Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Menni, vagy otthon maradni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miért nem jöhet be a az LMP és a Momentum számítása?

Nem hiszek a Századvégnek, de ha az alább látható ábrák valósága (sőt, akár a 2/3) csupán vágyálma is a Fidesznek, akkor is érdemes az első ábra jobb oldalát a Fidesz által kitűzőtt célként értelmezni.

szazadveg

szazadveg1

Világos, hogy ez csak egy módon akadályozható meg, ha sikerül reményt nyújtani az alvó szavazóknak azzal, hogy nyílt és őszinte tárgyalások kezdődnek a 106 választókerületben a közös demokratikus jelöltek kiválasztásáról.

Ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen meg az abszolút többsége, ahhoz 53 választókerületben le kell győzni őket. És a maradékon még mindig a Jobbikkal osztozkodunk mi, demokratikus szavazók.

A demokratikus oldal egyetlen esélye az együttműködés megteremtése és a bizalom helyreállítása, valamint a remény határozott üzenete: a kormány leváltható! S ha elegen szavaznak az együttműködésre, akkor mi, ellenzéki pártok közösen le is fogjuk váltani, mert nekünk az ország a legfontosabb. Ha ez az üzenet nem jön át, vagy nem így jön át, hiába adott 1-2 jószándékú párt, az úgynevezett baloldali szavazók érdekei veszve.

A manapság még mindig divatos össznépi szkepticizmus éppen úgy a demokrácia és a jogállam helyreállítása ellen dolgozik, mint 2014-ben. Hisz ha akkor azok a választók, akik nem mentek el szavazni, az Együttre szavaztak volna, ma nem itt tartanánk. Persze ha az MSZP-re szavaztak volna, akkor sem. Csakhogy ez ellentétben állt volna az „azok is loptak” 2014-es sokat hangoztatott szólamával. Tehát ez nem volt lehetséges.

Egyébként nem kellett sokat dolgoznia a pártoknak ahhoz, hogy az Együtt összefogási törekvéseit meghiúsítsák (elég volt az is, hogy úgy voltak ott, hogy nem mögé állni hanem maguk mögé osztani akartak, pedig jól tudták hogy Bajnai már bizonyított, tehát alkalmas lett volna). Mint ahogy az összeesküvés-elmélet gyártóknak meg a karaktergyilkosoknak sem kellett sokat vergődniük ahhoz, hogy az ellenzéki szavazókat otthon tartsák. Elég volt csak azt a bénázásnak álcázott önérdekvezérelt könyöklést nézni, melynek részleteibe sajnos nem láthattunk bele mi, szavazók. Pedig ha nyilvánosan tárgyaltak volna, minden világos lett volna.

És engem nem vigasztal, hogy Kovács László egykori MSZP-pártelnök a napokban elárulta, hogy mi is juttatta oda a tárgyalásokat, ami miatt az ország ma ott van, ahol. Bajnai megfúrása és Mesterházy jelölése, tudniillik. A tárgyalások titkosak voltak, így viszont könnyű volt a másikat bűnbakként láttatni.

2017-et írunk, s a lényeg bizony 2010 óta nem változott. Minél kevesebben mennek el szavazni a demokratikus oldalon, annál hamvában haltabb a remény. De ez fordítva is igaz: minél többen mennek el a demokrácia hívei közül szavazni, annál kisebb arányban nyer a Fidesz, mert az ő táboruk (is) állandó.

Summa summarum: Ha nem születik megállapodás a 106 körzetben, akkor a demokratikus fordulatnak lőttek. A károk enyhítése a szavazók részéről azzal érhető el, ha megbüntetik azokat a pártokat, melyek nem hajlandóak az ország érdekében felfüggeszteni pártszerű viselkedésüket.

Mérlegeljünk hát! Menni, vagy otthon maradni?!

Balaskó Tímea

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.