Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük a kutyák nevében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szomorkás, szuttyogós szép estét! Nyűgös az idő is, én is az vagyok. Még mindig nem sikerült megtalálni Áront, a háromlábú kutyust. Mondjuk mindegy is, hány lába van, a fontos az lenne, hogy előkerüljön. Már a fél város keresi, látták is többen, de szegényke halálra van rémülve és menekül folyamatosan. Ha esetleg arrafelé jártok, hátha éppen belefuttok.

Közben megváltozik Csongrád megye neve, 2020-tól Csongrád-Csanád lesz. Már csak addig kell valahogy kibírni, az megold mindent. Mint a Liszt Ferenc reptér, amit azóta is Ferihegynek hív mindenki, de legalább egy komolyabb összeget el lehetett baszarintani a névváltoztatásra. És ha ez lenn ez aegyetlen ilyen hülyeség, meg sem szólalnék.

Spanyolországban továbbra sincs béke. Katalóniát sztrájkok bénítják. Innen már nehéz lesz megoldani a dolgot. Szerintem a spanyol kormány a lehető legrosszabbul reagált. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kinyilvánította szolidaritását a katalán néppel. Biztos, ami biztos.

Szemben Simicska Lajossal, aki azt találta ki, hogy kiirkálja a saját plakáthelyeire az Orbán Viktorról alkotott véleményét. Ez mondjuk magánügy, én el sem tudom képzelni, hogy mit várt az akciótól? Hogy kitör a forradalom? Mindenesetre jó lenne megtudni, hogy mi a fészkes búbánattal kente össze magát olyan parádésan. Hanyatt fekve irkált az oszlopra?

Mindenki azonnal ájuljon el a kormány hihetetlen bőkezűségétől! Ide másolom az MTI közleményt, mert ezt a saját szavaimmal képtelen lennék visszaadni:

 A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését – közölte a Földművelésügyi Minisztérium a kormany.hu oldalán.

A közlemény szerint 15 millió forinttal 5 állatmenhely korszerűsítését segítik. A legmagasabb, egyenként 5-5 millió forintos támogatásban a pécsi székhelyű Misina Természet- és Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat részesült, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek közel 2,4 millió forint, a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 1,7 millió forint, a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesületnek (HEROSZ) 940 ezer forint támogatást ítéltek meg.
A kormány 15 millió forinttal 5 ebrendészeti telep korszerűsítését is támogatja. A támogatásból közel 5-5 millió forintot a kecskeméti Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány és a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány nyerte el. A tárca korszerűsítésre több mint 2,7 millió forintot ítélt Baja Város önkormányzatának, valamint egyenként több mint 1,1 millió forintot Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatának és Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának.

Köszönöm a kivert, kidobott, elhagyott, megkínzott állatok nevében! Ezt a bőkezű nagyvonalúságot igazán nem lehet könnyek nélkül olvasni. Az egész országban ÖSSZESEN 30 milliót költenek erre. Miközben változatlanul civilek teszik bele az idejüket, munkájukat, pénzüket, hogy mentsék ezeket az állatokat. És mindenhol telt ház van, sok helyen súlyos gondokkal küzdenek. A 30 millió – aminek a fele megy menhelyekhez – tipikusan halottnak a smink. Ha engem kérdeznének – nyilván nem fognak – például a mindengyermeklakjonjól-néne fizetését, juttatásait egy az egyben tolnám a menhelyeknek. És még van annyi léhűtő a kormány körül, hogy rendbe lehetne tenni az állatvédelmet abból a pénzből, amiből most a Farkas Flóriánokat és a helyettes államtitkárokat eltartjuk. Tök feleslegesen.

Nem húzom fel magam (jobban), eldőlök inkább. Mindenkinek szép álmokat. Holnap folytatódunk. A nap kommentje Marikától:

A nagypolitika által elrontott dolgokat rágja a világ tehetetlen társadalma. Nekik kéne helyrehozni. Elrontották a békét, a környezetet, csak a gazdagodással foglalkoztak.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.