Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Se jog, se felelősség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek. Ma igazán nem panaszkodhatunk az időre, főleg, ha a spanyolországi erdőtüzekre, vagy a Nagy-Britanniát fenyegető viharra gondolunk. Ez még egy normális ország. Legalábbis ilyen szempontból, mert semmi más szempontból nem az. De mi így szeretjük.

A nagyobb bajok mellett vannak kisebbek is, nehogy elszokjunk tőle. Például a KFC-ben lepofozott indexes és a gyorsétterem lánc közösségi oldalára zúduló népharag. Nekem a kedvencem az a kommentelő volt, aki szerint a KFC nem hibás, hát hiszen franchise-üzletről beszélünk. Én meg azt gondolom, hogy ideje lenne már befejezni ezt a kényszeres felmentési törekvést. Ilyen alapon soha, senki, semmiért nem felelős, ahogy egyébként szokás is ez ebben az országban. Én sem vagyok felelős azért, ha valaki a házam előtt hanyattvágja magát, mert lusta voltam eltakarítani a havat a járdámról, mert arról a tél tehet, nem én. És az sem az én hibám, ha a kutyám széttépi a szomszéd tyúkjait, vagy a szomszédot, mert nem én voltam, hanem a kutya. Ja, nem. Nekem vállalnom kell a felelősséget. Éppen így vállalnia kell a felelősséget a KFC-nek is. Aztán majd ő verje le a bulit a szerződött partnerén, ez az ő dolguk. Bőven ideje lenne megtanulnunk a jogainkat, mert ahol jogok nincsenek, ott felelősség sincs. És fordítva.

Ha már ilyen szépen futtattam az eszmét, eltolom a bicajt mára. Holnap innen – vagy máshonnan folytatjuk – addig is jó éjt. A nap kommentje Pétertől:

Aszondja „közepesen fejlett”…
Mi még nyalás közben is tudunk beképzelt faszkalapok lenni…
🙂

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.