Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: A nincstelenség miatt nemzetietlen lenne szomorkodni, mikor már megint győztünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected].

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tárgy:  A koppanás

Most aztán tényleg ne jöjjön kend haza! Mert ha nem tudná kend, itt most a lázadás éve van. Csapataink harcban állnak! (Úgy mondják, a tűzoltók is azért kaptak fegyveres kiképzést, hogy ha a hős tévéostromlóknak megint kedvük szottyanna megvizsgálni a székházi büfét és a vízágyú nem hűtené a felfokozott érdeklődésüket, akkor a szerkocsi tetejére szerelt géppuska olthatja a tudásszomjukat.)

A papám szerint ne higgyek a szóbeszédnek. Ez nem úgy van! A kormány a kopaszokra nem lövet, csak a fogatlanokra. De rájuk is csak akkor, ha úgy dönt, hogy muszáj. Egyelőre még nem lövet, csak miheztartás végett szól, hogy ha fogatlan szájjal akarják érvényesíteni a kapitalizmus farkastörvényeit, akkor kényszerűségből nekik muszáj lesz előbbre hozni a vadász szezont és akkor koppannak a büdös prolik!

Persze a lázadás miatt nem kell aggódnia értünk. Tetszik tudni, ez nálunk ilyen önkiszolgálós virtuális szórakozás és azért jó buli, mert mindig a kormány győz. Amikor a nép már éppen rádöbbenne, hogy már megint elloptak tőle valamit, akkor a kormány kitalál magának egy népellenséget és látványosan porig alázva legyőzi és megtapossa, mi meg örülünk és tapsolunk, és senki nem dugja ilyenkor az üres zsebébe a kezét, mert a nincstelenség miatt nemzetietlen lenne szomorkodni, mikor már megint győztünk, és a nemzet Mészárosa a képviseletünkben tovább gazdagodott.

Gondolom, tetszik érteni, amit írtam, mert én nem értem. Mert én eleve úgy értettem a nagy jótevőnk igehirdetését, hogy láz adás. Mert a kormány takarékos és a felesleges humán erőforrásnak nem épít gázkamrát, krematóriumot, mint a nácik, hanem spórol a fertőtlenítőszerrel, és akinek nem telik magánkórházra, annak megengedi, hogy elvigye a sebláz, és akkor annak a hamvai szűkös családi költségből megtérhetnek szeretteikhez és nem koppan rög a drága egyházi temetőben a koporsójukon.

Azt is kihirdették, hogy szerencsére mindjárt utolérjük Ausztriát, és – ha már ott vagyunk -, akkor én rábeszélem a tatámat, kérdezze meg, meddig orrolnak még kendre, amiért a felvilágosodás híve lett? Még jó, hogy nem szóltam.

Képzelje, nem is a Terus néni szívózik kenddel, hanem ezek a felfuvalkodott urizáló hólyagok akarnak itten feudalizmust csinálni és ahhoz nem passzol egy Horatius nevű nagyon idős bácsi mondása, miszerint „sapereaude”, amit persze nem értek, de egy Kant nevű ember – gondolom ez is a Soros bácsi megbízásából – úgy fordított le, hogy „Merj a magad értelmére támaszkodni”. Ez a szöveg hiányzott még nekem. Nem elég, hogy egyéni fejlesztési tervvel gyötörnek, minden nap imádság, hittan, tesi, templom, zsoltáréneklés, lövészet akkor még összeesés előtt pont az értelmemre támaszkodjak, amikor papírom van róla, hogy én merni merek, csak az a kevés, amire támaszkodni tudnék. Így azután ez is kopp!

Persze ha kend hazajönne, az lenne ám az igazi nagy koppanás. Maradjon, mint ahogyan én is maradok a kend szorgalmas kiscselédje: Mirtill

Bütyökfalva, 2017. október 2.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.