Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Flusztrál, dehát maszogista vagyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez egy olyan különleges nap, amikor nem csak reggel volt péntek, hanem este is. Szinte hihetetlen, mivel heti egyszer fordul csak elő. Fölöttem egy méltatlanul mellőzött csigabiga figyel. Legtöbbnyire pfúj, pedig mit szoktam szurkolni, amikor eső után a teraszon fel-alá rohangálnak ők. Szerintem jófej állatka.

Bevallom, én reggel óta röhögök a Vajna-Dobó Kata filmen. Remélem, Vajna Timi, Rogán Cecília, Sarka Kata lesz a három főhős. Kaminsky Fanni és Szalai Vivien írhatnák a forgatókönyvet, Habony Árpád alakíthatná az összes férfiszerepet és Mészáros Lölö tolná a szalonnát és az ásványvizet a forgatásra. És természetesen az egészet mi fizetnénk. Tízszeres áron, mert itt a szarnak is értéke van, elvtársak!

Miközben a kormány színe és visszája fel-alá trappolt, hogy koszorúzzon, felavatták Göncz Árpád szobrát a III. kerületben. Speciel nem közpénzből, hanem civilek adományaiból készült a szobor. És ez így van jól szerintem. Ettől függetlenül nem felejtem el – soha -, hogy amikor Göncz Árpád elhunyt, Orbán Viktor közösségi oldalán egy büdös szó nem esett erről. És nem csak ott, jellemzően egyetlen magas polcon ücsörgő senkiházi sem érezte fontosnak, hogy egy szóval megemlékezzenek a Köztársasági Elnök (azt hiszem, ő volt az utolsó, akit nagy kezdőbetűvel tiszteltem meg) haláláról. Sokszor elmondtam, de most is: pitiánerek.

A hívő közösség ereje és meggyőződése az alapja az egyházi iskolák hiteles működésének.

Ezt nem én mondom, hanem Erdő Péter bíboros, prímás és még nem tudom mi. Igaza is lehet neki, de nekem is, amikor azt állítom, hogy az egyházi iskolák működésének (és itt hitelről még nincs szó) a magyar adófizetők pénze és az egyháznak az Orbán-kormánnyal kötött alkuja az alapja. És én például egy büdös vasat nem szánok az egyháznak, ellenben halálosan bőszít, hogy a kormány háromszor (vagy négyszer?) annyi pénzt ad egy egyházi iskolába járó gyerek után, mint egy állami iskolában tanuló gyerek után. Ez pedig vérlázító. Változatlanul.

A nap kommentje – egységesen megszavaztuk az elmúlt két év legokosabb kommentelőjének – Gyulától, aki felhúzta magát a déli (Orbán-Kossuth Rádió-heti igehirdetés) cikkünkön:

Akinek ennyire nem tetszik, az miért hallgatja? Hogy: „FLUSZTRÁLJA?” Mert EZ teszi boldoggá? Nem hiszem! Hát akkor?- Keressen MÁS ADÓT, ahol neki tetsző dolgokat hallhat! (Van BŐVEN OLYAN IS!) Az, talán, BOLDOGGÁ TESZI!

Bónuszként a kollégák első reakciója (naná, hogy amint megláttam, átküldtem nekik is)

Gergő:

😀 😀 fluxus kondenzátor

Andrea:

flusztrál, dehát maszogista vagyok ?

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.