Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ketteske!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ritkán fordul elő, hogy egy komplett MTI hírt betuszkolok egy cikkbe (bár annál energiatakarékosabb cikk nem létezik, mert csak másolni kell), mert a Szalonna eddig sem arról szólt, hogy lehet elsunnyogni a munkát, pláne a saját fejjel való gondolkodást. Ezt a közleményt kénytelen vagyok teljes terjedelmében ide tenni, mert képtelenség egyetlen szót is kihagyni belőle. Ezért aztán hosszú cikkre készüljön, aki elszánja magát az olvasásra. Nézzük a hírt (az érdekesebb részeket kiemeltem):

„A nagyváradi újvárosi református templomban tartott rendezvényen a miniszterelnök kifejtette: a magyarok megerősödése hozzájárul a Kárpát-medencében élő más népek békességéhez, és jólétéhez is. 
»Mi készen állunk az együttműködésre, és aki együtt fog működni velünk az jól fog járni, sőt már ma is jól jár. (…) A szlovénok, szlovákok, szerbek és magyarok egymást erősítve fejlődnek, és remélem, hogy egyszer Románia is erre az útra lép majd« – fogalmazott a miniszterelnök. 
Szerinte mindez annak a következménye, hogy »sikerült erős és tekintélyes európai középállammá tennünk Magyarországot«. Úgy vélte: a kettős állampolgárság, az oktatási lehetőségek bővítése, a magyar szellemi erőközpontok megerősítése, mind a felívelő magyar korszak első jelei. »Ma olyan gazdasági programok futnak szerte a Kárpát-medencében, amelyek segítik önöket, hogy szülőföldön megmaradhassanak, és boldogulhassanak« – fogalmazott a miniszterelnök.
Orbán Viktor fontosnak tartotta, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem nevében is szerepel a keresztény és a Partium szó. Úgy vélte, az előbbi azt jelzi, hogy az egyetem kiáll az európai fősodorból már kiszorított olyan értékek mellett, mint a keresztényi szeretet, az igazságosság és a felelősség, utóbbi pedig azt a küldetést jelzi, melyet a történelem során a Partium megtestesített: »az egész nemzet megvédéséhez az egyes részek megóvásán keresztül vezet az út«. 
A jövő kérdéseire válaszolva kijelentette: »ma csak annyit mondhatunk, hogy minden egyes nappal szélesebb lesz az alap, amelyre a magyarok az anyaországban, önök pedig Erdélyben, Partiumban saját jövőjüket építhetik«. Ma már van minek nekivetnünk a hátunkat. Olyan erős a hátország, amelyről egy évtizeddel ezelőtt legfeljebb csak álmodozhattunk – tette hozzá. »Az anyaország összeszedte magát és a saját lábára állt: munka alapú gazdaság, családalapú társadalom, patrióta oktatás, és nemzeti elvű külpolitika« – hangsúlyozta. 
Orbán Viktor további támogatást ígért az egyetemnek. Kijelentette: csak akkor lesz magyar jövő a Kárpát-medencében, ha elkötelezett és felkészült fiatalokat sikerül a nemzet szolgálatába állítani. »A magyar jövőt azok a fiatalok jelentik, akik elég bátrak ahhoz, hogy a családot, a közösséget, a nemzetet válasszák, elég merészek ahhoz, hogy a hagyományos és bevált európai értékek mellett döntsenek a mindent egynemű masszává gyúró szellemi divatirányzatok helyett« – fogalmazott. Arra biztatta az egyetem tanárait, hogy neveljenek bátor, felkészült, és tettre kész erdélyi fiatalságot, olyan nemzedéket, amelyben lesz elég életerő, kurázsi, és nagyra törés, hogy hozzá illő, és a magyarok múltjához méltó jövőt válasszon és fel is építse azt. »Mi úgy hisszük, hogy önök fogják ismét naggyá tenni Magyarországot« – zárta nagyváradi tanévkezdő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök”.

Most tekintsünk el a burkolt üzenet-tartalomtól, nézzük egészen egyszerűen a miniszterek elnökének elmeállapotát. Mert ez az állapot határozza meg a mi jelenünket és egyre félőbb, hogy a jövőnket is. A múltunkat meg majd átírják szorgos történészek, hogy belepasszoljon az elképzelésekbe.

Az anyaország összeszedte magát és a saját lábára állt: munka alapú gazdaság, családalapú társadalom, patrióta oktatás, és nemzeti elvű külpolitika.

Miről beszél ez az ember? Már egy ideje – Kárpátalja kivételével – olyan országokba önti a közpénzt, mely országok sokkal nagyobb ütemben fejlődnek Magyarországnál és már régen lehagytak minket. Igen, Románia is. Mégis, mit gondol a kedves, egyszerű gondolkodású hívő? A román kormány és a román hatóságok miért tűrik el azt a folyamatos provokációt, amit Orbánék előadnak abban az országban? Bizony, az innen oda öntött milliárdok a román gazdaságot erősítik.

Gyakorlatilag Orbán egy jóval nagyobb és már gazdaságilag is jobban teljesítő országban adja elő a gazdag amerikai nagybácsit. A mi bőrünkre. A mi pénzünkből. A saját hatalmának megtartása érdekében.

Ez idáig még belefér, bármelyik erkölcstelen politikai élősködő ezt csinálná a helyében. Ha egyszer egy egész országot hülyének lehet nézni és ki lehet használni, miért is ne tenné?

Arra biztatta az egyetem tanárait, hogy neveljenek bátor, felkészült, és tettre kész erdélyi fiatalságot, olyan nemzedéket, amelyben lesz elég életerő, kurázsi, és nagyra törés, hogy hozzá illő, és a magyarok múltjához méltó jövőt válasszon és fel is építse azt. »Mi úgy hisszük, hogy önök fogják ismét naggyá tenni Magyarországot«.

Én meg úgy hiszem, hogy a miniszterek elnökének állapota súlyosbodik és merem állítani, hogy amennyiben lehetősége lenne – elég pénz, paripa, fegyver – nem elégedne meg azzal, hogy egy csomó testőr gyűrűjében zsebre tett kézzel hülyeségeket beszéljen. Valaki azért szólhatna neki, hogy az erdélyi fiatalság Romániát fogja erősíteni. Magyarországot legfeljebb akkor, ha ide költöznek. Márpedig ma már nem jellemző, hogy egy erdélyi fiatal ide cuccoljon. Ha már megy, a rothadó nyugatra megy, nem Jászárokszállásra. Magyarországra főleg azok jönnek, akiknek a Fidesz karriert ajánl a politika színpadán. Az pedig nem az ország fejlődését segíti elő, kizárólag a felkapaszkodó ifjonc (vagy vénenc, ha Tőkés Lászlóra gondolok) anyagi gyarapodását.

Ismételjük: Erdély Romániában van. Románia egy másik ország. Ettől még az erdélyi magyarok magyarok, de akkor is magyarok maradnak, ha Orbán nem beszél eszeveszett hülyeségeket.

Végül – mert már így is hosszúra nyúltam – a kedvenc mondatunk szerkesztőségileg:

Orbán Viktor fontosnak tartotta, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem nevében is szerepel a keresztény és a Partium szó.

Hátélleg. Sőt! Én meg fontosnak tartom, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem nevében az egyetem szó is szerepel. Meg azt is, hogy Orbán Viktor nevében az Orbán és a Viktor név szerepel. Holott mennyivel jobban járnánk egy rövidebb névvel. Például: Ketteske!adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!