Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A pacal nagyon szelíd állat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága véreim, Árpád magzatjai a szittya Kánaánban! Ma pacalt főzünk. A pacalt minden Igaz Magyar Ember szereti, mert egészséges, vitaminban gazdag főzt. Csak a Buzi Libsik nem szeretik, mert rájuk nézve halálos méreg és a hazaáruló gyomruk nem veszi be ezt az Ősi Magyar Étket. Ergo: a pacal egy honvédelmi eszköz.

Először is be kell szerezni az alapanyagokat. Ló már elég kevés családban van – egy törvénymódosítással ezen majd változtatunk -, de szamár sok helyütt található. Pattanjunk fel a drótfülesre és tekerjünk el a legközelebbi tisztásra, ahol pacalt találunk.

A pacal nagyon szelíd állat. Kizárólag ellenzéki újságírókat, liberálisokat és bükkönyt eszik, ettől olyan finom omlós a húsa. Azokat a helyeket szereti, ahová csak az árnyék süt be, az is csak félig. Páfrányok tövében érdemes keresni. Ha kiválasztottuk a megfelelő paclakat, gyengéden csapkodjuk őket egy kőhöz, hogy ne szenvedjenek tovább. Kössük csomóba és tegyük a kerékpár nyerge alá, hogy addig is puhuljanak, ameddig hazaérünk.

Otthon vegyük ki a nyereg alól a szép, húsos paclakat és felhasználásig tegyük gumicsizmába, hogy erőteljesebb legyen a zamatuk. Egy alkalmas edényben (bádogvödör a legjobb), olvasszunk fel nyolc liter házi disznózsírt, ebben süssünk ki öt kiló kockára vágott szalonnát. Amikor ez készen van, a kredencen lévő Egyélő Viktor portrét óvatosan permetezzük be ecettel (ha nincs kéznél ectünk, kannásbor is jó), majd tövig nyújtott nyelvvel nyaljuk szárazra a képet, nehogy károsodjon az arcmás bája a ráfröccsent zsírtól. Folytassuk a főzést.

Aprítsunk fel három kiló vereshagymát és áztassuk be öt liter hypóba, hogy elveszítse az ocsmány színét. Amikor narancsosra fakult a hagyma, dobjuk bele a fortyogó tepertős zsírba. Célszerű kinyitni az ablakot, mert ekkor már kurvabüsöd lesz a konyhában, hadd élvezze más is a szagokat.

Ha a hagyma elkezd füstölni, dobjunk az edénybe egy marék murokot, két kiló pityókát és három marék csicsókát. A csicsóka nagyon egészséges, mert magas a rost tartalma, így étkezés után akkorákat fogunk fingani, hogy a szomszéd utcában is érzik a libernyákok és megüti őket a guta. Hogy ezt a hatást erősítsük, dobjunk a zsírba két kiló paszulyt is és egy kevés (öt kilónál nem több) ordát. Ha esetleg van otthon füstölt cserge, azt is dobjuk bele, mert azzal az igazi.

Ameddig a sűrű, szaftos kulimász rotyog, vegyük elő a paclakat. Egy alkalmas kisbaltával aprítsuk fel (amelyik még mozog, azt előbb kólintsuk fejbe a balta fokával), és ezt is zúdítsuk az edénybe. Dobjunk rá három öklömnyi fej fokhagymát, fél kiló sót (aki sósabban szereti, az többet), egy kiló őrölt paprikát. Ha eddig nem nyitottuk ki az ablakot, most feltétlenül nyissuk ki, mert a füsttől nem fogunk látni.

Most jön a végső simítás. Menjünk ki a ház elé és a kerítésből hasítsunk egy jó méteres darabot. Húzzuk le a bőrét és vágjuk karikákra, majd dobjuk a bugyogó pacalba. Rottyantsunk rajta egyet és el is zárhatjuk alatta a gázt, így is spórolva a rezsivel.

Frissen sült kenyérrel, kovászos uborkával, pityókagombóccal és vinettával tálaljuk. Pungában.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.