Egymillió

Fotó: Mani300 Fotó: Mani300

Jó reggelt, szép napot! Aki éjszakás volt, annak jó pihenést.

A mai nap száma az egymillió, valamint a 2020. A hvg.hu arról ír, hogy 2020-ra – ez már nincsen olyan messze, alig 12 év – egymillió ember maradhat háziorvos nélkül Magyarországon. Jelenleg is nagyon sok betöltetlen praxis van, de ahogy múlik az idő és a már betöltött praxisokat ellátó orvosok nyugdíjba vonulnak, még több ilyen lesz. Remek.

És van egy másik egymilliós szám is, ami 2030-hoz kapcsolódik. Addigra ennyi ember eshet ki a járulékfizetői körből, ha marad a jelenlegi rendszer. Akkor fog nagyon hiányozni az a sokszázezer honfitársunk, aki külföldön dolgozik. Folyamatosan kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak, az elöregedő társadalom valós probléma. Várhatóan egyszerűen nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjakat és azt nem lesz miből pótolni. Nem marad más megoldás, mint a nyugdíjcsökkentés. Miután a nyugdíjrendszer másik lábát, a magánnyugdíj-pillért egy lendülettel kirúgta alólunk az Orbán-kormány, az alacsony bérek miatt kevesen tudnak előtakarékoskodni, marad a hangulatos nyomorgás. Csak az vigasztalhat mindenkit, hogy legalább a kormányhoz és a korrupcióhoz szorosan köthető néhány családnak nem lesz ilyen problémája. Örüljünk hát!

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, fővadász, a kóbor kutyák védőszentje azt állítja – pontosabban válaszban közölte Demeter Márta, az LMP politikusának kérdésére -, hogy Magyarország igenis befogadó ország. Ugyanis minden évben fogadunk be, sőt, honosítunk kopt keresztényeket. Semjén szerint nemzetpolitikai érdek fennállása okán eddig 810 egyiptomi állampolgárt honosítottunk (vagyis ők honosítottak). Ezekről a befogadott kopt keresztényekről senki, még a magyarországi vallási vezetőjük sem tud. Ami fura, mert amennyiben éppen azért üldözik őket, mert ragaszkodnak a vallásukhoz, valószínűleg itt is gyakorolni akarnák a vallásukat. Ráadásul ez a szám elég távol áll attól, amit néhány évvel ezelőtt a kormány lebegtetett. Fura ügy ez.

Carles Puigdemont, Katalónia tartományának vezetője bejelentette, hogy hétfőn kikiáltják a függetlenségüket. Tartok tőle, hogy ehhez a spanyoloknak is lesz hozzáfűznivalójuk. Nem sokkal előtte megszólalt VI. Fülöp spanyol király is (trónra lépése óta először) és azt mondta, a katalán kormány „ismétlődően, tudatosan és szándékosan” megsértette a törvényeket. Spanyolország demokratikus elvei erősek és szilárdak, mert „spanyolok millióinak és millióinak vágyain alapulnak, hogy együtt éljenek békében és szabadságban”. Ennek némileg ellentmond az a brutális fellépés, amit mindannyian láthattunk és amit nem lehet kitörölni sokunk emlékezetéből. Ettől függetlenül én például nem tudom, hogy a katalánok többsége mit gondol erről az egészről. Úgy tűnik, politikusok (katalánok és spanyolok) óhajtják megvívni a saját kis csatáikat. Lehetőleg mindenki feje felett, a mások rovására. Ez pedig nem jó senkinek.

„Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot”. Ezt Bogdán László, Cserdi polgármestere mondta a Hír TV Szabadfogás című műsorában. Hmmm. Nem először hümmögök.

A Ripost című tudománytalan, ám legalább fantasztikus szaklap sikeresen beelőzte az Origót. És most szó szerint idézek a cikkből:

Többen máris felvetik Simicska Lajos beszámíthatatlanságának kérdését. Képes-e még felelősséget vállalni a tetteiért, vagy már beszámíthatatlan? Vajon a közeljövőben sor kerülhet-e gondnokság alá helyezésére? Javasoljuk, hogy ez esetben Vona Gábor vagy testületileg a Jobbik elnöksége lássa el ezt a feladatot. 

Hát nem gyönyörű, ahogy a propagandisták egymáson keresztül esve próbálják mocskolni azt az embert, aki néhány éve még szent és sérthetetlen volt ezekben a körökben? Szerintem is.

Még mindig a témánál maradva egy igazi gyöngyszem:

deutsch
Hát én erre már csak azt tudom mondani, hogy nyehehe.

 

adomany-1