Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A budapesti liberális média valósága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint arról korábban is beszámolt a honi média, Hajdúhadházon uniós támogatásból épült egy közösségi tér. Ez a közösségi tér a nehéz helyzetbe került családok felzárkóztatásának érdekében épült, azonban mint azt a példa jól mutatja, pont ők voltak azok, akik nem vehették igénybe a nekik készült közösségi teret. A felháborodás óriási volt, Lázár János vizsgálatot rendelt el az ügyben, majd – talán ennek is köszönhetően – a sporttelep vezetősége megnyilatkozott, miszerint minden hajdúhadházi számára ingyen látogatható a hely, mindössze regisztrációra van szükség. Az ügy azonban nem kicsit sántít.

Ha ez valóban így van, akkor a város polgármestere, vagy épp a komplexum vezetősége miért nem volt képes nyilatkozni többszöri megkeresésre sem? Napokig nem volt véleményük és válaszra sem méltatták az őket felkereső újságírókat. Ennyi időbe telt kitalálni egy fedősztorit? Kellett valami, hogy a népek mégse háborodjanak fel? Amennyiben végig regisztrációhoz kötött volt a belépés – és nem pénzbe került, mint ahogy a Népszavának állította az ott lakók többsége – akkor ezt miért nem közölték velük?

Tájékozódott esetleg a környékünkön is, vagy csak a budapesti liberális médiavilág irományait olvasta? – Csáfordi Dénes, a város polgármesterének szavai.

Eképpen reagált a város polgármestere egy hozzá intézett kérdésre. Az, hogy a budapesti liberális médiavilág mégis mit takar, talán csak ő tudja, az azonban, hogy egy polgármester így nyilatkozzon meg, igencsak vicc kategória. Bár láttunk már rosszabbat is, az kétségtelen.

Nem jártak itt, nem néztek utána, nem kérdeztek meg sem engem, sem más illetékest.

Mondta ezt a város polgármestere, miközben több újság is állítja, ők felkeresték az illetékeseket, akik többszöri megkeresésükre sem reagáltak. Azonban, mivel időközben kiderült, hogy regisztrálás után szabadon használható a játszótér, többen is élni kívántak a lehetőséggel. Hiszen ha szerintük a liberális média újságírói hazudnak, akkor a hírekkel ellentétben be lehet jutni szimpla regisztrációval a játszótérre. Szigorúan csakis helyi lakosoknak persze.

Hát mit ad isten, amikor a népszava újságírója visszatért a kisváros szegények lakta negyedébe, hogy meggyőződjön a saját szemével arról, hogy valóban be lehet-e jutni, a kapu zárva volt. Nem adták fel, érdeklődtek a létesítmény irodáján, hogy mégis kinél lehet regisztrálni? Meglepő módon a héten éppen nincs mód regisztrációra, talán majd jövőhéten! Micsoda véletlenek, kedves barátaim.

Természetesen van hivatalos magyarázat, gond egy szál sem. Ugyanis az eszközöket általános karbantartás miatt jelenleg tilos használni. Mivel az ott lakók nagy többsége soha nem járt a kerítés túlsó oldalán, így felmerül a kérdés, vajon miben használódtak el a játszótér játékai? Valamint az, hogy épp karbantartás folyik, miért akadályozza őket abban, hogy a regisztráció után belépő kártyákat adjanak ki a helyi lakosoknak?

Azonban sokszor felvetődött már a kérdés, a helyiek miért nem tesznek valamit az ügy kapcsán? Miért nem háborodnak föl? Így hát több, nem hajdúhadházi lakos megtette ezt helyettük, azonban finoman szólva is egyedül maradtak problémájukkal.

Ha mindenki a saját dolgával foglalkozik sokkal előrébb vagyunk!

 

Ilyen álhíreket csak elmebetegek találnak ki hogy városunk vezetőit lejárassák /akik példásan végzik munkájukat a nehéz anyagi helyzet ellenére is /,vagy pedig kampány fogás az ellenzék részéről.

 

Meg a Budapestiek mi a f…. foglalkoznak Hadházzal, szedjék inkább a kutya sz… meg segítsék a szociálisan rászorultakat és hajléktalanokat inkább!

Ebből pedig egy dolog tűnik ki, az ott lakók – legalábbis azok, akik véleményt formáltak az ügyben – helyeslik a polgármester döntését. A kérdés már csak az, miért? Mi áll vajon az ügy hátterében?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.