Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyik hazudik és lop, a másik simán hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Íme, országunk dicső vezetője és az ő feltétlen híve:komment

Az első hazudik, mint a vízfolyás, a második meg tolja a néhány jutifalatért. Magasabb árfekvésű rajongók többnyire eltalálják a Caps Lock gombot és képesek nagyjából helyes mondatokkal értelmes kommentet gyártani. Ilyenekből komoly hiány lehet (logikus, hiszen aki képes ezekre a kunsztokra, az többnyire gondolkodni is tud, tehát vagy nagyobb koncot akar, vagy van gerince). Amilyen az úr, olyan a szolgája.

Kanyarodjunk vissza a világirodalom politikai aranyköpései sorozat legfrissebb gyöngyszeméhez. Az. Gyorsaság, rugalmasság és főleg piacbarát szabályozás.

Az első kettő teljesen igaz. Villámgyorsan képes a jogászkormány változtatni a jogszabályokon, ha Orbán és bűntársainak anyagi és hatalmi érdekei ezt kívánják. Ráadásul meglehetősen rugalmasan alkalmazzák a meglévő törvényeket (egészen addig, ameddig át nem írják).

A piacbarátság is teljesen egyértelmű. Erről csak azt a néhány (tíz és száz) ezer családot kell megkérdezni, akik megélhetés nélkül maradtak, mert Vajnának kellett a kaszinó- és játékgép piac, a hűséges fideszeseknek kellettek a dohányboltok, a csókosoknak a tankönyvpiac, Mészáros Lölönek minden más – a földektől a szállodákon és a kempingeken keresztül az ásványvízig -, Simicskának a beruházások, majd ezt is Mészáros örökölte, Orbán apukának a beruházásokba egy kis (jó sok) beszállítási lehetőség, az Orbán vőnek a közvilágítás és a közpénzből felújítandó kastélyok, a Vajna-Mészáros-Habony édeshármasnak a komplett média, Rogánnak a letelepedési kötvény biznisz, Lévai Anikónak a földek és szőlőbirtokok, kellett a nyelvoktatás, az idegenforgalom és gyakorlatilag minden, amiből pénzt lehet csinálni, mert uniós forrásokhoz lehet hozzáférni. Vagy simán csak bevételekhez.

De kellettek azok a szegmensek is, amelyeken keresztül pénzt lehet kiszivattyúzni a közösből. A különféle alapítványok, sportklubok, elemző cégek és hasonlók. Ha megnézzük, mindenhol ugyanazt a néhány nevet találjuk. Gyakorlatilag lefölözik az uniós fejlesztési források és a belföldi források jókora részét. Amit vinni nem tudnak, azt központosítják, hogy egyszerűbb legyen a lefölözés. A közétkeztetésbe beszállítóként, különféle közszolgáltatásokba szolgáltatóként épülnek be.

Az ingatlanok – termőföldektől az értékes épületekig, kempingektől a frekventált területekig néhány kézben (valóban néhány, mert a strómanhálózat egy pontba fut össze) összpontosul a vagyon jelentős része. Mindez kizárólag az ország kifosztásával, egy kőkemény maffiahálózat felépítésével lehetséges. Mégpedig törvényesen, hiszen úgy írják át a törvényeket, hogy az az ő igényeiknek megfeleljen. És mindezt úgy, hogy a lebutított, vagy gyárilag kretén hívek nyálcsorgatva ünneplik és már az is egy extázis számukra, hogy ezt legalább nem a szocik lopják el.

Én nem tudom, de nekem nem elfogadható sem az, hogy az egyik lop, sem az, hogy a másik. Normális országban már régen megbukott volna bármelyik politikus, ha annyi disznóság derült volna ki róla, mint amennyi egy átlagos magyar politikusról egy átlagos napon kiderül. Nálunk gyakorlatilag lehetetlenség belebukni. Ameddig van egy darab kenyér, ameddig tényszerűen nem éhezik az ország háromnegyede, addig ez lesz. Most tapsoljuk el a gyerekeink és az unokáink jövőjét. Ha – nem, nem ha; amikor – megérik az idő – és az agyunk – a változásra, az sem szép, sem csendes nem lesz. Elég baj az nekünk, de most úgy tűnik, ez  nem spórolható meg.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.