Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ti ugyanúgy bűnösök vagytok, mint Orbán, vagy Rogán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor volt már szó a bíróságok, valamint a rendőrség hatalmat kiszolgáló mivoltáról. És bár alapvetően bírósági ítéleteket nem kommentálunk (kivéve a magyar kormányt, amikor érdekében áll), és bár a bíróságoknak nem az a dolguk, hogy a társadalom igazságérzetének megfelelő ítéleteket hozzanak, nem egy olyan eset volt már, hogy az ítélet előtt – noha kvázi köztudott volt a törvénytelenség, a bűncselekmény  – tudtuk, hogy felmentés lesz a vége. Tudtuk, hogy a hatalmat nem egy esetben kiszolgáló rendőrség és bíróságok a vádlottat fel fogják menteni, legyen az – a mi erkölcsi mércénk szerint – bűnös, vagy ártatlan. Sokszor lehetett olyan érzésünk, hogy a törvény vasökle csak azokra csap le, akik nem rendelkeznek politikailag hasznos kapcsolatokkal, akik nem fontosak a hatalom számára.

Nem egyszer volt olyan érzésünk, hogy Handó Tünde és Polt Péter úgy mozgatja a törvénykezésben részt vevőket, mintha azok marionett bábuk lennének. Jogosan érezhettük ezzel összefüggésben, hogy pár év alatt eljutottunk oda: a rendőrség elvesztette egykori színvonalát még ahhoz képest is, hogy társadalmi megbecsültsége talán soha nem volt igazán kimagasló. Saját morális mércénk szerint jogosan érezhettük még azt is: a bíróságok sokszor úgy döntenek emberi sorsokról, hogy ők maguk is tudják, ítéletükkel a rendszert szolgálják ki ahelyett, hogy valóban igazságot szolgáltatnának.

Közismert az az eset, amikor egy nyilvános fórumra érkezett újságírót, a helyi fideszes Szabó László fizikai erőt alkalmazva, karjánál fogva kirángatta az épület elé. Itt tovább fenyegetőzött, azonban amikor Halász Júlia közölte, hogy a rendőrség már úton van, telefonját akarata ellenére elvette – kicsavarta a kezéből  -, majd arról képeket törölt. Ezután, mint aki jól végezte dolgát, visszament a rendezvényre. A rendőrség kikérdezte Halász Júliát, azonban később azzal távoztak az urak, hogy nem sikerült beazonosítaniuk a támadót. Ezt meg higgye el az, akinek hét anyja van. Már akkor egyértelmű volt, hogy ha az ügy bíróságra is kerül, akkor sem várható elmarasztaló ítéletet.

Két napja ez hivatalosan is beigazolódott, amikor is a rendőrség a következőket közölte az úságíróval:

 Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.

Volt bármiféle kétségünk is afelől, hogy nem ez az eredmény fog születni? Nem. Ettől azonban még nem kevésbé felháborító és undorító az, amit a bíróság, a rendőrséggel karöltve ebben a konkrét esetben igazságszolgáltatás címszó alatt művelt. Ez egy szánalmas, komolytalan rendszer. Egy olyan rendszer, ahol miniszterek, képviselők, polgármesterek, állampárti katonák tesznek jóformán azt, amit csak akarnak. Következmények nélkül.

Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy Handó Tünde és Polt Péter szégyenei ennek a rothadó, igazságtalan, hazug igazságszolgáltatási rendszernek. Akkor is, amikor megfélemlített, netán bántalmazott újságírókról, akkor is, amikor Rogán Antalok kenőpénzes zacskóiról beszélünk. Minden egyes bűncselekmény alól felmentő ítélet, el nem indított, lezárt nyomozás, amit a hatalom szolgálatában tesznek, bűnrészesség. Halovány kísérletek persze már most is vannak arra, hogy a magyar igazságszolgáltatás eme vállalhatatlan figuráit elmozdítsák pozíciójukból. Nem titok ugyanis, hogy sokaknak kezd elege lenni abból, hogy dróton rángatják őket. Elegük van a bíráknak abból, hogy felülről mondják meg, mi az ítélet.

Ez a rendszer be fog szakadni, egyik napról a másikra. Ti pedig, a Handó Tündék és Polt Péterek, pont azokkal fogtok szembenézni a tárgyalóteremben, akiknek most utasításokat adtok. A különbség csupán annyi lesz, hogy akkor ők fognak a ti sorsotokról dönteni. Reményeim szerint pontosan olyan igazságos ítélet születik veletek összefüggésben, amilyennek egy megfelelően működő, nem politikailag kézivezérelt rendszerben születnie kell. Amely tekintettel lesz arra is, hogyan segédkeztetek egy, emberek százezreinek életét megkeserítő rendszer kiépítésében.

Hitem és meggyőződésem szerint ti ugyanúgy bűnösök vagytok, mint Orbán, Rogán vagy éppen Németh Szilárd. Ezt ne felejtsétek majd el, amikor a tárgyalóteremben az ítélethirdetésre vártok.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.