Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Imádunk benneteket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma van a hét utolsó munkanapja előtti utolsó munkanap estéje. Ez ritka alkalom (hetente csak egyszer fordul elő általában), úgyhogy örvendjünk nagyon.

Mindenek előtt azt szeretném mondani, hogy imádunk benneteket. Ezt minden Szalonnás nevében kijelenthetem. A kérésünkre, hogy sok megosztást kérünk a Rehab Critical Mass felhívására, kaptunk sok megosztást. Ez nagyon fontos számunkra, köszönjük szépen.

Határozottabb fellépést vár az Európai Bizottság az internetes platformoktól a világhálón megjelenő illegális tartalmakkal, például a gyűlöletkeltő bejegyzésekkel és a terrorpropagandával szemben – derült ki a brüsszeli testület által csütörtökön bemutatott új irányelvekből. (MTI)

És akkor most mi lesz? Mert nem az, hogy Széles Gábor közösségi oldala kiürül, hanem ugye a kormánypárt gyakorlatilag ebből él. Ezentúl Soros György helyett kiscicás fotókat fognak posztolni? És a propagandagépezet? Hogy fognak uszítani, ha azt kiszűri egy algoritmus? Lesznek a kinyílott a kormányablak, megírom jellegű cikkek? Alig várom.

Egy másik hír – pontosabban annak csak a címe – az MTI-ről:

A Grundfos tíz év alatt négymillió szivattyút gyártott Székesfehérváron

Nagyon gratulálunk nekik, de nem változtatnák meg a nevüket esetleg? Mert így elég izé.

Az Európai Parlament ma hozott döntést az Európai Ügyészség létrehozásáról. Az új szervezet a határokon átnyúló korrupciós bűncselekmények feltárását fogja végezni. Mármint azon tagországokban, amelyek ehhez hozzájárultak. Például Szlovákia, Csehország, Románia. Magyarország nem, mert mi nem szeretjük, ha beleszólnak abba, hogy nálunk ki lophat büntetlenül. Mert mi szuverén ország vagyunk, mint a hétszentség. Aha.

És hogy legyen valami jó hír is mára, egy részlet a DK sajtóközleményéből:

A szakma szerint 1836 milliárd forint tűnt el a magyar egészségügyből, derült ki egy budapesti egészségügyi konferencián. Ez a szám lesújtó, meg is látszik az eredménye: 2008-ban a Gyurcsány-kormány alatt még a spanyollal volt egy szinten a magyar egészségügy, 2016-ra már 16 hellyel lejjebb, az albán egészségüggyel “versenyzünk”. Ezt nevezi a Fidesz “világszínvonalnak”.

Ehhez a videóhoz nem írok semmit, mert nincsenek rá szavak.

Lázár János is nagyot ment ma a Kormányinfón. Szerinte nem az Orbán-kormány tehet a társadalmat feszítő idegenellenességről és gyűlöletről (például az őcsényi hisztéria, az egymást kölcsönösen migránsnak néző közmunkások és földmérők esete, a lovaskiránduláson részt vevő, migránsank nézett egyetemisták ellen felzúdult falu), hanem eleve ilyen a magyar társadalom. Én köszönöm az ország lakóinak nevében.

Most, a soros nemzeti konzultáció (hehe) kezdetén az Átlátszónak sikerült kiderítenie, mennyibe került nekünk az előző. Illetve nem a konzultáció, hanem csak annak reklámja. 7,2 milliárd forintba. Azaz 7 200 x 1 000 000 forintba. Az alábbi bontásban:

Forrás: Átlátszó

Forrás: Átlátszó

Az összesítés legmeglepőbb tétele, hogy a magát kormánykritikusnak valló ATV nettó 121,29 millió forintért, a szintén ellenzékinek tartott Népszava kiadója pedig nettó 100,33 millió forintért reklámozta a nemzeti konzultációt.

Széles Gábor Magyar Hírlapjának 106,7 millió, Bencsik András Demokratájának 74,77 millió, Schmidt Mária Figyelőjének 62 millió, a Pesti Srácoknak pedig 60,84 millió forint jutott a hirdetési keretből.

Nekünk meg egy fillér sem jutott belőle, de valamiért nem szeretjük leköpni a tükröt, ha belenézünk, tehát nem is kell ilyen pénz. Akkor inkább befogjuk és elmegyünk babot kapálni, ha az olvasók nem tartják támogatandónak a munkánkat, mintsem elveszítsük az arcunkat.

A mai nap kommentje Istvántól:

Minden nehéz sorsú kisgyerek, aki sanyarú körülmények közé születik, sokat veri az apja, stb., kitartó, kemény munkával építhet magának akár saját kisvasutat is. Én láttam ilyet Felcsúton. Tessék példát venni róla.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.