Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mondjad, Bélám

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Örömmel jelentem, hogy szaporodott a család. Mármint az enyém. Ha már mindenkit meg akarok győzni, hogy ne vegyen kutyát, hanem fogadjon örökbe és a nagy kutya is csodás, meg a sötét szőrű is, gondoltam, megfogadom a saját tanácsomat. Egyszóval egyel több, a lehető leghülyébb helyen elvágódó kutyát fogunk ezentúl kerülgetni, jobb reflexűek átugrani. Ezzel hatra növekedett a Szalonna családi mentett kutyáinak száma. És ez még nem a vége, mert ahol egy van, kettő is lehet, a harmadik már fel sem tűnik, ahol meg egy sincs, az megfertőződik. Mert lehet kutya nélkül élni, csak hát miért kellene? Nem? De.

A sajtószabadság és Orbán Viktor nagyobb dicsőségére leváltották a Bors című lap főszerkesztőjét és egy rovatvezetőt, valamint közös megegyezésel távozik a Borsot is kiadó Lapcom tartalomért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese. Kirúgták továbbá a Délmagyarország főszerkesztőjét és az ő helyettesét is, persze közös megegyezéssel. A további személycserék is folyamatban vannak. Hogy mi köze ehhez a felcsúti kocafocistának és a sajtószabadságnak? Szinte semmi. Ha csak az nem, hogy a múlt hónapban vette meg a Lapcomot is, a Lapcom által kiadott lapokat is Andy Vajna, film-, kaszinó és fánkcézár. Egészségére! Ezt is.

Hogy legyen még egy jó hír mára: Mészáros Lőrinc (aki köztudottan okosabb, mint Zuckerberg) valamit kavar Zánkán. Az önkormányzat zárt ülésen tárgyalt egy, a Búzakalász 66 Kft. és Zánka között kötendő településrendezési szerződés-tervezetet. A sajtó most találgatja, hogy miben töri a fejét (nem a sajátját persze, erre vannak alkalmasabb emberek) a fejét a másik felcsúti géniusz. Szerintem nincs itt semmi extra, egyszerűen a polgármester úr megvásárolja Zánkát. Vagy a komplett megyét. Nincs semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni.

A nap kommentje Bélától:

Tisztelt Andrea!! Ha esetleg Béla név fóbiája lenne..állok szives rendelkezésére kinevelni belőle..Esetleg Andrea, vagy Klára nem lehetne? ja hogy az már női név? De szívesen ajánlom a magyar keresztnév gyűjteményt..Még inkább javaslom, hogy senkivel ne példálózzon, legyen mondjuk pirézek..És mielőtt megszólalna ismét a nagyon kulturált és nagyképű újságíró társa, hogy AZ IGAZI BÉLA sérelmezte (elég szemét dolog volt..), nos vegyenek kicsit vissza, mert ha annyira érzékenyek, intelligensek. akkor ez nem lenne téma, hanem figyelnének arra, hogy keresztnevekkel nem ildomos dobálózni.. amúgy maradok ovasójuk..

Kivételesen magyarázok, mert miért is ne? Tehát, kedves Béla! A sérelmezett gondolkodjunk, Béláim nem az ön becses személye, vagy neve elleni támadás. A Legényanya című filmből való, mára közhasználatúvá vált kifejezés. A filmet Garas Dezső rendezte, egy politikai szatíráról beszélünk. Nagyon röviden: egy településen minden egyes újszülöttet Bélának neveznek el, ezért a falu teljes férfi lakossága Béla. Mígnem jön egy renitens nő, aki az újszülöttjét Józsinak nevezi el, aki aztán Józsiként kilóg a Bélák sorából. E körül bonyolódik a cselekmény. A gondolkodjunk, Béláim éppen úgy benne van a köznyelvben, mint a kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. Engedelmével nem írnánk át a Schwajda György – Garas Dezső szerzőpáros forgatókönyvét sem pirézekre, sem Andreákra. Remélem, így elfogadható a dolog.

Rendhagyó módon zene helyett itt egy részlet a filmből.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.