Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én már azt is letagadom, hogy magyar vagyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vagy amilyen jut. A jósok szerint ma egészen jó idő lesz, holnap meg még annál is jobb, hogy jobban tudjunk örülni a holnaputáni pocsékságnak. Mindegy, ez van. Vágjunk bele a velőspacalba.

Kezdjük mindjárt egy tegnapi MTI-OS közleménnyel:

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a keddi napon nyilvánosan beismerte, hogy elszámolta magát a CEU-ellenes oktatási törvénnyel. Az Orbán-kormány ugyanis korábban azt hangoztatta, csak az Egyesült Államok szövetségi kormányával hajlandó megállapodni a Magyarországon működő amerikai felsőoktatási intézményekről. Ehhez képest ma a Fidesz-kabinet egy olyan megállapodást terjesztett az országgyűlés elé a budapesti McDaniel College engedélyezése érdekében, amelyet nem az amerikai szövetségi kormánnyal, hanem Maryland Állammal kötöttek meg.
A Fidesz ezzel lényegében beismerte, hogy szándékosan lehetetlen feltételeket szabtak a CEU-nak, hogy így tegyék tönkre az ország egyik legjobb egyetemét. Olyan megállapodáshoz próbálták kötni a Közép-Európai Egyetem további működését, amit képtelenség megkötni. A Liberálisok szerint lehullott a lepel a Fidesz aljas tervéről, nyilvánvalóvá vált, hogy az oktatási törvény egyetlen valódi célja a CEU kigolyózása volt. A mai megállapodás jóváhagyása után arra kérjük a magyar kormányt, ne próbálja továbbra is ellehetetleníteni a Közép-Európai Egyetemet, és mielőbb rendezze az iskola jövőjét az oktatási törvény módosításának visszavonásával, vagy egy New York állammal kötött új megállapodással. 

Értjük? Akkor jó. Ezt tuti nem fogjuk. Hiába is írnám le, úgysem hinné el senki. Ide kell tennem a bizonyítékot:23

Mit lehet erre mondani? Szép volt, Bence! Biztosan büszke rád anyukád. És az utolsó bekezdés minden írásbeli válaszba bekerül, tök mindegy, ki kérdez és mit. Hát de ez komolyan nem gáz?

Mindegy. Én már azt is letagadom, hogy magyar vagyok. Még Magyarországon is. Annyira ciki, pitiáner, ótvar, gagyi, egybites, szánalmas, pojáca, fájdalmasan idióta, kretén barom, kisszerű, szégyenletes, szartúró, seggnyaló, elvtelen, gerinctelen, , parancsra bármit elkövető, mindenkit hülyének néző, kisimult agykérgű, gátlástalan, törtető, haszonleső, tanulatlan tahó, gyűlölködő, semmihez nem értő, nagypofájú, senkiházi… és akkor idáig még csak a kormány tagjairól beszéltem.

És ha már. Egy ideje felröppent a hír, miszerint Lázár János mindenhez is értő miniszter vissza szeretne vonulni a nagypolitikából. Az Index cikke szerint ezt ő komolyan is gondolja és ha rajta múlik, nem lesz kormánytag. Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy vajon kin múlik, ha nem rajta? A döntés szabadsága – ha semmi más nem is, de ez feltétlenül – az övé. Azt senki nem tudja elvenni, még kőkemény diktatúrákban sem. Ezért van az, hogy rajta múlik, ahogy az apróbb fogaskerekeken is múlik, teszik-e a számukra kijelölt feladatokat, vagy felállnak és kiszállnak. Pontosan ezért van meg mindenkinek a felelőssége, ami akkor is megmarad, ha valaki ügyesen és időben kiszáll. Azzal a múltat nem lehet eltörölni, a tettekért és a döntésekért bizony vállalni kell a következményeket. Kevés lesz azt mondani mondjuk egy, vagy két év múlva, hogy neki semmi köze nincs a kiépült rendszerhez, hiszen már békés helyi politikus, írnok az önkormányzatnál, vagy kecsketenyésztő a tanyácskáján. Ez elől már nincsen hová futni.

A nap két jó híre: három milliárd forintot kapnak az iskolák zongoracserére (tapsvihar!) és újabb stadion épül Budapesten, az biztosan nem három milliárdból, mert csak a telket ennek az összegnek több mint a feléért vásárolta meg a kormány. Mindeközben visszautalok a tegnapi jóéjt-posztra: az országban működő össze állatmenhely 15 millió forint állami támogatást kap. Nem egyenként, hanem az összes, összesen. Harsonaszó, éljenéljen!

Induljon a nap.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.