Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jön a nyolc százalékos nyugdíjemelés, a tizenharmadik havi fizetés és az ötszáz eurós ápolási díj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Bár a fenti kép kivételesen nem a legcukibb kategória, de rendszeres olvasóink talán jobban fognak örülni neki, mint egy kedves cicusnak. Delta kutyus – akit az éhhalál előtti percekben, törött lábbal mentett Gergő kolléga az erdőből – túl van a műtéten. A dokibácsi csinált neki porcot a csontvégre inakból, vagy valami hasonló. Kicsit kómás még, de hamarosan úgy fog futni, mint egy kisnyúl. Lehet, hogy picit rövidebb lesz az a lába, de teljes, fájdalommentes, boldog kiskutya életet élhet.

Balog Zoltán mindenféle miniszter akkorát hasított megint, hogy az szinte hihetetlen.

Ma a világban négyből három keresztény üldöztetésnek van kitéve, és a nyugati világ keveset tud minderről

Ezt mondta ő a szájával, majd mindjárt hozzá is tette, hogy Magyarország az üldözött keresztények menedéke szeretne lenni. Ennek örömére egy év alatt hatmillió euróval támogattunk közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket. Örülök, hogy hozzájárulhattam az adómmal ehhez is.

Schmidt Pál lánya konzuli megbízást kaphat az Egyesült Államokban. Ezzel nem az a baj, hogy ő Schmidt Pál lánya, ugyanis lehetséges, hogy teljesen alkalmas emberileg is, szakmailag is a feladatra. A baj az (vagy talán csak az én bajom), hogy egyből az merül fel az emberben, hogy már megint egy pozícióba tolt családtag. És ez sem azért merül fel első gondolatként, mert utálom a kormányt, hanem azért, mert ez számtalanszor bebizonyosodott módszere a hatalomnak. Azért mert rengeteg alkalmatlan ember ül olyan posztokon, ahol semmi keresnivalójuk nem lenne és nem az alkalmasságuk, hanem az Orbán Viktorhoz való feltétlen hűségük miatt kerültek oda. Ez pedig elég méltatlan dolog az országgal szemben is, de azokkal szemben is, akik valóban saját érdemeik szerint kerültek a pozíciójukba.

Miután mi vagyunk az Európai Unió leggyorsabban és legjobban fejlődő országa, száguldunk, szárnyalunk, utolérjük Ausztriát, mindenki minket irigyel, mi vagyunk Európa motorja és majd mi megmutatjuk, Szlovákia ott tart, hogy az államháztartás hiánya bőven bement 1 százalék alá, az államadósság pedig nem éri el az 50 százalékot. Ennek örömére változtat kicsit a kormány a dolgokon. Például a nyugdíjasok munkavállalása – nyugdíj mellett persze – 200 euróig járulékmentes. Ehhez nem kellett nyugdíjas szövetkezeteket létrehozni, elég volt egy törvénymódosítás. De a nyugdíjakat is emelik 8 százalékkal, a minimálbér 500 euró közelében lesz, a súlyosan beteg családtagját gondozó polgároknak járó ápolási díj eléri a minimálbér összegét. Bevezetik a 13-14 havi bért, ehhez támogatást ad a munkáltatóknak a kormány. Ez a munkáltatóknak nem kötelező, hanem adható, ezzel is ösztönözve a munkavállalókat. Továbbá a kormány támogatást dolgoz ki a munkavállalói mobilitás megteremtése érdekében. A munkába járáshoz is hozzájárulnak anyagilag, ha valaki munkavállalás okából kénytelen költözni, akkor nagyjából 5000 euró támogatást kaphat. Mindez csupán onnan nézve érdekes, hogy az ott élő gyerekeknek is jár (például) az iskolakezdési támogatás minden évben, amit a magyar adófizetők dobnak össze. Már csak azt nem értem, hogy az Ausztria területére szakadt hazánkfiait miért nem támogatjuk nagy erőkkel?

Nálunk meg jelenleg az van, hogy a szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lettek. A GKI friss felmérése alapján hazánkban a legszegényebb 10 százalék az összvagyon 3,3 százalékát birtokolta, miközben a leggazdagabb 10 százalék 22,6 százalékot. A kormány családbarát adópolitikájának (hehe) köszönhetően a legszegényebbek reáljövedelme hat év alatt – 2010-hez képest – 6 százalékkal növekedett (ők azok, akik a valóságban nem tudják kihasználni a gyermekek után járó adókedvezményeket, mert nincs annyi jövedelmük és nem is minden családban van kiskorú), a legmagasabb jövedelműek viszont 32,5 százalékos reáljövedelem-emelkedésnek örvendezhetnek 6 év alatt.

Mi is örvendezzünk szépen és kezdjük a napot valami jó kis muzsikával.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.