Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Diktátort az ország élére!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ééééés már reggel is lett. Szerda van és október, meg még 2017 is. Ebből semmi nem következik, kávé helyett jöttem és a menetrend szerint tolom is a finomságokat. Aki nem látta a parttalan magamutogatás királynőjének saját fánkjaiba meztelenül hempergését megörökítő, Instagramon landolt fotográfiáját, az semmit nem látott. Mondjuk, nem is mutatom meg, de tény, hogy Vajna Tímea tud élni, és maximálisan meg is érdemli azt az életet, amit él. Na, tehát ínyenceknek IDE lehet kattintani, és máris nyílik a bulvámocsár krémje.

Fordítsuk komolyabbra szavakat, vagy azért mert elment az étvágyunk, vagy azért, mert megjött. Nálam a tegnapi nap hőse mégiscsak Felcsút volt jegyzője, Petrin László, aki jelenleg a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója (anyám, borogass!), aki jogász is, tehát doktor is, és aki olyan jellemzést nyomott Lölö kollégáról egy számomra teljesen ismeretlen, impresszum nélküli, ám gyaníthatóan az agymosásra a jövőre nézve igencsak alkalmas oldalon, hogy Zuckenberg is sírva fakadna. A röhögéstől. Dr. Petrin fullba nyomta az indokolatlan seggnyalást, ami persze nem bűncselekmény, szíve-joga, de hogy ehhez mennyire kell gerinctelen aljadéknak lenni, az így is felfoghatatlan. A szervilitásból ki nem látszó jogász gagyi fogalmazása védőbeszéd a miniszterelnök elsőszámú strómanjáról, akinek egyetlen bűne, hogy földije Orbánnak. De semmi nem igaz abból, amit a balliberálisok hazudnak róla, és fontos Szerény ember ő, szorgalmas és kétkezi munkájával jutott a csúcsra, nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval. Hehe. És – írja a művész úr doktor úr – ellentétbe a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel. Ezt idéztem, helytelen, tudom. Dehát mégiscsak jó ha ismerjük az igazságot mi is, itt a sötét oldalon. És Lölönek nincs is helikoptere se, meg egy igazi jótékony ember ő, szokott adni zsák burgonyát és tűzifát a rászorulóknak és mindezt saját vagyonából teszi.

Van itt még egy másik jótékony ember is, igaz, ő nem állami közbeszerzéseken szerezte vagyonát, nem kellett jóban lennie az ország miniszterelnökével ahhoz, hogy boldogulni tudjon, őt Soros Györgynek hívják, ő az, akit egy emberként szapul a magyar kormány. Nos, a magyar-amerikai befektető, filantróp és a magyar jobboldal  kitalált ellensége, patás ördög 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open society Foundations-nek. A Wall Street Journal Soros teljes vagyonát mintegy 23 milliárd dollárra értékeli, és úgy tudja, hogy ennek fennmaradó részét is átutalja majd az alapítványoknak. Ennek fényében méginkább szánalmasnak és röhejesnek látszik a kormány napi sorosozása, a konzultációval és az egyéb hazug kirohanásokkal. Tegnap Rétvári nevezte a Soros-tervet az ország legfontosabb kérdésének, mert a szopórollerről most már nem lehet leszállni.

Pontosan mutatja a kormány prioritásait és a gyászos mellékvágányt, amire az országot ráállították, hogy a focimániás skizofrén hajlam Facebook-oldalán is hálálkodott Bernd Storck távozó szövetségi kapitánynak, aki az MLSZ sportigazgatói posztjáról is távozik. Neki ezek a fontos dolgok, és Gulyás Gergely vadonatúj fideszes frakcióvezető tegnap egy fórumon el is mondta:

azért épülnek stadionok, mert a miniszterelnök híve a focinak.

Nem az a lényeg, hogy mi ezt eddig is tudtuk, hanem hogy egy egész országot aszerint baszogatnak, hogy mi a mániája az egyszemélyes államvezetésnek.

Gulyás kolléga tegnap más okosságokat is mondott, midőn első frakcióvezető sajtótájékoztatóját megtartotta. A Magyar Nemzet kérdezte arról, hogy egy nappal korábban a költségvetési bizottság fideszes többsége ismét megakadályozta a letelepedési kötvények vizsgálatát. Válasz:

„Azt, hogy a költségvetési bizottság olyan konstrukciót akar nem vizsgáló bizottságként vizsgálni, ami március óta nem is létezik, komolytalan dolognak tartom, ami természetesen a választási kampány része”.

Választási kampány, hát persze. Az adófizetők kirablása, ellenőrizetlen hátterű idegenek importálása, és a holdudvar pofátlan zsírosodása az üzleten mind-mind a választási kampány része. Hacsak így nem, te nagyszerű fegyverhordozó, te jogászok gyöngye!

Közben a kormány tovább szopatja a CEU-t, és bizonytalanságban tartja a tanárokat, diákokat, mert nem érzik jól magukat, ha valakit nem szívathatnak tiszta erőből. Miután elkészült a megegyezés New York állam és a magyar kormány között. Balog Dilettáns Zoltán értelmetlennek nevezte azt, a kormány tehát nem akarja aláírni és ratifikálni, inkább meghosszabbították a lex CEU határidejét egy évvel. Tehát az van, hogy a CEU teljesítette a feltételeket, ám most kiderül, megváltoznak a kritériumok, már nem is fontos és sürgős az egész. Vagyis miközben a CEU nem kér privilégiumokat, hanem be akarja tartani a törvényt, és megoldásra törekszik, a kormány nem tartja be a törvényt, hanem az aláírás előtt hirtelen megváltoztatja a szabályokat – értékelte Michael Ignatieff rektor a történteket. És tényleg. Ez a sztori is pontosan mutatja a kormány igazi arcát. Hülyének néznek mindenkit, hangosan vernyognak, hogy mások nem tartják be a törvényeket, miközben leköpik a saját maguk által lóhalálában hozott jogszabályokat is.

A nap híre: a magyarok negyede diktátort akar az ország élére. Ez egy világméretű felmérésből derül ki, amelyben arra kérdeznek rá, mennyire szeretjük a demokráciát. Idézek a cikkből: Az Egyesült Államokban a válaszadók 44 százaléka elkötelezett, 42 százaléka kevésbé elkötelezett és csak 7 százaléka elutasító a demokráciával szemben. Kanadában ez az arány 40, 46 és 7 százalék. Magyarországon viszont csak a válaszadók 18 százaléka volt teljesen elkötelezett a demokráciával szemben, miközben 60 százalék kokettál autoriter rendszerekkel is. 15 százalék pedig teljesen elutasítja a demokráciát. Ez az arány még Erdogan Törökországához képest is rossz, ahol majdnem kétszer annyi, 27 százalék elkötelezett demokrata van, és csak 12 százalék veti el a demokráciát. Ha nem tévedek, akkor az erőskezű vezetővel kokettálók közül kerülnek ki a jelenlegi és valószínűleg eljövendő kormánypárt rajongói is, ez pedig mindent is megmagyaráz, mindent értünk.

A végére egy kósza hír a keresztény, azaz felsőbbrendű, magyar, azaz másoknál értékesebb kultúrkörből: fiatal fiúkat zaklatott a katolikus rádió önkéntes munkatársa Cegléden mégpedig úgy, hogy képeket küldözgetett magáról, és szexuális tartalmú üzenetekkel terrorizálta őket. Nem kommentálom, csak rögzítsük az utókor számára.

Akkor el is köszönök, muzsikáljunk egy kicsit, aztán kezdődjön a nap. Csáóóó!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.