Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Félő, hogy nem Magyarország fog nevetni a végén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelettel jelentem, felkeltem, jóreggelt! Hétfő után kedd című műsorunkat megnyitom ezennel, jönnek a hírek. Meg a hidegfrontok is, állítólag, de ez valahogy így október hajnalán viszonylag normális dolog. Ahhoz képest mondjuk, ami a magyar közéletben a választások előtt néhány hónappal történik.

És itt bőven elég az MSZP nevű, széthullás közeli állapotban lévő ellenzéki párt körüli botrányra gondolni, amely mostmár az egész Orbán Viktor által megálmodott centrális erőtér egyensúlyát is felrúgni látszik (erről ITT érdemes olvasgatni). Az, hogy Botkát a saját pártja csinálta ki a Fidessszel és a többi ellenzéki párttal karöltve, számomra nem kérdés, ez abból is látszik, milyen kéjesen rugdossák őt minden oldalról. Amit még akkor sem indokol semmi, ha az összefogósdi erőltetése (Gyurcsány nélkül) végképp megásta az ő sírját. Az, hogy az MSZP néhány hónap alatt hagyta erodálódni talán egyetlen igazán sikeres politikusát (Botka Lászlóra nem azért szavaztak évek óta Szegeden, mert MSZP-s, hanem annak ellenére), azt is jelenti, hogy itt valami megsemmisülni látszik, ami eddig is csak azért volt életben, hogy a Fidesztől elvileg balra is legyen egy 10% körüli/fölötti erő. A baj az, hogy amennyiben a Molnár Zsoltok és Molnár Gyulák által a káoszba lavírozott párt, ahol a belső viszályokat a nyilvánosságban szellőztetik, szivárogtatnak és égetik magukat, a jelenlegi 9% (történelmi mélypont már így is!) alá veszít támogatottságából, akkor nem Soros György, de nem is a Schiffer által a pálya széléről irányított LMP, és végképp nem Magyarország fog a végén nevetni, hanem leginkább a Jobbik. Tudom, hogy ez sokak számára jó hír, én egyáltalán nem így látom. És aki most annak örül, hogy a rohadék Botka végre eltűnik a faszba (és igen, ott marad a kollaboráns MSZP a Hiller Istvánjaival, akik támogatják Orbán kerítését, mert akkor nem ők a rosszfiúk, akik a színfalak mögött összekacsintanak Orbánékkal), az a Fidesz és a Jobbik által irányított országnak tapsol. Lelke rajta! Nekem leginkább a hideg borsóleves futkározik a hátamon. Magánügy, de azért gondoltam, leírom. Hogy itt ünneplésre semmi ok nincs, még akkor sem, ha egyesek pezsgőt bontanak most. ITT azért van még egy videó, ami mindennél többet elmond az MSZP jelenlegi állapotáról.

Ugorjunk. Garázdaság vétségében bűnösnek mondták ki és három évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék László Petrát, a 2015 szeptemberében menekülteket rugdosó operatőrnőt. Erről itt és most nincs több mondanivalóm.

Olvasom, hogy Erdő Péter érsek úr nem csupán a menekültekkel és az őcsényi állapotokkal kapcsolatos újságírói kérdések elől futott el bátran. Korábban az állatvédők egy munkacsoportja kereste meg. A több ezer fős 2016. február 20-i tüntetés után léterejött munkacsoport azzal a céllal kereste meg, hogy kidolgozza az állatvédelmi jogszabály-módosításokat. Nos, a menekültekről nem, csak a természetvédelemről nyilatkozó érsektől a mai napig egyetlen szó válasz nem érkezett az állatvédőknek. Ahogy egyébként Veres András győri megyéspüspöktől sem (aki szívesen ítélkezik más kérdésekben) illetve a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciától sem, akiket szintén megkeresett a munkacsoport. Igen, így kell ezt csinálni.

És a végére: miközben a Fidesz a demokratikus/nem demokratikus ellenzéki pártok ellen hergelik a nyugdíjasokat, arról kevés szó esik, pedig kellene, hogy a nyugdíjrendszer vészesen közelít az összeomláshoz. Ez nem hungarikum ugyan, de nálunk a helyzet sokkal aggasztóbb, mint máshol. A számítások szerint 2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben az állami nyugdíjrendszer, amennyiben nem változtatnak a jelenlegi járulékfizetési rendszeren. A legnyomorúságosabb helyzetben az a hozzávetőlegesen egymillió fős, járulékot csak a minimálbér után fizető tömeg lesz, akiknek járandósága valahol harminc- és ötvenezer forint körül alakul majd. Ezt a vélekedést támasztja alá, hogy amíg jelenleg a lakosság 18 százaléka nyugdíjas, addig ez az arány 2040-re 26 százalékra emelkedik, húsz évvel később pedig már minden harmadik magyar nyugdíjas lesz. Tudom, hogy ez sem Orbán Viktort nem érdekli akkor már, meg Bözsi nénit sem, de a tragédia elkerülhetetlennek látszik. Úgyhogy jó lenne komolyan venni az ilyen ha úgy lesznek a számok, emelek típusú kalandorságot. Najó, miket beszélek?

Bár előzőleg ezzel kapcsolatban ellentmondásos információk jelentek meg, családja megerősítette a hírt: elhunyt Tom Petty, minden idők egyik legnagyobb amerikai dalszerzője. Úgyhogy ezzel a nótával búcsúzunk tőle. Szép napot, és mindenkinek azt kívánom, hogy mielőtt ütne, előbb gondolja végig!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.