Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazudj még nekem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csökkennek a terhek, nőhetnek a fizetések. Örvendezzünk a jó hírnek! Én most a Magyar Időkben olvastam (nyilván minden portálon meg fog jelenni, plusz a kormány mindenféle szóvivői és bárki, aki bármilyen témában megszólal, elő fogja ezt adni) és nagyon örvendek neki. Az élőmunka Magyarországon rommá van adóztatva, az ÁFA brutálisan magas – és ezt az adózott bérünkből fizetjük pluszban, minden vásárláskor -, úgyhogy éppen ideje volt, hogy növekedjenek a bérek.

A cikkben mindenki megszólal, aki él és mozog. Varga Mihálytól Parragh Lászlóig nagy a boldogság, mert véget ér Magyarországon az alacsony bérek korszaka. A portál be is pakolt a cikkbe egy szép nagy ábrát, hogy a kéményen dolgozó kisember is értelmezni tudja és megfelelő mértékben öntse el a boldogság az ő kicsi, hazaszerető szívét.mi

Tessék szépen örülni! Mindjárt én is fogok, csak előbb összehasonlítom a 2010-es számokkal, hogy pontosan tudjam, mennyivel kapnék többet Orbán Viktor és Varga Mihály jóságának köszönhetően, ha a kormányváltáskor is bruttó 250 000 forint lett volna a bérem és jövőre is annyi lenne. Mutatom, ez hogy nézett ki 2010-ben, amikor még a rohadt Bajnai-kormány által kialakított adózással raboltak ki engem, a keményen dolgozót:hr

És igen! Ez azt jelenti, hogy most magasabb a nettó fizetésem bruttó 250 000 forint esetén, mint hét évvel ezelőtt! Konkrétan 3 845 forinttal!

Hirtelen nem is tudom, mire költhetném ezt a hihetetlen bérnövekedést! Ja, már el is költöttem, mert a 2010-ben még 25 százalékos legmagasabb ÁFA kulcsot a jó Orbán-kormány felvitte 27 százalékra. És bevezette az útdíjat, ami addig nem volt. És ez csak töredéke annak a plusz tehernek, amit ránk pakoltak az elmúlt két ciklus alatt, miközben mindvégig azt kommunikálták, hogy mennyivel jobban élünk, mint az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc évben. Ez pedig nem igaz.

Alapvetően az történt, hogy a munkáltató terhei csökkentek. Például Mészáros Lőrinc cégeinek terhei is csökkentek. Ami fontos és jó dolog. Ugyanis a munkáltató a megmaradt forrást fordíthatja akár bérfejlesztésre, akár egyéb fejlesztésekre. De nem jelent automatikusan fizetésemelést és hazugság ezzel etetni a népet. Értem én, hogy több munkavállaló van, mint munkáltató. Azt is értem, hogy a választáson egy szavazat az egy szavazat. De nem kellene hazugságokkal tömni az emberek fejét, mert nem mindenki hülye ebben az országban. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.