Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor viszont nem kell elvárni a gumicsizmás taplótól, hogy késsel-villával egyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörűszép napot kívánok mindenkinek! Szerintem térjünk vissza az alapokhoz, kedves és drága olvasóink a napok könyörtelen múlásában! Október 10-ét tartunk reggeltől estig, valamint a vidra az egyik legmenőbb állat. Vajon hogy nézne ki rózsafüzérrel a nyakában? Erre ugye senki nem gondolt? Nem is nagyon van idő ezen töprengeni, mert az elmegyógyintézeti fennforgás gúzsba köti az antropológiai hedonizmust. Nem tudom, ezzel mit akartam mondani, de biztos jól hangzik.

Azt leszögezhetjük, hogy rég volt olyan eseménydúsan köpedelem hétfői nap az ország életében, mint tegnap. Hogy ráadásul a tiszteltnek becézett ház falai között bugyogott fel a szintén antropológiai salakanyag, az külön lesújtó. Viszont a ház falain kívül is van élet, a Fidesz arcát még tegnap riasztani kellett a Migráns1 stúdiójába, hogy örömhírrel szolgáljon a kizárólag közpénzszolgálati médiából tájékozódó kedves híveknek. És igen, Szilus ellelkendezte, hogy már több mint húszezren kitöltötték az interneten a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét. Tudják, ez az, amelyiket annyiszor tölt ki az ember, ahányszor akar, akinek a nevében akar, egy óra alatt akár 80 darab helyes választ is be lehet küldeni. Ha innen nézzük, ez is egy ordas nagy sikertörténet.

Akárcsak a gyerekszobával szűkösen, atyai szigorral annál bőkezűbben megáldott miniszterelnök úr átmeneti felputyerkázása a karmelita kolostorba. Azért csak átmeneti, mert mint tudjuk, húsz év múlva, amikor még mindig Orbán lesz a miniszterek elnöke, a miniszterelnökség a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan az éppen aktuális politikai káder, mellékállásban államfő, a Budavári Palotába költözhet. No, a Magyar Nemzet átnézte az idevágó szerződéseket és agyonbaszta őket a meglepetés: májustól szeptemberig már négyszer, azaz minden hónapban módosítani kellett a karmelita kolostor felújításának költségeit. Az eredetileg 233 millió forintos szerződést legutóbb szeptember 30-án módosították, eszerint a végösszeg már 350 millió forintra rúg. Ez az egész helycserés támadásba oltott beruházás, karmelita kolostorostól Lázár májusi jóslata szerint 13 milliárdot zabál fel, de a napi.hu számításai szerint a napi.hu szerint 2015-2017-ben összesen 21 milliárdnyi költségvetési forrást fordítottak/fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére. És mióta tudjuk, hogy a régen elfeledett úszóvébé mai napig képes drágulni, tekinthetjük nevetségesnek is ezt a 21 milliárdot.

Miután a parlamentben pökhendi, aljas személyeskedésből leiskolázta az ellnségnek tekintett ellenzéket és közvetett módon azokat is, akiket ők képviselnek, kicsámpázott a hősök terére, ahol rendőrtiszt helyetteseket avattak az olajszőkített, régi rendszerből ittmaradt Pintérsándor részvételével. Itt a változatosság kedvéért (faszt!) Európa legbiztonságosabb országáról és a magyar nép vendégszeretetéről (!) óbégatott, majd – a nemzet legnagyobb trolljához méltó módon – a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrökkel fotózkodott. Ez annyira szép, hogy inkább most nem teszem ide.

De van itt valami igazán fontos. Miközben Navracsicsnak üzengetik (külön Semjénzsót), hogy hülye az agyára, és rosszul tudja, hogy nincs Soros-terv, mert az mink jobban tuggyuk, hogy van, Brüsszel is úgy szaladgál a péniszerdőben, ahogy azt kell. Corina Cretu, az  EU román nemzetiségű regionális politikai biztosa hétfőn egy újságírói kérdésre válaszolva mondta el, szerinte nem jó, hogy a polgárokat és a felzárkóztatási politika más haszonélvezőit büntetik kormányaik magatartása miatt. Ez tényleg így van, szerintem sem jó. Az viszont még annyira sem jó, hogy az EU évek óta kvázi tétlenül asszisztál ahhoz, hogy az Orbán-félék gyakorlatilag felszántják a jogállamot, miközben az EU pénzén hergelnek az EU ellen. Ez a hölgy volt egyébként az, aki júniusban úgy nyilatkozott, Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket. Ehhez képest most ott tartanak, hogy faszság lenne a felzárkóztatási támogatások kifizetését politikai feltételekhez kötni. Akkor jó. Viszont akkor nem kell elvárni a gumicsizmás taplótól, hogy késsel-villával egyen, nem kell szemet forgatni, nem kell műfelháborodni, hogy megsérti a jogállamisági normákat vagy szarik a közös európai migrációs politika elvárásaira. Tessék csak asszisztálni az ámokfutásához és reménykedni abban, hogy ezzel a nagyvonalú balfaszkodással tényleg a polgároknak kedveznek. Akik persze még mindig nagy számban nem értik, hogy mi történik körülöttük. Majd megértik.

Addig is Soros-tervezünk, büdösmigránsozunk, vívjuk a harcainkat a kedves vezető képzelt démonaival, csillogó szemmel rebegünk hálát, amiért megvéd bennünket a Sátántól, morzsolgatjuk a rózsafüzérünket és két kézzel adjuk oda neki, amink van, mert tudjuk, hogy csak a javunkat akarja. Hehh.

És akkor a végére egy jelentéktelennek tűnő semmiség: a kizárólag fontos és életbevágó kérdésekkel foglalkozó nemzeti kormány legújabb ötlete szerint megtiltanák a hozzátartozóknak, hogy élelmiszert, tisztálkodási szereket, valamint dohányárut küldjenek a raboknak a böribe. Hát nem kurva menő? Már a törvénytervezet is megvan. Mekkora üzlet lesz valakiknek (persze, hogy nem a mangalicaszereLölőnek és a hasonszőrűeknek), ha a hozzátartozók is csak a börtönboltban vásárolhatnak. Ahhoz képest, hogy az élelmezési alapnorma napi 420 forint plusz áfa, és hogy ebből kell kihozni egy reggelit, egy ebédet és egy vacsorát/fő, tulajdonképpen miért baj, ha etetik a családtagok ezeket a bezárt embereket? Hát az, gondolom, hogy jobb, ha a böriboltban drágán vásárolják meg azt, amit a Tescoban olcsón, mert akkor az illetékes haver is jól jár.

Vicc ez az ország, csak kár, hogy velünk viccelődnek. Húzok a kávém után nézni, jövünk vissza, ahogy szotunk. Csókpuszi mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.