Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ne áltasd magad, soha nem voltál jogász!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt jogász komolyan venni nem tudja

– ezt préselte ki fogai kerítésén a drága, pótolhatatlan miniszterelnök úr a péntek reggeli, megszokott időben elhangzó igehirdetésében a Kossuth rádió készséges mikrofonállványának ama kérdésére, amely a civil törvénnyel kapcsolatos, uniós kötelezettségszegési eljárásra vonatkozott. (Istenem, mennyire fog hiányozni ez a szürreális heti önfelszopás, ha egyszer vége szakad ennek a rémálomba hajló nagyon hülye viccnek. Jó, vicceltem.)

Szóval az van, hogy a drága miniszterelnök úr képtelen, és nem is hajlandó komolyan venni ezt a messziről szagló, politikai indíttasású eljárást, hát hiszen ha ő jogászként (?) ezt komolyan venné, akkor nevetségessé válna. Hát de sőt: az egész EU azért van bajban, mert ilyen döntéseket hoznak a vezetők, mert

ilyen dolgokkal inzultálják, sértegetik a tagállamokat.

Az persze nem derült ki érvekkel alátámasztva, hogy pontszerűen mi a probléma az Európai Biztottság kiegészítő indoklással ellátott véleményével, de a mindenkori miniszterelnöki prédikációktól nem várható el, hogy a tényekre hivatkozzanak az agyzsibbasztás helyett. A frusztrált, hatalommániás nemzeti érdekekre hivatkozó keresztapa számára nem téma, hogy ő és kormánya

– indokolatlanul beavatkoztak az uniós alapjogi chartában garantált jogokba, különösen az egyesülési szabadság, illetve a magánélet és a személyes adatok védelme terén;

– indokolatlanul és aránytalanul korlátozni akarják a tőke szabad mozgását;

– az új nyilvántartásba vételi, bejelentési és nyilvánosságra hozatali követelményeket diszkriminatív módon állapították meg, és ezzel szándékosan, de legalább szintén indokolatlanul szűkítik a civil szervezeteknek juttatott külföldi támogatásokat.

Ezekkel a tényszerű észrevételekkel kapcsolatban semmilyen cáfolatot nem hallottunk Felcsút atyaúristenétől, csak hogy szaglik a cucc, mert aki nem mi vagyunk, az Soros, aki nem nekünk ad igazat, az Soros és közröhej.

Eképpen csacsorászott kedélyesen a drága miniszterelnök úr, és nem, nem a grazi klinika VIP-osztályát kapcsolták, hanem a közpénzrádióban szárnyalt a cinikus geciség. Egész Brüsszel, az egész EU Soros tenyeréből eszik, a felcsúti kisvasútja iránt érdeklődő EP-bizottságot is kompletten felvásárolta a milliárdos amerikai-magyar állampolgár. Pedig – így az egyélőisten – még neki is be kell tartania a törvényeket, hiába milliárdos. Minden amerikai-magyar állampolgárnak be kell ugyanis tartani a törvényeket. Igaz, vannak olyanok – erről nem beszélt a drágajó miniszterelnök úr -, akiknek a kedvéért törvényeket hoznak, akiknek a kedvéért emberek egzisztenciáját teszik tönkre, akik úgy adóznak, ahogy kedvük tartja, de nem baj. Vajna András nem Soros György, úgyhogy.

Tehát egész Brüsszel, az egész EU, az egész Európai Bizottság, emberek és intézmények egyaránt Soros György feneketlen zsebében vannak, ennek ellenére a jogvégzett miniszterelnök úr szerint létre fog jönni a visegrádi négyek találkozója Jean-Claude Juncker EB-elnökkel, és plánehogy egy baráti beszélgetés lesz.

Értem én, hogy választások előtt pár hónappal oda jutottunk, hogy az országot nyolcadik éve kormányzó embernek nincs mondanivalója a kormányzat teljesítményéről, és totálisan belegárgyult a Soros-tervbe. Nyolc év kormányzás után Orbán Viktor Németh Szilárd szellemi kapacitásának szintjén ontja az égbekiáltó, ellentmondásos, tényekkel alá nem támasztott összeesküvés-elméleteit és hazugzságait. És mindennek a tetejébe még az is ráfér a pofájára, hogy

 a kormány nem tud kampányolni, nincs ideje rá, mert dolgoznia kell.

Miután nyolcadik éve egyik kampányból a másik nemzeti konzultációba, az egyik plakátolásból a másik néphülyítésbe szédelegnek, most kiderül, hogy nincs idejük kampányolni, mert dolgoznak. Felbecsülhetetlen cinikus geciség.

Nos, kedves Viktor! Már káromkodni sincs kedvem, hiszen be kell látnom, hogy ez az elmegyógyintézet, amiben neked köszönhetően élünk, pontosan arról szól, hogy én vitába szállok, racionális érveket próbálok felsorakoztatni a virtuális valóságotokkal szemben, amit rengeteg közpénz árán ide felépítettek. Teljesen hiábavalóan. Az, hogy én, vagy bárki más vitába száll az agyatlan baromságaitokkal, annyit jelent, hogy belementünk ebbe a pusztító társasjátékba, amit ránk kényszerítesz. És nem csak az a baj, hogy a tájékozatlan híveid agysejtjeit pusztítod, hanem a miénket is. Minket teszel nevetségessé nap, mint nap, és ráadásul azt is állítod, hogy jogvégzett létedre jogász vagy.

Ne áltasd magad, soha nem voltál jogász! Te egy vidéki, frusztrált, szocializációd tekintetében sajnálatosan mellékvágányra csúszott, félművelt kisember vagy, akire még egy adás-vételi szerződést sem bízna rá, akinek van egy csepp esze. Ha jogász lennél, és államférfi, ami szintén nem vagy, akkor nem Soros szoknyája mögé bújnál. Ha jogász lennél, akkor még a saját rajongóidat sem néznéd annyira hülyének, hogy a világ minden bűnét egy lassan 90 éves ember nyakába akarnád varrni.

Neked büdös az Európai Unió, mert szabályai vannak, mert nem csak jogokat, de kötelezettségeket is ró a tagállamokra. A jogaidat élvezed, a kötelezettségek meg büdösek, ezt tudjuk. Ilyenkor jössz azzal, hogy inzultálnak és sértegetnek. Közben meg arról van szó, hogy ezt a nemzetellenes játékot addig játszhatod, ameddig akarod, és ha majd egyszer valamikor elmarasztalnak azért, mert Putyin kottája szerint akarod szétverni a magyar civil társadalmat, a pénzbírságot az adófizetők állják, és nem az Orbán-família. Ezért fröcsögsz már megint a magas lóról, mert rád nézve nincs következménye. Majd telesírod a nemzeti kispárnát – ahogy szoktad – azzal, hogy a magyarokat büntetik politikai alapon.

Ha téged az a vád ér, hogy korrupt, autokrata seggfej vagy, aki lebontja a jogállamot, mert így tud hatalmon maradni, akkor megtámadtak, inzultálnak, miközben te a magyar érdekeket véded és csak jót akarsz. Ha te vádolsz másokat összeesküvés-elméletekkel, ha te rágalmazol, akkor az rendben van, mert a magyar érdekeket képviseled.

Közben meg majd Junckerrel kedélyesen megvacsoráztok, betolsz egy kis szeszt a nyugtatóra, Sorosról egy szót sem ejtesz, behúzod füled-farkad, de hazajössz, hogy megint győztél, megállítottad Brüsszelt, és mehet tovább a sorosozás. Ez megy nyolcadik éve, világ szégyenére. Ez lenne a közröhej, ha nem volna tragédia.

Már csak egy dolgot nem értek: ha a kötelezettségszegési eljárást nem kell komolyan venni, mert Soros, akkor mi a büdös francért kell komolyan venni a Soros iránymutatásai alapján dolgozó Brüsszelt? Miért kell milliárdokat kiszórni a megállítására, a lejáratására, az üzengetésre? Ja, hogy szélmalomharcolni tetszik, mert semmi tétje, de hülyül a magyar, lopjuk a pénzt? Igen, ezt eddig is tudtuk, de minden beismerő vallomásnak örülünk. Jól fog azokra az időkre, amikor ennek gyászos históriának vége lesz. Hogy soha ne felejtsük el, milyen volt az, amikor egy elvetélt sufnijogász porig zúzott, Európa szégyenévé és közröhej tárgyává aljasított egy egész országot.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.