Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz Amerikába jár gyűlölködni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem új jelenség, hogy az, aki visszaél a törvényekkel, baj esetén a törvényekre hivatkozva védi önmagát. A rabló, aki erőszakkal foszt meg másokat az értékeiktől, azonnal a törvényre hivatkozik, védelmet követel, ha elfogják. Azokra a törvényekre, melyeket ő maga lábbal tiport, de melyek azonnal fontossá válnak, amint ő kerül bajba.

Valami hasonló jutott eszembe, amikor G. Fodor Gábor portálján olvastam Magyar Bálint amerikai előadásáról szóló cikket. Imígyen:

„Az amerikai liberálisok fellegvárnak számító Berkeley-n, a magyar gyűlöletkeltés tengernagyának számító SZDSZ-es Magyar Bálint előadást tartott a magyar „diktatúráról”. Egy résztvevő, aki mellesleg 600 kilométert utazott azért, hogy a bukott eszdéeszes hazugságait megcáfolja, egy kérdést mert feltenni, amit a honi liberálisok máris támadásként aposztrofálnak.

Magyar Bálint, amúgy SZDSZ-es oktatási miniszterként vált hírhedté, többek között a felsőoktatási tandíj emelése mellett kampányolt. Amióta kiszorult a politikai életből leginkább vidéken és külföldön haknizik, még egy könyvet is írt, a fideszes „posztkommunista maffiaállamról. Ebből próbál megélni, így került az amerikai Berkley-re is.

Az SZDSZ korrupciós ügyeit, valamint magyarellenes tevékenységeit kérte számon az a magyar diplomata, aki az Index szerint „megtámadta” Magyar Bálintot.

(…) Még szerencse, hogy a kérdéseket feltevő diplomatát nem verték meg”. (888.hu)

Ez pont egy olyan cikk, ami semmi másról nem szól, mint semmivel össze nem függő mocskolódásról, személyeskedésről. Azon túl nulla a mondanivalója, információs értéke, vagy bármilyen értéke. Az a helyzet, kedves közpénzből fizetett betűfaragók, hogy a szólás szabadsága és az öncélú fröcsögés nem azonos fogalmak.

Az a nagyszerű diplomata, aki 600 kilométert utazott azért, hogy a cikkhez hasonló fröcsögést előadja, nem a szólás szabadságával élt, hanem a fizetéséért csinálta, amire utasítást kapott. Lényegében nagyon is valósághűen bemutatta az Orbán-kormány működését.

Az egyik jelenlévő leírása szerint a világon semmit nem kérdezett, hanem a telefonjáról felolvasott valami – a 888 alkalmazottjának fröcsögéséhez hasonló – hülyeséghalmazt, ami semmivel nem függött össze. Amikor a moderátor megkérdezte a bőszen szónokló politikust arról, hogy mégis, mi a kérdés, az rendületlenül tovább olvasta a neki kiadott szöveget. Magyar Bálint többször megpróbált reagálni, de a szólásszabadság élharcosa nem engedte szóhoz jutni. Ekkor vonta meg a szót a nagyszerű diplomatától a moderátor.

Az egész történet – mármint az eredeti, nem a propagandamédia alkalmazottjának átiratában megálmodott – ITT olvasható.

Amit én nem igazán értek, az a cikk apropója. Miért kellett megírni? Magyar Bálinttól is retteg a Fidesz? Vagy egyszerűen jó kis apropó arra, hogy a törzsolvasók zsidózhassanak egy rendeset? Az Erdélyből a kormánymédiába átcuccolt ifjú szerző leokádja a kolozsvári zsidó családból származó Magyar Bálintot. Rendben. De miért?

Ami még ennél is jobban érdekel: ha van ok kritizálni Magyart, vagy a régen nem létező SZDSZ-t, akkor miért nem arról beszélt a Los Angeles-i magyar konzulátus állítólagos munkatársa és miért nem arról ír a 888.hu? Sőt, miért nem olvasta el a cikket gyártó munkás a Magyar Bálintnak tulajdonított kötetet? Mert ha legalább egyszer is kézbe vette volna, akkor tudná, hogy Magyar Bálint szerkesztette ugyan, de  sok szerző írta. Ha olvasta volna Oláh Gellért a kötetet, akkor az abban megjelent írás(ok) valóságtartalmát, következtetéseit vitatná és nem a személyeskedő mocskolódást erőltetné.

Ha már itt tartok – és hogy valami haszna is legyen a propagandisták öklendezésének – a Magyar Polip itt vásárolható meg nyomtatott és e-könyv formában. Ez történetesen önkéntes ingyenreklám volt, hátha Oláh kolléga kedvet kap az írás mellett az olvasáshoz is.

Sajnos ez a jellemző a kormánypártra éppen úgy, mint a médiájukra. Érdemi vitát semmiről nem lehet velük folytatni, a személyeskedés, az ellenség bemocskolása, sárba tiprása a cél. Minden eszközzel. És amennyiben nem egy fideszes rendezvényen történik ilyesmi – ebből kifolyólag esetleg megvonják a szót a fröcsögőtől – akkor azon nyomban a demokráciára és a szólás szabadságára hivatkozva kezdenek átkozódni.

Szánalmas dolog ez, de mindennapos, elfogadott, a Fidesz leglényegét jól mutató történet. Hazudj, csúsztass, mocskolódj, személyeskedj. Ha már sem műveltségben, sem tudásban, sem értelmi színvonalban nem tudsz a másik fölé kerekedni. Ne a tényeket vitasd, ne a másik döntéseit, véleményét, tetteit vizsgáld, hanem a személyét próbáld megtörni, a lelkébe próbálj meg beletaposni. Aztán ordíts szólásszabadság után. Mert az neked – fideszes alkalmazottnak – jár, senki másnak.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.