Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne fogadjuk el, hogy hülyének néznek minket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb nap, újabb hazugság. Azt, hogy a kormánypropaganda részét képező rezsicsökkentés egy hazugság, már korábban sok helyen, sokan megírták. A riogatás, uszítás és kamu a magyar politika sajátja, azonban ezt a Fidesz-KDNP mesteri szintre emelte. Az emberek elkezdtek hinni a propagandának, még akkor is, ha bebizonyosodik, hogy hazugság. Ezért is fontos a Mészáros-Vajna tengely a hazai népbutításban. Nélkülük nem törnének ki tapsviharban a falugyűlésen résztvevők százai egy újabb rezsicsökkentés hírére.

A 888.hu nem képes leállni, annak ellenére tolja a rezsicsökkentés ordas hazugságának szekerét, hogy már a saját rajongótáborukban is vannak olyanok, akik nem hisznek nekik. A mai napon megjelent egy cikk „Mindenkinek segített a rezsicsökkentés” címmel. Hogy itt mégis kire gondolt a szerző – aki nevét nem merte vállalni –, azt nem tudom. Hogy Barack Obama vagy épp Angela Merkel hogyan áll rezsicsökkentésileg azt sem tudom, de biztosan ők is nagyra értékelték a dolgot, hisz az mindenkin segített, határon innen és határon túl.

Köztudott, adatokkal bizonyítható tény, hogy a földgáz, valamint a villamosenergia világpiaci ára hatalmas mértékben csökkent és csökken azóta is. Ehhez a magyar kormánynak, sőt, magának Orbán Viktornak sincs köze. Az árak nem az ő matolcsysta gazdaságpolitikájuknak hála hullottak alá, még ha ezt ők így is kommunikálják le. Mindent képesek eladni a saját sikerükként, plakátok, cikkek, híradórészletek sulykolják: amit a kormány állít, az úgy van. Fideszes elemzők, korrigált statisztikák hitetik el az egyszerű emberrel, hogy minden szép és jó.

Az olaj hordónkénti árának alakulása.

Az olaj hordónkénti árának alakulása.

Gázár változás 2016 második felébenGázár változás 2016 második felében

Látjuk Magyarországot rögtön a sor elején? Látjuk azt a pozitív kilengést? Na, az gázár emelkedés, kedves barátaim. Az Unió területén szinte mindenhol csökkenés volt – mivel a világpiaci ár is csökkent. Kivéve Magyarországon, Hollandiában és Svédországban. De még e három ország közül is mi jöttünk ki győztesen! Legyünk hát büszkék, Magyarországon emelkedett a gáz ára. 2016 második felében ez a legnagyobb mértékű emelkedés volt az Európai Unióban. Hát mi a siker, ha nem ez? E mellé csak mellékesen jegyezném meg, hogy a nyersolaj hordónkénti ára a felére csökkent. És ez sem Orbán Viktor személyes közbenjárására történt.

A rezsicsökkentés kezdete óta több mint ezermilliárd forintot takarítottak meg a családok Magyarországon – állítja a 888.hu névtelen szerzője.

A kérdés az, hogy de ehhez képest, mindeközben mennyivel károsította meg a magyar állam a hazai fogyasztókat? Ez már egy érdekesebb adat lenne. A kormány ugyanis befagyasztotta a rezsiköltségeket. Ez az egész hisztéria akkor okozott volna valós megtakarítást, ha a világpiaci árak emelkedtek volna. Ezzel szemben a világpiaci árak bezuhanásával a befagyasztott hazai árak pénzt vettek ki a fogyasztók zsebéből, és vesznek ki a mai napig.

A választások közelednek, ami a propaganda megerősödését jelenti. Adófizetői pénzek milliárdjaiból láthatunk majd Soros-plakátokat, nemzeti konzultációkat és kamu rezsicsökkentést. Az uszítás és gyűlöletkeltés időszaka még csak most kezdődik el igazán. Készüljünk fel és tudjunk különbséget tenni az ordas hazugságok és a valóság között! Ne fogadjuk el, hogy hülyének néznek minket!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.