Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Addig és pontosan addig fog az Orbán-kormány páros lábbal ugrálni ezen az országon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sikeresnek lenni jó. Gazdagnak lenni sem lehet rossz, bár nincsenek ez irányú tapasztalataim, de néha elképzelem, hogy csak úgy meg tudok venni valamit, amire szükségem van – mondjuk egy új mosógépet – és nem kell spórolnom rá, sem átszervezni a családi kasszát. A gazdagság nyilván nem itt kezdődik, egy mosógép megvásárlása még igen távol áll a luxustól. Akkor is, ha Magyarországon a mindennapi valóság az, hogy a középosztály – mármint ami nálunk annak minősül – is gondban van, ha hirtelen elromlik valami a háztartásban. Ha ráadásul az a valami nem egy mosógép, hanem mondjuk egy kazán, akkor a kéménybéleléssel együtt a milliót is meghaladhatja a kiadás.

Mármint az átlag magyar család esetében. Szerencsére vannak sokkal ügyesebb, sikeresebb emberek is ebben az országban, mint például én, vagy te, kedves olvasó. Például Mészáros Lőrinc, aki pont olyan csupasz fenékkel jött a világra, mint bárki más. Sőt, hosszú-hosszú évekig úgy is élt. 2008-ban még a gázszerelő cége évi 5,3 millió (nem milliárd, hanem millió) forint nyereséget termelt. Ugyanez a cég 2015-ben 4 milliárd (nem millió, hanem milliárd) forint nyereséget tudott elérni.

Ráadásul a cégei is elszaporodtak rendesen. Oroszi Babett, a Célpont újságírója készített egy riportot a mágikus gázszerelő varázslatosan és villámsebesen kibontakozó tehetségéről.

Ismétlés a Hír Tv-n ma 19.30-kor.

Érdekes tanulmány ez. Egy vállalkozóról, aki élete első negyvenvalahány évét úgy élte le, mint bárki más. Dolgozott, szerényen megélt. Aztán hirtelen megtáltosodott, pedig ennek semmi előjele nem volt. Egyszerűen az egyik reggel úgy ébredt, hogy ő egy valóságos üzleti géniusz, egy zseni.

Alig pár év leforgása alatt a kisvállalkozóból milliárdos lett, az egy kis cége mellé vásárolt még 124-et. Mára Mészáros Lőrincnek  17 megyében 125 cége, 21 szállodája, 13 kempingje van. Csak Fejér megyében 21 vállalkozása van a nemzet gázszerelőjének, az iskolai büfétől az építőipari cégekig, a mezőgazdaságtól a vizes vállalkozásáig mindenütt ott van.

Az, hogy a Mészáros Lőrinc megtáltosodása és az ő régi cimborájának és szomszédjának miniszterelnökké válása egybe esik, bizonyára csak a véletlen műve. Az az ember, aki negyven éven keresztül nem igazán volt szerencsés a pályázatokban (vagy eszébe sem jutott pályázni), nem végzett komolyabb munkákat, nem kapott nagy megbízásokat, a felcsúti üstökös felemelkedésével párhuzamosan hirtelen mindent megnyer, mindent megkap, mindent felvásárol. Főleg a nevezetes G nap óta végtelenül szerencsés ő. Mióta Simicska Lajos hirtelen semmihez sem ért és elkerüli a szerencse minden téren, Mészáros Lőrincre csak vigyorog Fortuna, mint a vett malac.

Addig és pontosan addig fog az Orbán-kormány páros lábbal ugrálni ezen az országon, ameddig elegendő korlátolt képességű honfitársunk lesz, aki elhiszi, hogy véletlen volt Simicska Lajos szárnyalása és bukása, ezzel párhuzamosan véletlen Mészáros üstökösként ívelő karrierje, mindehhez Orbán Viktor személyes érdekeinek és pénztárcájának a világon semmi köze nincs és jó ez nekünk így, ahogy van, mert egy rendes, becsületes magyar vállalkozóról van szó és egyébként is ilyen az élet.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.