Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az lesz a legszebb, amikor a böriboltban fogod az ádventi bejglit megvásárolni aranyáron, Rómeó!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel ma, október 10-én csak 122 millió forinttal drágult a július 30-én véget ért vizes világbajnokság, illetve a nemzeti gáz- és mangalicaszereLölö ma történelmet írt és bekerült az MTI hírfolyamába, hogy miszerint ő, az üzletember és családja, valamint a pereputtyi alapítványok immár 200 millió forinttal támogatják a Vál-völgyi fiatalokat (a napi harácsolásairól, az éves zsírosodásáról, az ölébe hulló milliárdokról még egyszer a büdös életben nem számolt be a kurvanagyon független és objektív távirati izé), reszelgessük Matolcsy Rómeó Gyuri tegnapról ittmaradt öblös pofátlanságát. Ami egyszer még tananyag lesz, rohadjak is meg. Annak ellenére is, hogy természetesen a lopás, fosztogatás, szabadrablás gumiból font velőscsont a nemzeti propagandászok szerint.

Ahhoz képest, hogy a tegnapi, Soros=Sátán-űző rózsafüzér morzsolgatás után kiderült, hogy Magyarországot a Jóisten is arra teremtette, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson a logisztikai iparban (by személyiségzavaros tudatrepedés),  Matolcsy vallomása – amely valójában a jelenleg uralkodó rezsim alappilléreinek ars poeticája is egyben – nem más, mint a képmutató álszent gazemberek újabb erkölcstelenségi bizonyítványa.

Miután tegnap a parlamentben egy, a családja és famíliája közpénzzel kapcsolatos viszonyára vonatkozó képviselői kérdésre a hívő, keresztény ember 7,5 milliárd rokonáról halandzsázott, ma jelenése volt a parlament gazdasági bizottságának ülésén, ahol a még mindig általa irányított Magyar Nemzeti Bank 2016-os jelentését és beszámolóját ismertette és talált rendben mindent saját magával kapcsolatban.

Akárcsak Lázár János – ide teszem, nehogy elfelejtsem -, aki a parlament Európai ügyek bizottságának éves kirakatmeghallgatásán mesélt egy párhuzamos univerzumról: Magyarországon zéró tolerancia van korrupcióra, nem pártemberek pártalapon részesednek az uniós forrásokból, az ország gazdasági fejlődése pedig nincs teljesen ráutalva az uniós pénzek beáramlására. És mert a Nemzeti Együttharácsolás Rendszerében a méretes hazugságok tökéletesen rezonálnak az erkölcsi hulladékságra, Matolcsy Gyugyó következik.

Aki szerint természetesen semmi nem igaz az ellenzéki felvetésekből (jegybanki alapítványok, elveszített közpénz-jelleg, pénzszórás, felelőtlen hitelezés, alacsony devizatartalék, a jegybanki nyereség nem megfelelő felhasználása, nem utolsó sorban a pereputty zsírosodása) és tulajdonképpen már megint politikailag megtámadták őt, Matolcsy Ádám apját, Vajda Zita férjét, Szemerey Tamás unokatestvérét. De ha már itt van, akkor elmondja a rokonságával kapcsolatos botrányos felvetésekre (rögtön miután botránynak nevezte, hogy egyesek szerint botrányosak a jegybanki fizetések) az alábbiakat:

Ön (feltételezem, hogy valamelyik ellenzéki képviselő, valószínűleg Szabó Tímea – szerk.) azt mondta, hogy a családom körébe tartozó vállalkozók azért nyernek valamit, vagy azért kapnak hitelt valahonnan, vagy azért vásárolnak valamit, mert az én rokonaim. Hát nem így van. Lényegesen tágabb a családi és rokoni köröm, mint akiket ön elmond, és akik bármilyen, ön által felsorolt üzleti akcióban részt vettek. Senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Magyarország felemelkedésében. Senkit nem lehet, nem szabad, nem javasolnám egyetlen képviselőasszonynak, vagy úrnak sem, hogy törvényt kezdeményezzen, hogy bizonyos névvel rendelkezők ne pályázhassanak európai uniós forrásokra. Vagy ne kapjanak bankhitelt. Vagy ne vehessenek egy külföldi tulajdonostól Magyarországon működő céget. Vagy például ne vehessenek söriparba tartozó céget. Én ezt nem javasolnám. Nem korlátoz senkit, és nem jutalmaz senkit az, ha bárki az én nevemet viseli, vagy a családom nevét viseli. Nem attól jut Magyarországon valaki hitelhez, nem attól jut Magyarországon valaki egy üzleti lehetőséghez, és nem attól jut Magyarországon valaki uniós pályázati forráshoz, hogy közvetlen családtagom. Ez nagyon jó hír. Ez nagyon jó hír. 

Nem én mondok mindent kétszer, hanem ez a tisztességes, becsületes erkölcsi szuperlatívusz. És igaz ugyan, hogy a bejgli és a kellemesádvent ezúttal elmaradt a kioktató dörgedelemből, látni érdemes, ahogy a józan észtől teljesen független, nyolcas számtól rettegő, fegyverkező, sajtót gyűlölő, arrogáns jegybankelnök és romlott paprikajancsi semmivel nem zökkenthető ki a pökhendi, elszállt magabiztosságából. Annyi zűrös üggyel a háta mögött, annyi nyilvánvaló, undorító közpénzeltulajdonítási akcióval a nyakában még mindig ő tart erkölcsi előadásokat arról, hogy mit javasol és mit nem ajánl.

A büdös picsába, Matolcsy! Csak nem azt akarod mondani (de, azt akarod), hogy mivel a famíliád nem minden tagja fürdik a magyar és európai közpénzekben, minden rendben van. Majd ha a 897 tagú családod minden egyes tagja (a régi és az új együttvéve) részesül a közösből, akkor pofázzunk, de lehetőleg akkor se. Jelen esetben viszont legyünk hálásak, hogy a családod nem minden egyes tagja viszi, ami a miénk.

A büdös picsába, Matolcsy! Az a baj, hogy értem, és egy egész ország a bőrén érzi akkor is, egyesek simán letagadják. Senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Matolcsy (tetszőlegesen behelyettesíthető Orbántól Rogánig, Mészárostól Vajnán át a nem létező Habonyig bárkivel) és rokonainak felemelkedésében. Azt hiszem, így hangzik helyesen az a kijelentés, amiben afölött moralizálsz, hogy egy Matolcsy ugyanannyi eséllyel milliárdosodik meg ebben az országban, mint egy nem Matolcsy. Hát nem, baszki. És nem azért, mert tehetségesebbek, képzettebbek, alkalmasabbak vagytok, hanem mert pofára osztjátok a hatalmi pozíciókat, a vagyont, a befolyást.

A büdös picsába, te kártékony, erkölcstelen, unortodox sufniközgazdász! Ennek az országnak a felemelkedését a hozzád hasonló, gátlástalan, morális okádékok akadályozzák évek óta. Ennek az országnak az az egy baja van, hogy szerencsétlen nyomorultak is lakják, akik felesleges terhet jelentenek a ti és famíliáitok felemelkedésében.

Ez a ti kibaszott hitvallásotok: a gennyes nepotizmus, amiről kiselőadást tartotok és megpróbáljátok elmagyarázni, hogy ez miért van rendben. Az autokrata és diktatórikus rendszerek analógiájára ezt honosítottátok meg: szétlopjátok az országot és utána még ti vagytok megsértődve, ha ezt bárki szóvá teszi. Alávaló tolvajok vagytok, megmagyarázzátok, hogy ezzel semmi baj nincs, és jól megdicséritek saját magatokat, hogy minden világok legjobbikát hoztátok a nyakunkra.

Közben százezres nagyságrendben űztétek el a magyar polgárokat az országból, akiktől a saját felemelkedésük és emberhez méltó életük lehetőségét is elvettétek, és jössz te, a házasságszédelgő, semmihez nem értő erkölcsi hulla és az ország felemelkedéséről hablatyolsz. Miközben vállalkozni akaró, tehetséges magyar fiatalok elől veszitek el a lehetőséget, miközben a senkiházi pereputtyotok sehol nem volt, ameddig nem kerültetek hatalomra, miközben a rokonságotoknak semmi keresnivalója nem lenne állami pénzek közelében (az ilyesmit összeférhetetlenségnek hívják!), miközben fosztogattok, mint a vadak, még erkölcsi kiselőadásokat is belenyomtok a pofánkba arról, hogy miért hülye itt mindenki rajtatok kívül.

Normális országokban az ilyen nagypályás tolvajoknak börtönben a helyük és nem lehet elégszer leírni: bárki csinálná ezt, ugyanannyira megengedhetetlen és elfogadhatatlan lenne. Ezen fogtok eltaknyolni, hogy meggyőződésetek, érinthetetlenek vagytok, és soha nem fog kelleni elszámolnotok az elmúlt évekkel. A legszebb az lesz benne, hogy azok fogják a leghangosabban követelni a bukásotokat, akiket leghosszabb ideig megvezetettek. Az lesz a legszebb, amikor a böriboltban fogod az ádventi bejglit megvásárolni aranyáron, Rómeó!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.