Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beszámoló a pokol mélyéről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt! Az itt látható édes kis popsifüles egyike annak a közel 150 csöppségnek, akiket a söjtöri horrortanyáról szabadítottak ki állatvédő egyesületek, a helyi önkormányzat és a hatóságok együttműködésével. Hihetetlen az az összefogás, ami lehetővé tette, hogy ezek a kicsik méltó életet élhessenek.

Mókás kis jószág, hatalmas fülekkel. Mosolyogsz, ha rá nézel? Akkor tudd: soha nem látta orvos. Ha beteg volt, sírt és szenvedett. Ahogy a többi apróság is. Az egyetlen feladatuk az volt, hogy párosodjanak és szüljenek, a gazdi nagyobb örömére. Dobozokban, ládákban élték az életnek nem nevezhető valamit. Éhezve, víz nélkül, a saját mocskukban. Soha nem szaladgálhattak a szabadban, nem simogatta őket emberi kéz. Télen egymás próbálták melegíteni, nyáron próbálták túlélni a  tűző napon, a lezárt ládában, fóliával letakarva.

Kicsi állatkák, 1-2 kilós, védekezni képtelen, kiszolgáltatott kutyusok termelték a pénzt a szaporítónak. A fotón lévő mókás kicsi is. Akinek soha nem volt módja játszani, soha nem érzett füvet a talpa alatt, nem kapta meg azt a minimumot sem, ami minden élőnek elemi jussa lenne. Neki és kis társainak nem. Neki ennyi jutott. Szenvedni és amelyik apróság nem gyógyult meg magától, az meghalt. Magára hagyva, ahogy élt. És a kis teste a szemétdombra került, a többi mellé.

Ők most szerencsések, kiszabadultak. Állatvédők harcolnak értük és civilek, segítők. Orvosok, állatkozmetikusok ajánlották fel a segítségüket ingyen, de a gyógyszerek, a műtétek pénzbe kerülnek. Sok pénzbe. Azért, hogy legalább ezek az apróságok megkapják azt, amihez mindig is joguk lett volna, születésüktől fogva. A méltó élet alapfeltételeit.

Nem lesz egyszerű. Rohanás az orvoshoz, mert az apró test nem bírta, elhalt a magzat a csöppnyi anyában (anyagi veszteség a gazdinak), a puffadt kis has halottakkal teli méhet rejt.anya

Időben jött a segítség, sikerült a műtét, ébredezik az altatásból Söjtör Sára. Mert neki már van neve, ő talán már túléli. Van, aki nem. Van, aki nem juthat méltó élethez, mert nem bírta az apró szervezet.nyelv

Cuki? Életében először kap rendesen enni. Először mossák ki a szart a szőréből, először vágják le a hihetetlenül hosszú, a talp alá behajló, a járást lehetetlenné tévő körmöket. Mert nem volt hol járkálni, az apró ládában, a saját mocskában nem volt hely mozogni.fel

Édes? Huncutság csillog a szemében? Nem. Halálos rettegés. A fényt soha nem látott szemekben rettegés ül. Retteg a puha párnától, a napsütéstől, a tiszta víztől, a simogatástól. Mindez ismeretlen a számára.szem

A pénztermelő. A gazdi megélhetése. A szülőgép. A párzóautomata. Ennyi. Lehet, hogy a te kutyád apja, anyja. Az olcsón vásárolt cuki kutyusé, akit a jófogáson, vagy egy autó csomagtartójából vettél.

Ők élőlények. Bárki bármit mond, lelkük van. Éreznek. Szenvednek. Meghalnak.

Ők most esélyt kaptak. Sokuk nem kap. Ne vegyél szaporítótól kutyát! Soha. Mert ezek a kicsik fizetik meg az árát. Ha tudsz ilyen szaporítóról, ne hallgass! Jelentsd fel a rendőrségen, vagy fordulj egy állatvédő szervezethez. Ők segíteni fognak. Ezt a mocskot csak mi, közösen takaríthatjuk el. Mi tartjuk életben ezeket az üzleteket. Ne tegyük.

Segítsetek! A többi ártatlannak is és ezeknek, akik most kaptak egy lehetőséget. Sok szervezet vett részt a mentésben és vállaltak olyan terhet, amit egyedül nem tudnak vinni. Segítségre van szükségük. A mi segítségünkre.

Ő Remény. Egyetlen napig volt neve. El kellett engedni, mert annyira beteg volt, nem volt segítség, csak fájdalom. Az utolsó napon nem volt egyedül. Akkor nem. Köszönjük a Tetovált Állatmentőknekremeny

Ő Mankó. Törött, deformált lábbal vonszolta magát. Ki tudja, mióta. Szülni így is tudott. Mostantól megváltozik az élete. Köszönjük, Állatmentő Sereg.manko

Vegytiszta rettegés és azok a lábak, melyek soha nem léptek fűre, soha nem futkoshattak a szabadban. Köszönjük, Csutkarozi, hogy ezentúl máshogy lesz.csutkacsut1

A mentőakcióban részt vett még a Noé Állatotthon Alapítvány, az Ebremény Kutyavédő Egyesület, Elisabeth Menedéke, Vahur Állatvédő Egyesület, Állat és Ember Állatvédő Egyesület (ők 12 kutyust fogadtak), Rex Kutyaotthon Alapítvány , Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület és biztosan van, akit kihagytam.

Ezek civil egyesületek, civil emberekkel. Nem ez a dolguk, önként vállalták. Nem ebből élnek, munka mellett, munka után csinálják a saját szabadidejük, a pihenésük, olykor a saját családi kasszájuk kárára. Nélkülünk nem megy. A segítségünk nélkül nem megy.

Mi az Állat és Ember Állatvédő Egyesületet támogatjuk, mert őket – az őket Katát jelenti és a számtalan gondozottját – ismerjük, a kutyáink onnan érkeztek. Értük tudunk garanciát vállalni, hogy a segítség oda kerül, ahová szánjátok.

Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Számlaszám: 12010453-01006150-00100004

Iban: HU68 1201 0453 0100 6150 0010 0004

Swift: UBRTHUHB

Ha segíteni akartok, bármelyik másik menhelyet is választhatjátok, vagy nézzetek körül a környéketeken, biztosan találtok. Tudtok segíteni utalással, de tárgyadománnyal, táppal, a kamratakarításkor előkerült száraztésztával, rizzsel, vagy önkéntes munkával, sétáltatással is.

De! SOHA ne vegyetek szaporítótól kiskutyát! Ha ilyet láttok, jelentsétek fel. Ellenőrizzétek az általatok támogatni kívánt menhelyet! Ne dőljetek be a könnyfacsaró dumának! Vegyétek észre, ha valaki rengeteg pénzt összekoldul, miközben alig pár örökbeadást tud felmutatni! A valódi állatmentőknek többnyire nincs idejük szívbemarkoló sztorikat kerekíteni, mert beteg állatokat gondoznak. Ellenőrizzétek, a nektek szimpatikus menhely egy év alatt hány állatot mentett, hányat adott örökbe, hozzáférhetőek-e a számlái.

Brutál hosszú lett ez a jóreggelt, de nyugi, fogunk még írni a témáról, mert a mi felelősségünk is.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.