatásban van a jövő, kivéve nálunk, ahol meg pont nem. Bizonyára ezért csökkent a felsőoktatásban tanulók száma az ezredforduló előtti szintre. Akkor a szakgimnáziumok, ott lesz a megoldás!

szakgim1szakgim2

Az sem. Akkor a gimnáziumok! Biztos ott az ifjúság!gimi

Akkor a szakközépiskolák, mert bennük a jövő!

szakkozep

Összefoglalom. Olyan Magyarország épülget itt, ahol egyre többen egyre szarabbul élnek. Ámde semmi baj, mert később csak rosszabb lesz, ugyanis szakemberből éppen úgy hiány lesz, mint diplomásból. De nem baj, mert aki nem tanult valamiért, az még mindig jó lesz szalag mellé melósnak, minimálbérért. Amiből aztán nem tudja majd finanszírozni a gyermeke továbbtanulását, ellenben segítheti az idős, a nyugdíjból kijönni nem tudó szüleit. Sőt, gondozhatja is otthon a beteg, demens hozzátartozóját (persze szigorúan a minimálbérrel honorált napi robot mellett, mert élni kell valamiből), mert nem telik szakápoló intézmény megfizetésére. Aztán az illető maga is idős lesz, nem lesz elég a nyugdíj a megélhetésre. Ha nagyon szerencsés, a gyerek már külföldön van és talán majd tudja segíteni néhány fillérrel, hogy legalább kajára elég legyen a pénz.

Mit mondjak, szép jövő. Ez a többgenerációs családmodell így, ebben a formában nekem nem igazán tetszik.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.