Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gáz lesz, pedig már most is az van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép csütörtök estét! Volt ma is minden, mint egy rendes búcsúban. Mielőtt belecsobbannék – ha egyáltalán – a politika hímes mocsarába (hehe), magánjellegű mesélésbe fogok. Azt már említettem, hogy egy újabb kutyussal gazdagodott kicsiny (nem annyira kicsiny egyébként) családom. Ma az új családtagot elhurcoltam az orvoshoz, mert jobb a békesség és fő az egészség és hasonlók. Egy hölgy volt előttem, az ügyfélpultnál ügyintézkedett. Ránk pillantott és majdnem megvető tekintettel fordult el. Mindaddig, ameddig ki nem derült, hogy nem egy méregdrága, fajtatiszta kutyus fityeg a póráz túlsó végén – az innensőn meg én, mint burzsuj -, hanem egy menhelyi befogadott. Abban a pillanatban, amikor ez kiderült, azonnal megenyhült a hölgy tekintete és már le is hajolt a kutyushoz. Ez szép dolog, de a fajtatiszta kutyok pont annyira kedvesek és okosak és tényleg nem tehetnek semmiről. Tessék őket is szeretni 🙂

Gáz lesz, pedig már most is az van. Az EP többségi szavazattal elfogadta  az uniós menekültügyi rendszer alapjait jelentő új szabályokat. Ez onnan nézve gáz, hogy ezt az országok nagy – 43 igen, 16 nem szavazattal – többsége elfogadta. A kérdés az, hogy az a magyar kormány, amely mindent a többség legitimációjával magyaráz, indokol és támaszt alá, most mit fog lépni? Vagy az ilyen esetben nem érdekes?

A Hír TV munkatársainak állítása szerint megtámadták Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét. Egy fórumon – ahol a stáb is jelen volt – tartott beszédet, válaszolt a kérdésekre, majd távozáskor hátulról megrángatták, leköpték. Az nem derül ki a híradásból, hogy ez hol történt. Konkrétan, hogy a saját falujában – Cserdiben -, vagy máshol. A hír annyira megdöbbentő, hogy nem is tudok hirtelen mit reagálni rá. Csak szomorú vagyok. Nagyon.

A nap kommentje Erikától (mindenki értse, amire akarja):

Közben még nyihogott is kicsit.

adomany-1