Időhurokban ragadt a párt

Fotó: luociya Fotó: luociya

Ilyet utoljára ifjú koromban láttam. Nem mondom, hogy torkon ragadott a nosztalgia, mert nem. Azonban úgy meglepődtem, ahogy mostanság ritkán szoktam. Ezért megosztom a kedves olvasókkal is az Országos Sajtóiroda közleményét, mert félő, hogy a legtöbben nem ezt szokták bogarászni ködös őszi alkonyokon. Sok mondanivalóm nincs a dologról, legfeljebb ennyi: JÉÉÉ!

„A Magyar Munkáspárt közleménye

A Kínai Kommunista Párt
19. Nemzeti Kongresszusának

Peking

Kedves Elvtársak!

A Magyar Munkáspárt nevében a legjobb kívánságainkat küldjük a Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusának.

A Kínai Kommunista Párt Hszi Csin-ping elvtárs vezetése alatt jelentős sikereket ért el a párt 18. kongresszusa óta. Kína erősebb lett. Kína milliókat emelt fel a szegénységből. Kína az ország valamennyi lakosa számára jobb életkörülményeket teremtett, biztos és boldog jövőt teremtett a jövő nemzedékeinek.

Kína jelentős előrehaladást ért abban, hogy 2021-re, a Kínai Kommunista Párt megalakulásának 100. Évfordulójára Kína közepesen fejlett virágzó társadalom legyen, 2049-re, a Kínai Népköztársaság kikiáltásának 100. Évfordulójára pedig modern szocialista ország.

A Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusa nagy jelentőségű esemény az egész világ számára. Óriás jelentősége van sok ország számára az “Egy övezet-egy út” programnak, amely az elmúlt években indult el. A program jelzi Kína azon szándékát, hogy közös jövőt építsen a világ népeivel. Kína ma a világ békéjének és biztonságának őre, reményt ad emberek milliárdjainak, akik háború nélküli világban akarnak élni.

A Magyar Munkáspárt megelégedéssel nyugtázza, hogy az elmúlt években intenzíven fejlődtek Magyarország és a Kínai Népköztársaság kapcsolatai. A két ország együttműködése átfogja a gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatok széles körét. A Magyar Munkáspárt a jövőben is mindent megtesz a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztéséért. 

A Kínai Kommunista Párt nagyon fontos szerepet játszik a nemzetközi kommunista és munkásmozgalomban. A kínai sajátosságú szocializmus építésében elért sikereknek kiemelkedő politikai és ideológiai jelentőségük van.

A Magyar Munkáspárt megerősíti szolidaritását és barátságát a Kínai Kommunista Párttal. Nagy megtiszteltetés, hogy a kommunista és munkáspártok nemzetközi tanácskozásnak Munkacsoportjában együtt munkálkodhatunk minden haladó erő további erősítéséért.

Sikeres kongresszust kívánunk, és további nagy eredményeket a kínai sajátosságú szocializmus építésében.

Budapest, 2017. október

Magyar Munkáspárt 
Központi Bizottsága

Kiadó: Magyar Munkáspártadomany-1