Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egymillió

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, szép napot! Aki éjszakás volt, annak jó pihenést.

A mai nap száma az egymillió, valamint a 2020. A hvg.hu arról ír, hogy 2020-ra – ez már nincsen olyan messze, alig 12 év – egymillió ember maradhat háziorvos nélkül Magyarországon. Jelenleg is nagyon sok betöltetlen praxis van, de ahogy múlik az idő és a már betöltött praxisokat ellátó orvosok nyugdíjba vonulnak, még több ilyen lesz. Remek.

És van egy másik egymilliós szám is, ami 2030-hoz kapcsolódik. Addigra ennyi ember eshet ki a járulékfizetői körből, ha marad a jelenlegi rendszer. Akkor fog nagyon hiányozni az a sokszázezer honfitársunk, aki külföldön dolgozik. Folyamatosan kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak, az elöregedő társadalom valós probléma. Várhatóan egyszerűen nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjakat és azt nem lesz miből pótolni. Nem marad más megoldás, mint a nyugdíjcsökkentés. Miután a nyugdíjrendszer másik lábát, a magánnyugdíj-pillért egy lendülettel kirúgta alólunk az Orbán-kormány, az alacsony bérek miatt kevesen tudnak előtakarékoskodni, marad a hangulatos nyomorgás. Csak az vigasztalhat mindenkit, hogy legalább a kormányhoz és a korrupcióhoz szorosan köthető néhány családnak nem lesz ilyen problémája. Örüljünk hát!

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, fővadász, a kóbor kutyák védőszentje azt állítja – pontosabban válaszban közölte Demeter Márta, az LMP politikusának kérdésére -, hogy Magyarország igenis befogadó ország. Ugyanis minden évben fogadunk be, sőt, honosítunk kopt keresztényeket. Semjén szerint nemzetpolitikai érdek fennállása okán eddig 810 egyiptomi állampolgárt honosítottunk (vagyis ők honosítottak). Ezekről a befogadott kopt keresztényekről senki, még a magyarországi vallási vezetőjük sem tud. Ami fura, mert amennyiben éppen azért üldözik őket, mert ragaszkodnak a vallásukhoz, valószínűleg itt is gyakorolni akarnák a vallásukat. Ráadásul ez a szám elég távol áll attól, amit néhány évvel ezelőtt a kormány lebegtetett. Fura ügy ez.

Carles Puigdemont, Katalónia tartományának vezetője bejelentette, hogy hétfőn kikiáltják a függetlenségüket. Tartok tőle, hogy ehhez a spanyoloknak is lesz hozzáfűznivalójuk. Nem sokkal előtte megszólalt VI. Fülöp spanyol király is (trónra lépése óta először) és azt mondta, a katalán kormány „ismétlődően, tudatosan és szándékosan” megsértette a törvényeket. Spanyolország demokratikus elvei erősek és szilárdak, mert „spanyolok millióinak és millióinak vágyain alapulnak, hogy együtt éljenek békében és szabadságban”. Ennek némileg ellentmond az a brutális fellépés, amit mindannyian láthattunk és amit nem lehet kitörölni sokunk emlékezetéből. Ettől függetlenül én például nem tudom, hogy a katalánok többsége mit gondol erről az egészről. Úgy tűnik, politikusok (katalánok és spanyolok) óhajtják megvívni a saját kis csatáikat. Lehetőleg mindenki feje felett, a mások rovására. Ez pedig nem jó senkinek.

„Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot”. Ezt Bogdán László, Cserdi polgármestere mondta a Hír TV Szabadfogás című műsorában. Hmmm. Nem először hümmögök.

A Ripost című tudománytalan, ám legalább fantasztikus szaklap sikeresen beelőzte az Origót. És most szó szerint idézek a cikkből:

Többen máris felvetik Simicska Lajos beszámíthatatlanságának kérdését. Képes-e még felelősséget vállalni a tetteiért, vagy már beszámíthatatlan? Vajon a közeljövőben sor kerülhet-e gondnokság alá helyezésére? Javasoljuk, hogy ez esetben Vona Gábor vagy testületileg a Jobbik elnöksége lássa el ezt a feladatot. 

Hát nem gyönyörű, ahogy a propagandisták egymáson keresztül esve próbálják mocskolni azt az embert, aki néhány éve még szent és sérthetetlen volt ezekben a körökben? Szerintem is.

Még mindig a témánál maradva egy igazi gyöngyszem:

deutsch
Hát én erre már csak azt tudom mondani, hogy nyehehe.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.