Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ellenzék ma elesett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Botka László, szegedi polgármester, valamint az MSZP kormányfő-jelöltje ma reggel lemondott. Meglepetés? Sokk? Sokaknak talán igen, többeknek viszont forgatókönyv szerinti események. Botka lemondása pontosan megmutatja, mi is folyik az ellenzéki színtéren. A felek kibékíthetetlen ellentétei, az összefogásra képtelenség, a kicsinyes viták és cicaharcok. Megítélésem szerint Botkával nem csak egy jelöltet veszített az ellenzék, hanem a lehetőségét annak, hogy valós ellenfelei legyenek az orbáni rezsimnek. Az együttműködés hiánya, az önző, csakis magukra gondoló politikai pártok hónapokkal a választások előtt eldöntötték a választást. Ezzel a szánalmas viselkedéssel újabb négy évet adtak Orbán Viktornak és rabló kormányának.

Botkát sokan szerették, de sokan elutasították, mégsem ez tett be politikai ambícióinak. Elmondása szerint egyszerűen elege lett a kompromisszumképtelen ellenzékből, abból, hogy mindenki csak a saját érdekei szerint akart dönteni. Kompromisszumképtelen, kicsinyes harcok uralják az ellenzéket, mely felaprózza a választókat, ezzel biztos győzelemhez segítve a Fideszt. Függetlenül a kialakult ellenszenvtől a kormánypárt felé, még mindig vannak annyian, hogy egy hasonló választási helyzetben győzelemhez segítsék az ország szétlopásán dolgozó pártot.

Idehaza évről évre bebizonyosodik, hogy a választások mindössze üzletet jelentenek a pártok szemében. Nem választókat látnak, hanem lehetséges milliókat, nem az ígéretek betartása a fontos, mindössze a parlamenti küszöb elérése. Amint bejutnak, vége van mindennek, az ígéretek ígéretek maradnak örökre, a választók nem fontosak többé. Hogy valóban ebből lett-e elege Botkának, azt csak ő maga tudhatja. Annyi azonban biztos, hogy az, amit leírt a leköszönő levelében, az nem volt újdonság senki számára. Az újdonság az volt, hogy egy magasabb beosztású politikus merte ezt kimondani. Botka még egy lehetséges „elkúrás” helyett, időben – számára legalábbis – lemondott.

Botka lemondásával az MSZP ismét, immár sokadszorra hitelét vesztett politikai párt lett. Az ellenzék még akkor is képtelen az összefogásra, amikor az ország sorsa függ ettől. Ezzel pontosan azt bizonyítják, hogy számukra a politikai ambíciók fontosabbak, mint a saját választóik. Nem egy változás elérését tűzték ki maguk elé célként, hanem az ő politikai agendájuk keresztülvitelét. Semmi sem fontosabb mint az ő ötleteik, gondolataik és ambícióik.

Azzal, hogy képtelenek a kompromisszumra, egy ország sorsáról döntenek. Egyenként jelentéktelen politikai erőt képviselnek, együtt viszont képesek lehetnének a változásra, képesek arra, hogy véget vessenek a diktatórikus elnyomásnak. Véleményem szerint, ha valaki leszerepelt ebben az ügyben, az nem Botka, hanem az ellenzéki erők telhetetlen törpepártjai. Azok, akik mit sem törődve a választókkal, saját hatáskörben döntenek sorsunk felett. Aztán majd lehet kezdeni a 4 éves siránkozást, hogy miért van újra a Fidesz hatalmon. Nagyban nektek köszönhetően, kedves ellenzék, így hát köszönjük, és köszöni a Fidesz-KDNP is.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.